Liga 2: kétgólos előnyről kapott ki az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.09.26. 12:34
null
A Csíkszereda kétgólos előnyről kapott ki Bákóban (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Kétgólos vezetésről kapott ki szombat délelőtt Bákóban az FK Csíkszereda a román másodosztályban. Az első négy fordulóban gólt és pontot sem szerző újonc Aerostar a szünet után pontrúgásokból fordította meg a székelyföldi csapat ellen találkozót.


A két csapat az elmúlt években a Liga 3-ban és a Román Kupában is rendszeresen összecsapott, így aztán az ismerkedésre nem pazarolva az időt, egyből egymásnak esett a bákói reptér melletti pályán. Az elején a hazaiak letámadása többször is megzavarta Rybánsky László kapust és Hrisztosz Incidisz belső védőt, ám a csíki labdavesztések utáni helyzetekből semmi sem lett: Andu Moisi kétszer is mellé fejelt, Catalin Vraciu első lövése nagyon mellé ment, a másodikat pedig megfogta Rybánsky.

Az FK viszont első lövéséből betalált, a csapatkapitány Eder González bombázta rá 18 méterről a labdát, amely a keresztlécről a gólvonal mögé vágódott. Hét perccel később Mészáros András úgy tört át négy bákói védő között, hogy visszarántani sem tudták, és 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Kétgólos előnyben a Csíkszereda teljesen átvette a játék irányítását, de a lelassuló iram már csak egy helyzetet hozott, amely végén Juan Bauza lőtt mellé a tizenhatos vonaláról.

A szünet után viszont csak előnye megvédésével törődött az FK, és bár a hazai akciókban sok veszély nem volt, a pontrúgásait kíméletlenül kihasználta az Aerostar. Előbb egy balról középre gurított szabadrúgás után Horia Ilie lőtt 18 méterről laposan a jobb sarokba, majd három perc alatt két szögletből fordítottak. Csíki oldalon pedig csupán a sárga lapok gyűltek, csak Mészáros került egyszer helyzetbe 1–2-es állásnál, aki balra kisodródva a kapusba lőtt. A végén hiába íveltek be minden labdát a bákói kapu elé a szeredaiak, esélyük sem volt az egyenlítésre, így négy mérkőzés után négy ponttal a 15. helyen állnak.

ROMÁN LIGA 2
5. FORDULÓ
Aerostar Bacau–FK Csíkszereda 3–2
(H. Ilie 55., Moisi 74., Chirila 77., ill. Eder González 15., Mészáros A. 22.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik