Ligue 1: Egymás ellentétei vagyunk Beckhammel - Barton

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 18:50
A francia sajtó szerint Carlo Ancelotti, a Paris SG olasz vezetőedzője nem halogatja tovább David Beckham bevetését, az angol középpályás vasárnap az Olympique Marseille elleni hazai bajnoki rangadón minden bizonnyal bemutatkozik új csapatában. Az alkalomnak külön pikantériát ad, hogy a dél-franciáknál játszik Beckham honfitársa, Joey Barton, aki úgy véli, a nemzetiségükön kívül semmi sem köti össze őket.

„Egymás ellentétei vagyunk, nagyon megtisztelő, hogy Beckhammel emlegetnek –mondta a botrányairól elhíresült Barton, aki tulajdonképpen elmenekült Angliából Marseille-be. – Hogy irigykedek-e rá? Néha jó lenne jókat olvasni magamról az újságokban, de az cseppet sem hiányzik, hogy a magánéletemben vájkáljanak.”

Barton szerint túl nagy feneket kerítenek Beckham visszatérésének, szakmai szempontból túl van értékelve a játéka.

„Nem akarom megbántani Beckhamet, de már nem annyira félelmetes ellenfél, mint amikor a Premier League-ben játszott. A PSG-ben ő a sok sztár közül a legújabb, de nagy hiba lenne, ha az ő semlegesítésére hegyeznénk ki a védőjátékunkat” – mondta Barton, aki február elején megkapta első piros lapját a francia bajnokságban, és sokan attól félnek, hogy ezúttal sem fog tudni uralkodni magán.

„Játszottam én már manchesteri derbiken, Sunderland–Newcastle meccseken és QPR–Chelsea-n is, ebből a szempontból rutinos vagyok. Persze néha nem igazán tudom féken tartani az érzelmeimet, de igyekszem, mert tudom, milyen az, ha elszalad velem a ló. A legutóbbi ilyenért 12 meccset kaptam” – utalt az előző idény záró fordulójában a Manchester City–QPR mérkőzésen ámokfutásért kapott piros lapjára, amelyet követően az eltiltása miatt igazolt külföldre. Utóbb kiderült, az eltiltása Franciaországban is érvényben maradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik