Liga 2: a hajrában bukott el Bukarestben a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 12:44
null
A hajrában bukott el Bukarestben a Csíkszereda (Fotó: Ráduly Annamária, fkcsikszereda.ro)
A mérkőzés legelején és a legvégén kapott gólokkal maradt alul szombat délelőtt Bukarestben az FK Csíkszereda a Metaloglobus ellen a román másodosztály 9. fordulójában.

 

A gyenge minőségi műgyepes pályán játszott találkozón alig 84 másodpercnyi játék után vezetett az idén még veretlen hazai csapat: a szabadrúgásból, balról előreívelt labdát Bor Dávid fejelte saját kapujába, a későn kimozduló Ribánszki László már csak csapattársa fejébe öklözött egy hatalmasat. A földön elterülő Bort – agyrázkódás gyanújával – mentő vitte kórházba, csapata viszont szép lassan átvette a kezdeményezést, és az első félidő második felében több egyenlítési lehetősége is akadt.

Juan Bauza jó 70 méteres sprint után lőtte rá, de George Gavrilas kapus védeni tudott, akárcsak Csűrös Attila fordulásból a léc alá küldött lövésénél és közvetlenül szünet előtt Marvin Schieb távoli kísérleténél. Raul Palmes közeli fejesénél pedig erre sem volt szükség, a labda az oldalhálóba kötött ki.

A második félidő még egyoldalúbb játékot hozott, a labda szinte végig az FK birtokában és a bukaresti térfélen volt, a helyzetek viszont sokáig hiányoztak. Csak a 67. percben, Bauza kapu fölé szálló fejese volt igazán veszélyes, az egyenlítés pedig végül nem kijátszott akcióból, hanem egy váratlan átlövésből jött össze a csíkiaknak: Bara Levente, alig négy perccel a becserélése után jó 30 méterről zúdította a kapu bal oldalába a labdát.

A hajrában Bauza akár a győztes gólt is megszerezhette volna a székelyföldi csapatnak, de 17 méteres lövése középre ment. A túloldalon Claudiu Herea azonos pozícióból kilőtte a bal felső sarkot, így az FK pont nélkül maradt, miközben a Metaloglobus a táblázat élére ugrott.

Liga 2, 9. forduló
Metaloglobus–FK Csíkszereda 2–1 (Bor 2. – öngól, C. Herea 89., ill. Bara 75.)

Az állás: 1. Metaloglobus 19 pont, 2. U Craiova 1948 17 (7 mérkőzés), 3. ASU Poli Timisoara 17 (8 mérkőzés), …16. Csíkszereda 7 (7 mérkőzés).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik