Liga 1: válogatott védőt igazolt a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 12:44
null
Mihai Balasa (középen) a Sepsi második téli igazolása (Fotó: a Sepsi OSK Facebook-oldala)
Nyolcszoros román válogatott belső védőt igazolt a Sepsi OSK: a 27 éves Mihai Balasa másfél éves szerződést kötött a román élvonal székelyföldi csapatával – írja a klub Facebook-oldala.


Balasa ifiként a konstancai Hagi Akadémián, majd az AS Roma U19-es csapatában játszott, és felnőttkarrierjét is Olaszországban kezdte meg: a római klub előbb a Crotonénak, majd a Trapaninak adta kölcsön. 2017-ben a FCSB vette meg félmillió euróért, a bukaresti klub játékosaként abban az évben már a nemzeti együttesbe is bekerült, majd 2019-ben az Universitatea Craiova labdarúgója lett. Összesen 141 Liga 1-es mérkőzése és 4 gólja van, és szabadon igazolható játékosként írt alá Sepsiszentgyörgyre, ahol újra együtt dolgozhat korábbi craiovai edzőjével, Cristiano Bergodival.

A szentgyörgyiek egy másik válogatott játékossal is tárgyaltak, de a FCSB-vel szerződést bontó támadó, Constantin Budescu – családi okokra hivatkozva – az FC Voluntarihoz írt alá. Így Balasa csupán a másik téli igazolása a Sepsinek, az orosz Arszenal Tulától érkezett csatár, Alexandru Tudorie mellett. A szentgyörgyiek szerdán utolsó felkészülési mérkőzésüket is lejátszották, amelyen 4–0-ra győztek a másodosztályú Sellenberk ellen, legközelebb, hétfőn délután már bajnoki mérkőzésen lépnek pályára a FC Botosani otthonában.

FELKÉSZÜLÉS MÉRKŐZÉS
Sepsi OSK–CSC 1599 Selimbar 4–0 (Paun 7., Damascan 13., Golofca 30., 63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik