Niczuly büntetővédése is kellett, a Sepsi pontot szerzett Craiovában

Vágólapra másolva!
2021.09.13. 19:51
null
Kihagyott tizenegyes is kellett ahhoz, hogy pontot szerezzen a Sepsi OSK (Fotó: Universitatea Craiova/Facebook)
Hiába vezetett már a 17. percben a Sepsi, az Universitatea Craiova egyenlíteni tudott, így 1–1-es döntetlennel zárult a két csapat összecsapása a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 8. fordulójában.

 

ROMÁN LIGA 1
8. FORDULÓ
UNIVERSITATEA CRAIOVA–SEPSI OSK 1–1 (1–1)

Craiova, Ion Oblemenco Stadion. V: Barbu
U. Craiova: Pigliacelli – Vladoiu (Cimpanu, 58.), Gaman, Constantin (Conte, 76.), Bancu – Houri, Screciu, Nistor – Gustavo (Baiaram, 80.), Koljic (Fedele, 76.), A. Ivan (Markovic, 80.). Vezetőedző: Laurentiu Reghecampf
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Hugo Sousa, 46.), Ninaj, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 46.) – Paun (Eder, 58.), Fofana, Aganovic (Stefanescu, 90+4.) – Luckassen, Bojics, Csuncsukov (Damascan, 80.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Gustavo (32.), ill. Fofana (17.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A tizenegyest is védő Niczuly Roland kiváló kapusteljesítményének köszönheti a Sepsi OSK, hogy hétfő este pontot szerzett az Universitatea Craiova otthonában – az immár két hónapos nyeretlenséget viszont most sem tudta megszakítani a székelyföldi csapat.

Az első félidő a Sepsi eddigi idényének tökéletes ellentéte volt: most a hazaiak hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, miközben a szentgyörgyi együttes már az első lehetőségével élni tudott. Niczuly egymás után védte bravúrral Nicusor Bancu lövését, majd a szöglet után Elvir Koljic fejesét, a vezető gólt követően pedig a bosnyák támadó üres kapura lőtt 5 méterről kapufát, majd Gustavo Vagenin betörésénél a székely kapusban akadt el a labda.

A Sepsi szokása szerint egy szabadrúgás nyomán szerzett vezetést, Bogdan Mitrea bombáját csak kiütni tudta Mirko Pigliacelli, craiovai kapus, a kipattanót pedig erősen lesgyanús helyzetből indulva fejelte be Boubacar Fofana. A VAR csak a tervek szintjén létezik a román futballban (most éppen a tavaszi rájátszásra ígérik), és ez az egyenlítésnél is szerepet játszott: Gustavo szintén lesről fejelt öt méterről a hálóba.

A szünet után az egyre szigorúbban védekező, a játékot lassító Sepsi kevesebb lehetőséget engedett a hazaiaknak – igaz, 6 sárga lap és támadásainak visszafogása árán. Mivel Andrei Ivan vagy pontatlanul, vagy erőtlenül lőtt, Niczulynak sokáig csupán Dan Nistor távoli bombáját kellett védenie, míg a Sepsi részéről csak Kevin Luckassen és Mitrea próbálkozott, eredménytelenül.

A 79. percben újabb vitatható bírói döntéssel jutott büntetőhöz a Craiova: Branislav Ninaj és Ivan lába akadt össze. Niczuly azonban eltalálta az irányt, és kivédte Gustavo tizenegyesét, amivel megkoronázta teljesítményét, és bebiztosította csapata zsinórban harmadik 1–1-es döntetlenjét, amelyet az utolsó percek zavaros játéka már nem veszélyeztetett.

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Itt a mérkőzés vége, 1–1-es döntetlennel zárult a Sepsi OSK és az Universitatea Craiova összecsapása.

90+4. perc: Pár másodpercet még Stefanescu is kap, aki Aganovicot váltja.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

89. perc: Apróbb szabálytalanságokkal, valamint pontatlanságokkal tarkítva elérkeztünk a mérkőzés utolsó percéhez.

80. perc: A kihagyott büntető után Gustavo elhagyta a pályát, a helyét pedig Baiaram vette át, míg Ivan helyére Markovic érkezett. A vendégeknél Csuncsukov helyett Damascan a pályán.

80. perc: Niczuly hárít! Jól érezte meg a kapus, hogy a jobb oldalra fogja lőni a tizenegyest Gustavo, és védeni tudta a büntetőt.

78. perc: Ninaj sárga lapot is kapott a belépő után.

78. perc: Ninaj volt szabálytalan a tizenhatoson belül Ivannal szemben. Büntetővel következhet a Craiova.

77. perc: Csere a hazaiaknál: Constantin helyére érkezik Conte, míg Fedele Koljicot váltotta.

76. perc: Ilyés Róbert másodedző kapott piros lapot.

73. perc: Mitrea lőtt távolról, de lövése centikkel a jobb kapufa mellett szállt el.

72. perc: A vendégek gólszerzője, Fofana kapott sárga lapot.

70. perc: Szép beadás érkezett a jobb szélről Ispastól, de Constantin fel tudott szabadítani. A szöglet aztán nem volt veszélyes, így kirúgással következhet a hazai együttes.

66. perc: Ivan esett össze a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

65. perc: Nistor lőtt távolról, de Niczuly szépen úszott a levegőben és védte a próbálkozást.

58. perc: Újabb változtatások. Ezúttal a hazaiak is cseréltek: Vladoiu helyére érkezett Cimpanu, míg a vendégeknél Paunt váltotta Eder.

57. perc: Vlaodiuval szemben volt szabálytalan Ispas, amiért a játékvezető sárga lapot adott a védőnek.

53. perc: Koljiccal szemben volt szabálytalan Paun, ami mellett Mitrea reklamálását is sárga lappal „jutalmazta" a játékvezető.

50. perc: Nagy lehetőséget szalasztott el Ivan: nagyszerű passzt kapott Gustavótól, lerázta védőjét, de a lövése elszállt a kapu előtt keresztbe.

46. perc: Cserék a vendég oldalon: Dimitrov helyére érkezettt Hugo Sousa, míg Dumitrescut Ispas váltotta.

46. perc: Az Universitatea Craiova megkezdte a második 45 percet.

45. perc: Nem hosszabbít a játékvezető, véget ért az első félidő.

45. perc: Hatalmas lehetőséget szalasztott el. Mitrea rúgott luftot, amiből Ivan indulhatott meg egyedül, de Ninaj önfeláldozóan szerelt.

42. perc: Luckassen maradt a földön egy kisebb ütközés után, de a játék folytatódi,.

Kiegyenlítődött a lesgólok száma is, ugyanis Gustavo is előrébb helyezkedett, mint a védők, azonban ezúttal Bogdan Gheorghe volt az, aki nem jelzett partjelzőként.

32. perc: GÓL! Megszerzi az egyenlítést a Craiova! Bancu látta meg nagyszerűen, hogy csapattársa, a brazil Gustavo üresen maradt a tizenegyes és az ötös pont között. A beadás után a szélső magabiztosan fejelt a kapuba. 1–1!

25. perc: Az első sárga lap a mérkőzésen. Dumitrescu állította meg szabálytalanul, és rántotta vissza ellenfelét, Vladoiut.

20. perc: Kell ennél nagyobb helyzet? Koljics kapta üresen a labdát, csak az üres kapuba kellett volna berúgnia azt, de a jobb oldali kapufát találta telibe. Ezután Gustavót ugratták ki nagyszerűen, de a játékos lábáról Niczuly levarázsolta a labdát.

A korai gól mindenképpen jót fog tenni a mérkőzésnek, azonban az ismétlésekből kiderül, hogy Fofana lesen tartózkodott. Tunyogi Ferenc ezúttal nem intette be a lest, a videóbíró pedig még nem áll a játékvezető rendelkezésére.

17. perc: GÓÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Sepsi OSK! A szabadrúgás amellett, hogy veszélyes helyről járt, veszélyes is lett. Mitrea lövésétt noha a kapus védeni tudta, de a kipattanót Fofana juttatta a kapuba leshatárról indulva. 0–1!

15. perc: Luckassen próbált felugrani fejelni, de Gaman szabálytalanul állította meg, így a kapu közepének előteréből, nagyjából 17 méterről végezhet el szabadrúgást a Sepsi OSK.

12. perc: Óriási hazai lehetőség! Niczuly hárította nagy bravúrral a tizenhatoson belül üresen érkező Bancu lövését. Houri szöglete aztán nagyszerűen kanyarodott be, a szépen emelkedő Koljic fejesét pedig a vendégek kapusa védeni tudta nagy bravúrral.

10. perc: Vladouiu volt szabálytalan Dumitrescuval szemben, a játékvezető pedig figyelmeztette a Craiova játékosát. A szabadrúgás viszont nem okozott nagyobb gondot a hazaiak védőinek, akik magabiztosan tisztáztak.

7. perc: Nagy lehetőség adódott a Craiova előtt, de Ivan lesen kapta meg Houri passzát, így szabadrúgással jöhet a Sepsi.

4. perc: Ninaj volt szabálytalan Ivannal szemben, éles szögből jöhetett szabadrúgással a Craiova, amit a Mol Fehérvár kölcsönjátékosa, Houri végzett el, de az egyik védő kifejelte a labdát.

3. perc: A mérkőzés első helyzete! A pálya bal oldaláról adhatott be egy szabadrúgást Mitrea, volt is középen egy fejes, de a lassan hulló labdát Pigliacelli könnyedén megfogta.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Zöld mezben a Sepsi OSK, fehér-kék csíkosban és kék nadrágban a Craiova.

ELŐZMÉNYEK

A Sepsi OSK a válogatott szünet előtt három vereség után két döntetlent játszott – az FCSB és a Botosani ellen –, így győzelemre éhesen látogat az Universitatea Craiova otthonában. A hazaiak ezzel szemben legyőzték a második helyen álló Rapid Bukarestet az előző fordulóban, míg azelőtt a Gaz Metan ellen is diadalmaskodtak.

A két csapat egymás ellen legutóbb május 5-én játszott a Liga 1 2020–2021-es kiírásának rájátszásában, amelyet a Sepsi OSK hazai környezetben 2–0-ra megnyert.

Az Universitatea Craiova jelenleg hét mérkőzés után 12 ponttal a hetedik, míg a Sepsi OSK hattal a 13. helyen áll.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ UNIVERSITATEA CRAIOVA–SEPSI OSK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik