Liga 1: történelmi meccs, újabb Sepsi-döntetlennel

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.03.08. 19:36
null
Niczuly Rolandnak és poszttársának bőven akadt dolga a meccsen (Fotó: AFP, archív)
A Sepsi OSK játszotta az első, járványveszély miatti zárt kapus mérkőzést a román élvonal történetében, a „megszokott” döntetlenjét hozva, ezúttal a Chindia Targoviste ellen.

 

A román kormány vasárnap délelőtt döntött úgy, hogy a növekvő koronavírus-veszély miatt március 31-ig betiltja az ezer fősnél nagyobb rendezvényeket, így a sporteseményeket is. Ennek hatására néhány órával később a profi liga végül az összes élvonalbeli meccsről kitiltotta a nézőket.

A ploiesti-i Ilie Oana Stadionban a Chindia és a Sepsi nézők nélkül is látványos, helyzetekben gazdag focit tolt a zuhogó esőben, mit sem törődve a védekezéssel. Kizárólag a kapusokon, Dinu Moldovanon és Niczuly Rolandon múlt, hogy az első félidőben csak egyetlen gól esett: egy szöglet után Bradley Diallo előrevetődve fejelte a labdát a szentgyörgyi kapuba.

A Sepsi az első félidőben még elpuskázta a lehetőségeit, de a szünet után rögtön egyenlített: Fülöp István tizenhatoson kívüli lövése nyomán a labda egy védőn irányt változtatva ment a jobb sarokba. Ezt követően egyoldalúbbá vált a játék, a vendégek tettek többet a második gólért, ám lövéseik nem találták el a kaput, így maradt a szokásos szentgyörgyi döntetlen.

ROMÁNIA
LIGA 1, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1–1
(B. Diallo 27., ill. Fülöp I. 47.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik