Liga 2: ismét otthon veszített a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 18:55
null
A kék mezes Craiova elvitte a három pontot Székelyföldről (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Hiába szerezte meg első gólját a román másodosztály rájátszásában az FK Csíkszereda, a FC U Craiova 1948 begyűjtötte a három pontot Székelyföldön, a közel hatórás utat bevállaló tucatnyi szurkolója örömére, akik az egyik kapu mögötti kerítésnél szurkolták végig a hivatalosan zárt kapus – bár a túloldalon hazai nézők által is megtekintett – találkozót.

 

Vendéghelyzetekkel indult a mérkőzés, előbb Andrea Conpagno csúsztatott a bal sarok mellé, majd Willian Baten és Dragos Albu is rálőtte harminc méterről a labdát – utóbbinál Gyenge Szilárd védett a bal alsó saroknál. Közben Casiadi-Bakó Soma sérülése miatt az FK kettős cserére kényszerült: mivel a két kötelező ifi egyike esett ki, akinek posztjára nem volt hasonló korú játékos, Valentin Suciu csíki edző a felvidéki csatárt, Mészárost Andrást is le kellett hívja.

Bara Levente és Botorok János pedig be sem melegedett igazán, amikor vezetést szervezett a Craiova: Raul Palmes röviden fejelte el kapuja elől a labdát, amelyet Valentin Munteanu gyatrán lőtt rá, de így is üresen találta meg Compagnót a kapu torkában, és az olasz csatár könnyű gólt szerzett. A Csíkszereda válasza Rares Takács szabadrúgása volt, de Mario Enache kapus kiütötte a bal sarokra tartó labdát, majd Marvin Schieb fordult be látványosan a kapu elé, de nyolc méterről fölé vágta a labdát. A fokozatosan felgyorsuló hazai támadásokból az első félidő végén csak a lövés hiányzott: előbb Juan Bauza rúgott lyukat a tizenhatos vonalán, majd Schiebbel együtt lemaradt Botorok ötösön belülre lőtt labdájáról.

A második félidő elején Kelemen Dávid ajándékozta meg egy büntetővel a vendégeket, egy lehulló labdáért vívott párharcban a karjánál fogva lerántotta Andrei Ciolacut. A tizenegyesből maga a sértett lőtt a bal alsó sarokba, és ettől kezdve a Craiovát már csak az előny megtartása érdekelte.

A csíkiak mentek előre, de a távoli lövések mind fölé szálltak, Takács és Botorok kapu elé lőtt labdáiról pedig rendre lekéstek a társak. Végül egy bedobás után jött össze a szépítés, Csürös csúsztatta Bauza elé a labdát, aki nyolc méterről fejelt a jobb sarokba.

Egyenlítési lehetőséget már nem hagytak a vendégek, sőt Gyengének kellett védenie Marian Anghelina léc alá küldött bombáját, míg Arséne Luboya emelése után csak centikkel ment mellé a labda. Sikerével a Craiova visszavette a vezetést a táblázaton, az FK számára pedig már csak az osztályozót érő harmadik vagy negyedik hely elérése maradt reális cél a playoffban.

LIGA 2
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ

FK Csíkszereda–FC U Craiova 1–2 (Bauza 82., ill. Compagno 22., Ciolacu 52. – 11-esből)
Az állás:
1. Craiova 42, 2. Rapid 39, 3. Mioveni 35, 4. Calarasi 35, 5. ASU Poli 33, 6. Csíkszereda 33

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik