Liga 2: magyarellenes rigmusok, megbüntették a CSA Steauát

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 18:40
null
A CSA Steaua szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak (Fotó: Munkatársunktól)
A Román Labdarúgó-szövetség megbüntette a CSA Steauát, mivel a román csapat szurkolói magyarellenes megnyilvánulásokat tettek a székelyföldi FK Csíkszereda elleni román másodosztályú mérkőzésen.

 

Tízezer lejes (mintegy 710 ezer forintos) pénzbüntetést szabott ki a CSA Steaua csapatára a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága, az FK Csíkszereda elleni Liga 2-es mérkőzés magyarellenes szurkolói rigmusai és feliratai miatt. Az augusztus 4-én lejátszott bukaresti mérkőzésen a román Védelmi Minisztérium csapatának szurkolói a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére is folyamatosan gyalázták a magyarokat és a Magyarországot – az ügyben a szövetség mellett az Ifjúsági és Sportminisztérium is vizsgálatot indított.

A döntés alig két nappal azután született meg, hogy a székelyföldi klubok, az FK Csíkszereda és az élvonalbeli Sepsi OSK az eddiginél szigorúbb büntetéseket javasoltak a fegyelmi szabályzatba idegengyűlölő és rasszista megnyilvánulások esetében. A Sepsinek a Farul elleni, augusztus 9-én játszott mérkőzésen kellett magyarellenes rigmusokkal szembesülnie, amely után a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) 10500 lejre (mintegy 750 ezer forintra) büntette a konstancai klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik