Liga 2: nem bírt a sereghajtóval az FK Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2020.11.11. 15:33
null
Döntetlen lett a sereghajtó elleni meccs (Fotó: FK Csíkszereda)
Huszonegy lövés is kevés volt az FK Csíkszereda számára a sereghajtó Pandurii legyőzéséhez a román másodosztály szerdai találkozóján. A mérkőzést eredetileg október 31-én rendezék volna, ám akkor a zsilvásárhelyi csapat egyetlen pozitív koronavírus-teszt miatt nem kapta meg a Gorj megyei közegészségügyi hatóság engedélyét, hogy elutazzon a székelyföldi mérkőzésre.

Az első félidőben ritkán látott fölényben futballozott az FK, támadói azonban nagyon pontatlanul lőtték a Pandurii kapuját. Marvin Schieb már a 2. percben a kapufát találta el, a kipattanó labdát pedig Bara Levente vágta fölé, mintegy 14 méterről. Majd Bogdan Rotar próbálkozott négyszer is, de előbb az oldalhálóba, majd háromszor fölé lőtt, az egyedül kilépő Pintér Norbertet pedig a vendégek csaknem kétméteres védője, Brandon Diau szerelte becsúszva a lövés pillanatában. A legnagyobb csíki lehetőség pedig egy rossz ütemű passzon múlott: négy támadó vitte egy védőre a labdát, de Pintér a lesen álló Rotarnak adta a labdát. A vendégek csak félóra eltelte után merészkedtek át a felezővonalon, de Ribánszki László, az FK kapusa megfogta Prince Buaben átlövését, majd lábbal szerelte az egyedül kilépő Catalin Vaidát.

Az FK edzője, Valentin Suciu szünetben teljes támadótrióját lecserélte, de Botorok János, Valentin Haberkon és Juan Bauza sem volt hatékonyabb a Pintér–Rotar–Schieb hármasnál. A valamivel pontosabb, de erőtlen lövések ekkor inkább a középpályások, Bara Levente és Eder Gonzalez részéről érkeztek, a csíki gólhoz végül a Bauza fellökéséért megítélt büntető kellett. Ezt Claudiu Apró lőtte be a jobb kapufa segítségével, de a hazai vezetés alig másfél percig tartott, mert Martin Remacle 35 méterről félmagasan lőtte a jobb sarokba a labdát (1–1). Az utolsó tíz percben mindkét csapatnak volt helyzete a győztes gólhoz, de a kapusok mindent védtek: Marius Aldescu előbb Bor Dávid szabarúgását, majd Botorok lapos lövését, Ribánszki pedig a balról kapura törő Sebastian Velcota kísérletét.

LIGA 2 (ROMÁNIA)
10. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Pandurii Targu Jiu 1-1
(Apró 77. – 11-eselből, ill. Remacle 78.)

Az állás: 1. U Craiova 22 pont, 2. Dunarea Calarasi 20, 3. ASU Poli 20, ...15. Csíkszereda 12.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik