A Sepsi odahaza döntetlent játszott a medgyesi Gaz Metannal

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.03.21. 14:50
null
A Sepsi odahaza döntetlent játszott a medgyesi Gaz Metannal (Fotó: Tókos Csaba)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a Sepsi OSK hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a medgyesi Gaz Metannal.

ROMÁN LIGA 1
28. FORDULÓ
Sepsi OSK–Gaz Metan 1–1(Vasvari 9. – 11-esből, ill. Deaconu 65. – 11-esből)
Kiállítva: Francisco Junior (61., Gaz Metan)

Az élcsoport:1. FCSB 63 pont, 2. CFR 60, 3. Craiova 56, 4. Sepsi 44

ÖSSZEFOGLALÓ

Csak a „szokásos” döntetlennel ünnepelhette a már szombat este biztossá vált felsőházi rájátszásba jutást a Sepsi OSK, miután a Gaz Metan ajándékba kapott büntetőből pontot szerzett Szentgyörgyön.

A medgyesi csapat az első félórában szinte kizárólag csak saját kapuja előtt védekezett, a széleket uraló Sepsi pedig sorra rúgta a szögleteket. A vezetés viszont egy kapuskirúgás után jött össze: Niczuly Roland lőtte át a labdát a Gaz Metan tizenhatosába, ahol Yuri Matias lebirkózta Pavol Safrankót, a büntetőből pedig Gabriel Vasvari a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0

Fülöp Lóránd ollózással, Catalin Golofca pedig egyéni akciókból próbálta növelni a szentgyörgyi előnyt, az egyedül kilépő Claudiu Petrila pedig be is talált, de lesről tette. A vendégek csak fél óra után adták fel a bunkerfutballt, előbb Bryan Alceus tesztelte a tizenhatos vonaláról Niczulyt, majd a magára hagyott Ovidiu Horsia lőtt a háromszéki kapusba.

A második félidőben a Sepsi húzódott be saját térfelére, de a medgyesi rohamoknak negyedóra után véget vetett a Safranko sarkára taposó Francisco Junior piros lapja. A Gaz Metan azonban mégis egyenlített, Catalin Popa játékvezetőnek köszönhetően, aki Branislav Ninaj tökéletes becsúszó szerelésénél újabb büntetőt ítélt, amelyből Ronaldo Deaconu egyenlített (1–1). A kaotikus rohamozásba kezdő Sepsinek pedig Vasvari szabadrúgásán kívül nem akadt gólszerzési lehetősége, azt pedig védte Razvan Plesca, miközben a másik oldalon Niczuly megállította az egyedül kilépő Vlad Morart.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, a végeredmény: 1–1.

90+2. perc: Plesca időhúzásért sárga lapot kapott.

90. perc: Három perc a ráadás.

81. perc: Cseréltek a medgyesiek, Zé Manuelt Romeo váltotta.

80. perc: Morar előtt adódott lehetőség egy jó ütemű kiugratás után, de Niczuly jó ütemben lépett ki a kapujából, így elakadt benne a labda. A védés után össze is szólalkozott Morar és Niczuly.

78. perc: Kettőt cserélt a Sepsi, Golofca és Fofana le, Achahbar és Eder González be.

77. perc: Vasvari is besárgult.

75. perc: Buhenna kapott sárga lapot.

66. perc: Fülöp helyett Aganovic a Sepsinél, Deaconu és Horsia helyett Pambou és Moura a Gaz Metannál.

56. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A GAZ METAN! Ronaldo Deaconu ballal a jobb alsó sarokba rúgta a labdát. Niczuly érezte az irényt, de nem tudott védeni. 1–1

64. perc: Tizenegyest kapott a Gaz Metan! Morar tört be balról a tizenhatoson belülre, Ninaj tökéletes becsúszással szerelte, de Popa játékvezető büntetőt ítélt.

60. perc: Villant a piros lap! Francisco Junior taposta meg Golofcát, ezért azonnal piros lapot kapott, s így emberhátrányba kerültek a medgyesiek.

59. perc: 17 méterről, kissé balról végezhetett el szabadrúgást a Sepsi, Fülöp azonban a kapu fölé küldte a labdát.

59. perc: Francisco Junior kapott sárga lapot Fülöp felrúgásáért.

58. perc: Cseréltek a vendégek, Sarr le, Morar be.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

A szünetben cserélt a Sepsi, Petrila helyett Tamás Nándor állt be.

A szünetben egy góllal vezetett a szentgyöri együttes (Fotó: Tókos Csaba)
A szünetben egy góllal vezetett a szentgyöri együttes (Fotó: Tókos Csaba)

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–0-ra vezet a Sepsi.

45. perc: Egy perc a ráadás.

43. perc: Védés! A vendégek próbálkoztak egy lövéssel, de Horsia 15 méterről leadott, nem túl jól helyezett kísérlete után Niczuly oldalra nyomta a labdát.

41. perc: Mihai Teja, a vendégek vezetőedzője kapott sárga lapot reklamálásért.

40. perc: Golofca kissé jobbról, ballal lőtt a tizenhatoson belülről, de nem találta el a kaput.

31. perc: Golofca előtt adódott gólszerzési lehetőség, de 17 méterről nem találta el a kaput.


23. perc: Dimitrov szinte azonnal helyzetbe került, Baco azonban nagyot mentett, és blokkolt.

22. perc: Cserélt a Sepsi, Csiszér helyére Dimitrov állt be.

18. perc: Petrila került ziccerbe egy remek indítás után, majd a kapuba passzolta a labdát, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

14. perc: A szöglet után Fülöp egy ollózással próbálkozott, de blokkolták, majd Csiszér fejelte a kapu fölé a labdát.

13. perc: Ezúttal Baco ügyetlenkedett a tizenhatoson belül, majd fellökte Fülöpöt, de tizenegyest ezúttal nem kapott a házigazda.

Sepsiszentgyörgyi gólöröm (Fotó: Tókos Csaba)

Vasvari 16. gólját szerezte a Sepsi színeiben a Liga 1-ben, ezzel az örökrangsor élére állt, holtversenyben Ibrahima Tandiával.

9. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A SEPSI! A labda mögé Gabriel Vasvari állt, és jobb belsővel a kapu jobb alsó sarkába passzolta a labdát. A medgyesiek kapusa a másik sarok felé vetődött, így nem volt esélye a védésre. 1–0

8. perc: Tizenegyest kapott a Sepsi! Egy hosszú előreívelés után Yuri nem tudott felszabadítani, majd a tizenhatoson belül lerántotta Safrenkót. Teljesen jogos a büntető.

6. perc: Safranko 16 méterről, félfordulatból, jobbal lőtt, de a labda elkerülte a kaput.

4. perc: Egy kicsiben elvégzett Sepsi-szöglet után Petrila balról ívelte be a labdát, a vendégek azonban felszabadítottak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Piros-fehérben a Sepsi, feketében Medgyes.

A Sepsi kezdőcsapata: Niczuly – Csiszér, Buhenna, Ninaj, Stefan – Fofana, Vasvari – Golofca, Fülöp L., Petrila – Safranko. Vezetőedző: Leo Grozavu. A kispadon: Jesús Fernandez, Dimitrov, Tincu, Stefanescu, Achahbar, Eder, Aganovic, Tamás, Rapp.

A Gaz Metan kezdőcsapata: Plesca – Butean, Baco, Yuri, Velisar – Alceus, Francisco Junior – Horsia, Deaconu, Zé Manuel – Sarr. Vezetőedző: Mihai Teja. A kispadon: Buzbuchi, Romeo, Moura, Larie, Trif, Morar, Pambou, Ciocan, Iancu.

A mérkőzést a sepsiszentgyörgyi Városi Stadionban rendezik meg zárt kapuk mögött. A játékvezető Catalin Popa lesz.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Sepsi OSK–Gaz Metan Medias mérkőzés a román Liga 1 28. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Három mérkőzéssel az alapszakasz zárása előtt – egy év kihagyás után – biztossá tette helyét a román élvonal felsőházi rájátszásában a Sepsi OSK. Noha a székelyföldi csapatnak még három mérkőzése van hátra az alapszakaszból, a 28. forduló eddig eredményei úgy alakultak, hogy a hatodik helynél lejjebb álló csapatok már nem előzhetik meg a negyedik helyen álló szentgyörgyieket, akik vasárnap a Gaz Metant látják vendégül. Így három fordulóval a Liga 1 alapszakaszának vége előtt a Sepsi fő célja immár az, hogy minél több ponttal jusson a playoffba.

A legutóbbi öt mérkőzését elvesztő medgyesi együttes már biztosan az alsóházban folytatja, ám Leo Grozavu szentgyörgyi edző nem becsüli le az ellenfelet. Egyrészt mert a Gaz Metan főként az élmezőny csapataival játszott az elmúlt hetekben, másrészt az ellenfélnél számos tapasztalt játékos szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik