Liga 1: vége a Sepsi gólínségének, de a siker elmaradt

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 22:10
Közel két hónapos góltalansági sorozatát ugyan megtörte a Sepsi OSK a román élvonal felsőházi rájátszásában, ám a hazai pályán játszó Viitorul hárommal válaszolva legyőzte a február 17-e óta nyeretlen székelyföldi csapatot. Pedig Gheorghe Hagi, a kupadöntőre készülő hazai csapat szakvezetője húzóemberei javát nem is nevezte a mérkőzésre, de szentgyörgyi oldalon is a csapatot alig két napja átvevő Marin Barbu edző sem számíthatott félcsapatnyi sérült játékosra.  

Az első félidő két életunt csapat eseménytelen focijával telt el, a hazaiak ugyan több időt töltöttek a Sepsi térfelén, de veszélyes lövésig ők sem jutottak el, az egyetlen igazi helyzetüknél Fejér Béla a kapujából messze kifutva szedte le Andrei Ciobanu lábáról a labdát. Szünetben viszont megváltozott a játék képe, az addig nagyon erőtlenül támadgató Sepsi előbb Gabriel de Moura lövésével tesztelte Tordai Árpádot, a Viitorul kapusát, majd Yasin Hamed éles szögből emelte kapásból a labdát a hosszú sarokba.

A székelyföldiek vezető gólja pedig a Viitorult is felpaprikázta, alig két perccel később a tizenhatosba jobbról betörő Andreas Calcan kötényt adott Sebastian Rudolnak, majd 14 méterről a hosszú alsóba lőtt. Ezt követően George Ganea bő tíz perc alatt háromszor is helyzetbe került, de a Sepsi kapitánya, Ousmane Viera kétszer is blokkolta őt a kapu közelében, a bal alsó sarokra tartó kapáslövésénél pedig Fejér vetődve csípte el a labdát. Calcant viszont ismét könnyedén ment el Rudol mellett, és másodszor is védhetetlenül lőtt a hosszú sarokba, csak ezúttal a felsőbe – a labda a jobb oldali és a felső lécet is súrolva vágódott a hálóba.

Négy perccel később Hagi lecserélte Calcant, de az összeomló szentgyörgyi védelem Eric de Oliveirának is összehozott egy gólt: egy balról érkező beadás után a csereként beállt Florin Stefan a labda mellé fejelt, a brazil légiós pedig a kapust elfektetve köszönte az ajándék ziccert. A 85. percben a Calcant váltó Rivaldinhót előbb Rudol, majd Fejér is elkaszálta a tizenhatosban, a másodikra már meg is kapta a büntetőt a hazai csapat, azonban Alexis Pitu erőtlen lövését hárította a szentgyörgyi kapus. A zsinórban ötödik vereségét elszenvedő Sepsi OSK az őszi idegenbeli 3-2-es győzelem és két idei gól nélküli döntetlen után a szezon során először kapott ki a Viitorultól.

Liga 1, felsőház, 8. forduló
Viitorul–Sepsi OSK 3–1
(Calcan 51., 68., Eric 74., illetve Hamed 49.)
Az állás: 1. CFR 44 pont, 2. FCSB 39, 3. Craiova 36, 4. Viitorul 33, 5. Astra 24, 6. Sepsi 20.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik