Liga 2: a Csíkszereda az ötödik helyen zárta a bajnokságot

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 19:58
null
Az FK Csíkszereda az ötödik helyen zárta a bajnokságot (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Az ötödik helyen végzett a román másodosztályú labdarúgó-bajnokságban az FK Csíkszereda. Ez egyszerre a város futballjának legjobb bajnoki eredménye, és egy elszalasztott lehetőség: a székelyföldi csapat lemaradt az élvonalért vívott osztályozót érő negyedik pozícióról.

 

Ehhez ugyanis két feltételnek is teljesülnie kellett volna a rájátszás vasárnap délutáni utolsó fordulójában: csíkszeredai győzelem a temesvári ASU Poli ellen és a már biztos feljutó FC U Criova 1948 sikere a Dunarea Calarasi ellen – és végül egyik sem jött össze.

Romániában a hétvégén térhettek vissza – közel 15 hónapos kihagyás után – a nézők a stadionokba, ám mivel csak a helyek 25 százalékát foglalhatták el, a kicsiny csíkszeredai stadionba a Székelyföld Labdarúgó Akadémia fiatal focistái mellett csupán 200 szurkolót engedhettek be. Ezért aztán, a szezon többi találkozójához hasonlóan, sokan nézték a meccset a kerítésen kívülről, ám a szurkolói hangulat így is a régi volt.

A játékosok pedig pörgős focit toltak a pályán, az első negyedórában a csíkiak lőtték körbe a temesvári kaput, azután viszont az ASU Poli játékosai próbálkoztak többször is, ám sem Mircea Axente, sem Petre Ivanovici lövései nem okoztak gondot Gyenge Szilárd kapusnak. A temesvári lehetőségek közepette pedig jött a szeredai gól: Pintér Norbert mélységi passzát Bogdan Rotar nem tudta megszelídíteni, de a labda Marvin Schieb elé pattant, aki hét méterről a hálóba vágta. Pintér lövéssel is próbálkozott, de George Paduraru védte a bal sarokra küldött labdát, a félidő végén viszont Bauza lapos lövésével szemben már ő is tehetetlen volt – a nyáron az élvonalba feljutott FC U Craiovához igazoló argentin csatárt a bal szélen labdát szerző Rotar hozta tökéletes helyzetbe.

Szünet után lelassult a mérkőzés, a Csíkszeredát csak a labda járatása és a craiovai eredmény alakulása érdekelte. Az ASU Poli pedig az utolsó fél órában megérezte a vérszagot, és már Ivanovici életerős lövése jelezte, hogy nem adják fel. Ekkor Apró Claudiu még kifejelte a gólvonalról a labdát, de amikor Stjepan Plazonja lövését blokkolta, a kapu elé kerülő labdát hátvédtársa, Kelemen Dávid suta mozdulattal saját kapujába küldte. Bara Levente próbálta azonnal visszaállítani a kétgólos előnyt, de távoli bombáját a jobb kapufánál hatástalanította Paduraru. A temesváriak viszont újabb helyzetükkel is éltek, Ivanovici baloldali szabadrúgása nyomán Ioan Mera fejelt szabadon a hálóba. és Plazonja a teljes fordításhoz is közel járt, de éles szögből fölé lőtt.

Az FK utolsó lehetőségét Pintér hagyta ki, akinek közeli fejesét védte Paduraru – és mivel Craiován gólnélküli döntetlen született, a szeredaiak maradtak az ötödik helyen. Craiova mellett a Rapid Bucuresti jutott fel a Liga 1-ben, az osztályozókon pedig FC Voluntari–CS Mioveni és FC Hermannstadt–Calarasi párharc lesznek.

ROMÁN LIGA 2
RÁJÁTSZÁS, 10. FORDULÓ
FK Csíkszereda–ASU Poli Timisoara 2–2
(Schieb 32., Bauza 45+1., ill. Kelemen 71. – öngól, Mera 80.)

További eredmények
CS Mioveni–Rapid 1–0
FC U Craiova–Dunarea Calarasi 0–0

A rájátszás végeredménye: 1. Craiova 54, 2. Rapid 49, 3. Mioveni 48, 4. Calarasi 44, 5. Csíkszereda 42, 6. ASU Poli 41

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik