Liga 2: temesvári vereséggel zárta az évet a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2022.12.03. 12:51
null
Vereséget szenvedett a Csíkszereda (Fotó:FK Csíkszereda)
A nyáron két vereséggel kezdte és most két vereséggel zárta le a román másodosztály őszi idényét az FK Csíkszereda, amely szombat délelőtt a sereghajtó Politehnica otthonában kapott ki 2–1-re Temesváron.

A székelyföldi csapaton a keddi edzőváltás sem segített, a kedden ideiglenesen kinevezett László Csaba ott volt ugyan a kispadon, de a jegyzőkönyvben Bajkó Barna, az eddigi másodedző szerepelt vezetőedzőként.

A csíki kezdőcsapat nyolc helyen különbözött a hétfőn a Sellenberkkel szemben alulmaradótól, de változások ebben ki is merültek. Az FK körülményes, lassú futballjára a nyitó forduló óta nyeretlen temesváriak dinamikus kontrajátékkal válaszoltak, a vendégeknél jóval többször veszélyeztetve a kaput.

Igaz, a 13. percben hálát adhattak Dino Stancicnak a hazaiak: a szeredaiak szlovén csatára előbb 6 méterről kapufát fejelt, majd a kipattanó labdát kapásból a kapu fölé vágta.

Az első fél órában még csak távolról próbálkozó Poli első gyors lerohanásából gólt lőtt: Denis Radu jobbról középre tett labdáját a hosszú oldalon érkező Cosmin Birnoi sípcsonttal továbbította a kapuba. Válaszul Kovács Lóránt lőtt fordulásból fölé, a félidő végi sorozatos temesvári szögletek nyomán előbb Csürös Attila tisztázott a gólvonalon, majd Cristian Bocsan két fejese is kevéssel tévesztette el a kaput.

A szünetben hiába hozott be Jelena Richárd személyben egy újabb csatárt László Csaba, a csíki védelem továbbra is gyenge lábakon állt. Fatjon Celani szólójánál még védett Karácsony Márk, de Klemen Nemanic sikeretlen felszabadítása után Radu 16 méterről, jobbról már kilőtte a hosszú alsó sarkot. Erre Jelena gyorsan válaszolt egy közelről, második kísérletre bekotort góllal, ám az utolsó fél órában is a Poli járt közelebb az újabb találathoz. Birnoi és Patrik Popescu azonban egyedül kapura törve is mellé lőtt, Silviu Pana léc alá lőtt szabadrúgásánál pedig Karácsony mentett látványosan.

A meccs végi csíki szögletekből egyedül a lécre fejelő Nemanic volt veszélyes – a vereséggel a Csíkszereda a csaknem három hónapos téli szünet idejére kikerült a felsőházi rájátszásba jutó első hat helyezett közül.

Liga 2
16. forduló
Politehnica Timisoara–FK Csíkszereda 2–1
(Birnoi 33., Radu 53., illetve Jelena 58.)
Az állás:
1. Steaua 33 pont
2. Poli Iasi 31
3. Otelul Galati 31
…7. Csíkszereda 25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik