Ligue 1: nagy hátránnyal várja az új szezont az újonc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 19:00
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) újoncát, a Nantes-ot kizárták az átigazolásokból. A feljutó csapat a két soron következő átigazolási időszakban nem szerződtethet új játékost, ráadásul pénzbüntetést is kapott.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) Ismaël Bangoura „indokolatlan szerződésszegése" miatt sújtott le a Nantes-ra. A guineai támadó 2010 szeptemberében négyéves szerződést kötött a katari al-Naszrral. 2012 januárjában Bangoura a klub engedélyével elutazott az Afrika-kupára, mialatt a klub igazolt egy másik támadót a helyére.

Ekkor a guineai támadó dobbantott, és az akkor francia másodosztályú Nantes-hoz igazolt. A nemzetközi szövetség (FIFA) indokolatlan szerződésszegéssel vádolta idén februárban Bangourát, a CAS pedig egyetértett, és lesújtott. A Nantes-ot a soron következő két átigazolási időszakból kizárták, Bangoura pedig az elkövetkezendő négy hónapban nem válthat klubot.

Ám ez még nem minden, kártérítést kell fizetnie a Nantes-nak és Bangourának, összesen 4.5 millió eurót. Az al-Naszr fellebbezett, még több kártérítést követelt, ám a CAS elutasította a fellebbezést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik