Liga 1: újabb iksz, a Sepsi 9.-ként zárta az alapszakaszt

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.02.23. 18:30
A 9. helyen zárta a román élvonal (Liga 1) alapszakaszát a Sepsi OSK, amely idénybeli 12. döntetlenjét játszotta vasárnap délután a felsőházi rájátszásra hajtó Astra Giurgiu otthonában.

A székelyföldi csapat már a mérkőzés elején bátran letámadta a hazaiakat, hosszú indításokra korlátozva az Astra támadójátékát. Ezek egyikéből ugyan Valentin Gheorghe egyedül törhetett kapura, de Niczuly Roland lábbal védte az erőtlen lövést. A giurgiui védelem egyre gyakoribb hibáit kétszer is kihasználta a Sepsi: előbb Peter Gál-Andrezly passzolta a kapuba a David Lazar kapus által eléje paskolt labdát, majd Anass Achahbar indította Nicolae Carnatot, aki 11 méterről lőtt a léc alá. Peter Gál-Andrezly passzolta a kapuba a David Lazar kapus által eléje paskolt labdát, majd Anass Achahbar indította Nicolae Carnatot, aki 11 méterről lőtt a léc alá.

A Sepsi a szünet után is az ellenfél térfelén járatta a labdát, de nagyobb helyzetek nélkül, ám a sokáig tanácstalan, egyre kétségbeesettebb Astra a második félidő közepén kijött a szorításból, és másfél perc alatt egyenlített. A csereként beállt Kehinde Fatai előbb egy közeli, lesipuskás góllal szépített, majd a középkezdés utáni támadásból büntetőt harcolt ki, amelyet Denis Alibec váltott gólra. Az önbizalmát vesztett Sepsi innen kezdve az egy pontot védte, és mivel a döntetlen már az Astrának is megfelelt, a végjátékban már csak az idő múlására játszottak a csapatok.

A felsőházi rájátszásba az Astra mellett a Dinamót legyőző Medgyes jutott be utolsóként, a Viitorul viszont négy év után kiszorult a „top6”-ból.

LIGA 1, 26. FORDULÓ
Astra Giurgiu–Sepsi OSK 2–2

Gaz Metan Medias–Dinamo Bucuresti 1–0

Viitorul–Academica Clinceni 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik