Liga 1: véget vetett nyeretlenségének az Arad

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 18:13
null
A Voluntari-nak ezúttal nem volt oka az örömre, kikapott az UTA-tól (Fotó: Facebook/UTA Arad)
Az utolsó pillanatban szerzett góllal győzte le kedd délután az FC Voluntari-t az UTA a román élvonalban, az aradi együttes ezzel ötmeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg.

 

A pörgős, de rengeteg hibával tarkított első félidőben egyik csapatnak sem akadt nagy helyzete, a szünetben becserélt Liviu Antallal viszont látványosan feljavult az UTA játéka.

Az első veszélyes lövést ugyan még a hazai Ricardinho eresztette el, és Florin Iacob csak nehezen ütötte ki a jobb alsó sarokra tartó labdát, az utolsó fél órában egykapuztak a vendégek.

Ioan Hora és Roger Junior lövéseiben azonban nem volt erő, Antal pedig hiába maradt kétszer is egyedül a kapu előtt, mindkétszer fölé küldte a labdát. A második esetnél ugyan büntetőt reklamáltak az aradiak, mert Marcos Lavin kapus leütközte a jobbszélsőt, de Ionut Coza játékvezető kirúgást ítélt.

Antal harmadik ziccere, majd Roger szabadrúgása után Lavin védett nagy bravúrral, ám az utóbbit követő szögletnél már a spanyol kapus is tehetetlen volt: Alexandru Bega csúsztatta a labdát Erico da Silva elé, a brazil védő pedig a bal kapufa közeléből a hálóba sodorta – és már középkezdésre sem maradt idő.

Sikerével a 21 pontos UTA feljött a Liga 1 táblázatának kilencedik helyére.

LIGA 1, 17. FORDULÓ
FC Voluntari–UTA 0–1
(Erico 90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik