Idegenben nyert az FK Csíkszereda, él a remény az osztályozós hely elérésére (Fotó: fkcsikszereda.ro)

 

Kocogós iramban kezdődött hétfő délutáni a mérkőzés, és bár az iram nem növekedett, eseménytelen első negyedóra után mindkét csapatnak akadtak helyzetei. A kaput viszont senki sem volt képes eltalálni, csíki részről Bogdan Rotar, a hazaiaktól George Tudoran lőtt az ötös környékéről is fölé. Az egyedül kilépő Tudoran második helyzeténél a labda helyett Gyenge Szilárd csíki kapus kezébe rúgott egy jókorát, a félidő végén pedig Juan Francisco Bauza lőtt egy perc alatt kétszer is mellé.

A második félidőben már a kapusoknak is lett bőven dolga, de a Takács Rares beadására kivetődő Stefan Krellt saját csapatkapitánya verte át: Bogdan Sandru az ötösről a léc alá vágta a labdát (0–1). A vezető gól pedig meghozta a szeredai játékosok önbizalmát: öt perccel később Bor Dávid bombázta éles szögből a bal kapufára a labdát, majd Marvin Schieb 80 méteres vágtája jött az újabb gól: Bauza szolgálta ki Rotart, aki 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0–2

A hátrányban egyre idegesebben és pontatlanabbul játszó Dunarea csak távoli lövésekkel tette próbára Gyengét, aki Baudoin Kanda léc alá küldött szabadrúgását védte látványosan. A támadásait egy percre fel nem adó FK pedig tovább is növelhette volna előnyét, de Bauza, majd Bara Levente kemény lövéseit is kiütötte Krell, a játékvezető pedig nem vette észre Sandru kapu előtti kezezését.

LIGA 2
RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
Dunarea Calarasi–FK Csíkszereda 0–2
(Sandru 51. – öngól, Rotar 61.)

Az állás: 1. U Craiova 50 pont, 2 . Rapid 49, 3. Mioveni 44, 4. Calarasi 43, 5. Csíkszereda 41, 6. ASU Poli 39