Ligue 1: Neymar és a PSG viszi a prímet a fizetési listán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.08. 10:26
null
A Neymar, Cavani, Mbappé trió fizetésben is uralja a francia bajnokságot (Fotó: AFP)
A L'Équipe nevű francia lap különkiadásában taglalta a Ligue 1 fizetéseit. A becsült listát nem nagy meglepetésre a PSG brazil klasszisa, Neymar vezeti, és a rangsor további részében is párizsi uralom figyelhető meg, csak két nem fővárosi játékos férkőzött be a top15-be.

A francia sportnapilap, a L'Équipe havi szinten rendszerezte a játékosok bruttó fizetését, amelyben az figyelhető meg, hogy a PSG brazilja, Neymar uralja a mezőnyt kicsivel több, mint 3 millió eurós, átváltva nagyjából 970 millió forintos fizetéssel. A 27 éves klasszis majdnem kétszer annyit keres, mint a második helyezett Kylian Mbappé. A francia futball legnagyobb tehetségének kikiáltott támadó 1.73 millió eurót tehet zsebre havonta.

Rajtuk kívül hárman keresnek egymillió euró felett, ők szintén PSG-játékosok. Edinson Cavani a támadótrió legkevesebbet kereső játékosa, de így sem szomorkodhat havi másfél millió eurós fizetésével. Rajta kívül Thiago Silva és Ángel Di María havi fizetése is átlépi a hét számjegyű összeget. A hatodik helyen a nyáron Torinóból Párizsba érkező Gianluigi Buffon és a legtöbbet kereső nem párizsi futballista, Radamel Falcao (AS Monaco) osztozkodik. Az olasz kapuslegenda és a monacói csatár egyaránt 750 ezer eurót, azaz nagyjából 238 millió forintot keres havonta.

A legjobban fizetett 15 futballista közé Falcao mellett csak egy másik nem párizsi játékos, Falcao csapattársa, Cesc Fabregas fért be, akinek 600 ezer euróra rúg a honoráriuma. A top15 után a Marseille négy játékosa következik: a Nizzából frissen szerződtetett olasz csatár, Mario Balotelli mellett Dimitri Payet, Kevin Strootman, és Luiz Gustavo is fél millió eurót keres. A lista további részében érdekes megfigyelni, hogy a bajnokság harmadik helyén álló Lyon legjobban fizetett játékosánál, Memphis Depaynál még a tabella 10. helyét elfoglaló Rennes ex-párizsi középpályása, Hatem Ben Arfa is többet keres.

Az edzők között is párizsi uralom figyelhető meg: nem nagy meglepetésreThomas Tuchel vezeti a listát, igaz kevesebbet keres, mint elődei, Laurent Blanc és Carlo Ancelotti. A párizsi szakember mögött a Monaco menesztett, majd ismét kinevezett vezetőedzője, Leonardo Jardim az ezüstérmes, míg a Marseille edzője, Rudi Garcia a képzeletbeli dobogó harmadik helyét foglalja el. Az edzői fizetésekről pontos összeget nem közölt a L'Équipe.

A LEGJOBBAN FIZETETT JÁTÉKOSOK LISTÁJA A LIGUE 1-BAN (a játékosok neve után a havi bruttó kereset látható euróban – a L'Équipe becslése)

Forrás: L'Équipe
Forrás: L'Équipe

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik