Liga 2: a Csíkszereda harmadik hazai meccsét is elveszítette

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 19:35
null
Az FK Csíkszereda harmadik hazai meccsét is elveszítette a rájátszásban (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Harmadik hazai mérkőzését is elvesztette a román másodosztály rájátszásában az FK Csíkszereda: a Dunarea Calarasi öt hét leforgása alatt másodszor nyert a székelyföldi városban. Az alapszakaszban lejátszott találkozóhoz hasonlóan az FK rengeteg helyzetet hagyott ki, csak most nem 0–1, hanem 1–2 lett a végeredmény. 

 

A szeredai játékosok nem töltöttek, csak lőttek a mérkőzés elején, de Juan Bauza és Marvin Schieb kísérletét blokkolták a Dunarea védői, Csürös Attila, Rares Takács és Mészáros András pedig nem találta el kaput. A vendégek is próbálkoztak párszor távolról, a vezető góljukat azonban ajándékba kapták Kelemen Dávidtól: a hazaiak belső védőjének erőtlen keresztpasszát Cristian Bud fülelte le, és a kivetődő Gyenge Szilárd felett a hálóba pörgette a labdát. 0–1

A hátrányba került FK játéka idegesebbé és pontatlanabbá vált, de támadói így is gyakran helyzetbe kerültek. Schieb és Mészáros azonban az ötösön belülről sem találta el a kaput, Csürös az oldalhálóba, Bauza pedig Razvan Began kapus lábára fejelte a labdát. A túloldalon Bud próbálkozott egy ollózással, de a labda messzire elkerülte a csíki kaput.

Szünet után Mészárosé elé vetődött ki jól Began, a kipattanót pedig Soufiane Jebari az üresen maradt kapu fölé lőtte. Végül a védő Apró Claudiu szabadrúgása hozta meg az egyenlítést, a mintegy 32 méterről rálőtt labda Began lábai között jutott a hálóba (1–1). A Dunarea kapusa Bara Levente akasztásával öt perccel később egy büntetőt is összehozott az FK-nak, de azonnal javított is, kivédve Bauza bal sarokra lőtt labdáját. A kimaradt csíki helyzeteket pedig Bogdan Sandru büntette meg, aki egy jobbról beívelt szabadrúgás után a jobb kapufa közeléből lőtt a rövid sarokba (1–2). Az utolsó percekben pedig már csak egy Jebari-fejesre futotta a hazaiak erejéből, de Began ezt is védte a bal alsó saroknál.

LIGA 2
RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Dunarea Calarasi 1–2
(Apró 63., ill. Bud 18., Sandru 78.)

Az állás:1. Rapid 42 pont, 2. Craiova 42, 3. Mioveni 41, 4. Calarasi 38, 5. Csíkszereda 33, 6. ASU Poli 33.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik