Ligue 1: Djibril Cissé ingyen is visszatérne a 100. góljáért

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 06:59
null
Djibril Cissé másodszor is visszatérne (Fotó: AFP)
Ugyan már kétszer is bejelentette visszavonulását, újfent a labdarúgópályákra készül Djibril Cissé. A 38 esztendős, 41-szeres francia válogatott támadó szeretné megszerezni a 100. gólját hazája élvonalában.

 

„Tudja, hogy van ez a csatárokkal. Imádunk gólokat szerezni. És imádjuk a mérföldköveknek számító számokat is. 25, 50, 75 gól egy helyen. Franciaországban megragadtam 96-nál és szeretnék még egy kísérletet tenni arra, hogy elérjem a 100. gólomat” – idézi Cissét a SoFoot.

„Őrülten hangzik, mi? Négy gól hiányzik, ez engem is az őrületbe kerget kicsit. Vissza akarok térni a Ligue 1-ba, hogy megszerezzem azt a négyet. Ha egy klub esélyt adna, két-három hónapon belül bevethető állapotban lennék. Késznek érzem magam a visszatérésre, mindezt akár ingyen is, szóval semmi rizikó nem lenne a szerződtetésemben” – tette hozzá a francia, aki a 2000-es évek legelején az Auxerre-ben lett kontinens szerte jegyzett futballista.

Később a Liverpoolhoz került, ahol 2004 októberében, egy Blackburn elleni mérkőzésen lábtörést szenvedett. Cissé 2005 áprilisában tért vissza, de sosem tudott már alapemberré válni a Poolnál. Később a Marseille-nél, a Sunderlandnél, a Laziónál is próbálkozott, de kicsapongó életmódja és önfejűsége miatt sehol nem tudott megragadni. 2015-ben a Bastiából vonult vissza először.

Cissé 2017-ben az alacsonyabb osztályban szereplő, svájci Yverdonnál, majd a 2018–2019-es évadban az olasz Serie C-ben játszó Vicenzában próbálkozott még a futball-lal. Utóbbi csapatban viszont tétmeccsen nem is lépett pályára.

A francia támadó néhányaknak a Taxi 4 című filmből is emlékezetes lehet, ahol rövid cameoszerepe volt – stílusára jellemzően épp egy bajnokiról „akart” elkésni...

Az elmúlt években DJ-ként és modellként is dolgozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik