Liga 2: megszerezte első pontját a rájátszásban a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.04.10. 13:21
null
Nem született gól a havasalföldi Mioveni-ben (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Első gólját még nem, de első pontját már megszerezte a román másodosztály (Liga 2) rájátszásában az FK Csíkszereda, amely szombat délelőtt Mioveni-ben játszott 0–0-s döntetlent.

 

A havasalföldi kisváros, Mioveni pályáján ezúttal is a playoff első fordulójára jellemző, a három mérkőzésen egyetlen gólt hozó biztonsági futball zajlott, rengeteg pontatlan passzal mindkét oldalon, így az első félidőben mindkét csapatnak csak egy-egy lehetősége volt. A mérkőzés elején a csíki kapus, Gyenge Szilárd védte Mihai Isfan félmagasan a jobb sarokra lőtt szabadrúgását, a 28. percben pedig Juan Francisco Bauza lőtt mintegy 12 méterről, fordulásból a hazai kapu fölé.

Szünet után a Csíkszereda vállalt elsőként valamivel több kockázatot, és a szeredai letámadásnak köszönhetően több is lett a helyzet. Bauza azonban kétszer is fölé fejelt, miközben a Mioveni részéről Stefan Blanaru egyéni akciója végén nem találta el a kaput. A legnagyobb lehetőségek mindkét oldalon az utolsó tíz percben jöttek, előbb a hazai kapus, Iustin Popescu védte a csereként beállt Soufiane Jebari lapos átlövését, majd Gyenge ütötte ki a bal alsó sarok előtt Isfan 25 méterről rálőtt labdáját. A gólhoz az FK jobbhátvédje, Rares Takács járt a legközelebb, aki az ötös sarkáig küzdötte be magát, de lövését Popescu lábbal hárította, egy perccel később pedig Jebari húsz méterről küldte centikkel a keresztléc fölé a labdát.

A Liga 2 alig egy hete kezdődő playoffjában ez már a harnadik gól nélküli döntetlen, így a feljutásért küzdő hat csapat továbbra is három ponton belül van a táblázaton.

LIGA 2, RÁJÁTSZÁS
2. FORDULÓ
CS Mioveni–FK Csíkszereda 0–0

Az állás: 1. Rapid 36, 2. Craiova 36, 3. Calarasi 35, 4. Mioveni 35, 5. ASU Poli 33, 6. Csíkszereda 33.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik