Liga 2: értékes pontot szerzett a Csíkszereda Bukarestben

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.10.23. 13:44
null
Már három meccs óta veretlen a Csíkszereda a bajnokságban (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Bukarestben szerzett pontot a román labdarúgó-másodosztályban az FK Csíkszereda, amely úgy játszott döntetlent a Metaloglobus otthonában, hogy mindkét gólt székelyföldi játékos szerezte.


A műfüves pályán játszott találkozón 20 percnyi óvatos foci után csíki oldalon jött az első helyzet, Soufiane Jebari 20 méterről a bal kapufát találta el, a keresztléc közelében. A játék az első félidő utolsó tíz percére pörgött fel igazán, előbb Marvin Schieb lövésébe léptek bele a védők, majd a szögletet követően Bor Dávid kapáslövése után a bal alsó sarok mellett suhant el a labda. A Metaloglobus viszont Gyenge Szilárdot is próbára tette, de az FK fiatal kapusa Ovidiu Herea emelését, és Alexandru Enache lövését is védte.

Szünet után viszont már a gólok is jöttek, Peter Gál-Andrezly jó 25 méterről lőtte ki a hazai kapu bal alsó sarkát. A hazaiak bő negyedóra múlva, egy szöglet után szerencsés góllal egyenlítettek: Csürös Attiláról pattant saját kapujába a labda. A túloldalon a szeredai szögletek már nem voltak veszélyesek, a meccslabdát pedig a hazaiak puskázták el a 92. percben – Claudiu Bortoneanu négy méterről fejelt mellé –, így az FK a szezon során először döntetlent játszott.

ROMÁN LIGA 2
11. forduló
MetaloglobusFK Csíkszereda 11 (Csürös 70. öngól, ill. Gál-Andrezly 54.)
Az állás: 1. Petrolul 30 pont, 2. Hermannstadt 25, 3.U Cluj 24, ...7. Metaloglobus 17, ...11. Csíkszereda 13.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik