Ezúttal sem tudott nyerni a Sepsi OSK

Vágólapra másolva!
2020.11.07. 15:50
null
A sepsiszentgyörgyiek nagy meglepetésre nem bírtak odahaza a tartalékos nagyszebeniekkel (Fotó: Tókos Csaba)
A román élvonal 10. fordulójában a Sepsi OSK 1–1-et játszott odahaza a nagyszebeni FC Hermannstadttal.


ROMÁN LIGA 1
10. FORDULÓ
Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–1 (0–0)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Coltescu
Sepsi: Jesús Fernández – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Aganovic (Nouvier, a szünetben), B. Fofana (Vasvari, 75.), Fülöp I. – V. Mitrea (Achahbar, 9.), Safranko (Fülöp L., 75.), Petrila (Stefanescu, 66.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Hermannstadt: Figueiredo – Voda (Á. Bastos, 20.), Scarlatache, Stoica, Oprut – Dalbea, Mustivar (Romário Pires, 78.) – Addae (Alhassan, a szünetben), D. Mayoral, Jo Santos – Fortes (Sintean, 89). Vezetőedző: Rúbén Albés
Gólszerző: Petrila (58.), ill. D. Mayoral (61.)

A 2020-es év negyedik Sepsi–Hermannstadt erdélyi rangadója is döntetlennel zárult szombat délután a román élvonalban. Pedig az előző fordulóban, az Academica Clinceni otthonában elszenvedett vereség után a székelyföldi együttes edzője, Leo Grozavu hét helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatát, de az új arcok sem voltak kellően hatékonyak a szebeniek szervezett védelme ellen.

Az amerikaifutball-mérkőzések területnyerésre épített játékát idézte az első félidő, elsősorban a saját térfelük minden négyzetcentiméterét ádázul védő vendégek miatt. A Sepsi hiába birtokolta a labdát, helyzetekig képtelen volt eljutni, csupán a balhátvéd Florin Stefan betörései és átlövései okoztak némi zavart a sűrű szebeni védelemben.

A Hermannstadt támadójátéka hasonlóan egysíkú volt, a hosszú indítások és a beadások is mind Fábio Fortest keresték, akit azonban többnyire megállított Bogdan Mitrea, vagy pedig csak lesről tudott a kapuba lőni.

Szünet után valamivel hatékonyabban ment előre a Sepsi, Stefan éles szögből leadott lövése és Fülöp István mellé szálló fejese után pedig jött a gól is: a balról befele cselező Claudiu Petrila a tizenhatos vonaláról tekerte kapura a labdát, amely a bal kapufáról pattant a hálóba.

A szentgyörgyi előny azonban csak három percig tartott ki, a bunkerfutballt feladó Hermannstadt egy szöglet után egyenlített: Jo Santos beadása után három hazai játékos sem tudott felszabadítani, David Mayoral pedig 15 méterről a léc alá bombázta a labdát.

Ezt követően pedig ismét az első félidő kaotikus focija tért vissza, csak veszélyesebb szebeni kontrákkal és pontrúgásokkal. Grozavu hiába intette nyugalomra játékosait, kapkodó támadói csupán a legvégén kerültek újra helyzetbe, ám a kockázatosan kifutó Cristiano Figueiredo kapus végül belevetődött Bryan Nouvier lövésébe.


PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc A kapujából kimozduló Pereira nem tud elütni egy lehulló labdát, de vetődve blokkolja Nouvier-t a tizenhatos vonalán.

90+1. perc Romário Pires kap sárga lapot.

90. perc Négy perc a ráadás.

90. perc David Mayoral jobban van, annyira, hogy kap egy sárga lapot reklamálásért, a véres lába alapján azért valami igaza lehetett. De engedély nélkül tért vissza, talán ezért is kapott írásbeli figyelmeztetést.

88. perc Andrei Sintean majdnem leszedi a mezt Stefanról, sárga lap.

87. perc Dalbea a léc fölé vágja a 24 méterről járó szabadrúgást.

85. perc Bogdan Mitrea kap sárga lapot, elsodorta a 16-os előtt a kapura törő Mayoralt. Hordágy, csere lesz...Nem lesz, mert megvolt a 3 megszakítás. A reklamáló vendégmester, Rúbén Albés is kap egy sárga lapot.

81. perc Fortes le, Andrei Sintean be a vendégeknél. Ékcsere, román U19-es válogatott, volt Slavia Praha-légiós állt be. Aki megfordult kölcsönben a Sepsinél is!

79. perc Romário Pires távolija távolról sem jó, pedig külön-külön micsoda jó játékosok voltak!

79. perc Mitrea ment nagyot a kapu és Fortes elől, Mayoral beadását követően.

78. perc Romário Pires be, Mustivar le.

75. perc Fofana le, Gabriel Vasvari váltja,Safrankót pedig Fülöp Lóránd. Nem lesz több hazai csere.

73. perc Újra gyászosan védekezik a Sepsi, Alhassan jobbal 22-ről a bal sarok mellé lő.

69. perc A sértett beadását kifejeli Achahbar, Safranko lő aztán nem sokkal a bal felső mellé jobbal, 18-ról, Nouvier visszapasszából.

68. perc Boubacar Fofana ellöki a cselezgető Jo Santost, sárga lap.

66. perc Az egyenlítő gólnál nagyot hibázó Petrila le, Marius Stefanescu be.

61. perc Jesús Fernández reklamál, hogy lökték, és nem is hiába háborog: kap egy sárga lapot.

61. PERC DAVID MAYORAL egyenlít, jobbal 16-ról, középről a bal felsőbe lő nagy erővel, miután Jo Santos bal oldali szöglete után sem a kapus, sem a védők nem tudtak felszabadítani. 1–1!

Petrila az első játékos idén a Liga 1-ben, aki 2 csapatban is gól szerez, az első fordulóban még a CFR győztes gólját lőtte a Clinceni ellen

Petrila éppen ma lett 20 éves.

58. PERC CLAUDIU PETRILA itt van, és lő egy szép gólt, a 16-os bal sarka elől jobbal a bal alsóba lő, a labda a kapufa tövéről pattan a kapu túlsó alsó sarkába. Pereira vetődött, az ötösön Scarlatache ugrott, de egyikük sem érhette el. 1–0!

Ousmane Viera tavaly került Szebenre Szentgyörgyről, ma eltiltott a rutinos játékos. 2014-es vb-résztvevő, 2008-as olimpikon és 2015-ös Afrika-bajnok!

53. perc Nem sokkal lő a bal alsó mellé 23-ról, középről Safranko.

52. perc Fülöp megindul, azonnal feldönti őt Ionut Stoica, egy sárga lapért.

50. perc Petrila kornerére szépen jön ki Pereira, aki portugál-német, volt portugál U21-es válogatott, és 195 centiméter magas. Testvére, Tobias Figueiredo a Sporting CP neveltje, a Nottingham Forestben légióskodik.

Nincs a vendégeknél a PSG B-től érkező Rimane sem, a védő Florent Malouda unokatestvére.

47. perc Anass Achahbar orrba veri keményen Jo Santost, sárga lap (megúszta...), az őt kérdőre vonó Fábio Fortesnek is.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Aganovic helyett Bryan Nouvier a Sepsinél, Addae helyett Baba Alhassan a Szebennél.

E párharc legjobb góllövői
Gabriel Debeljuh 3
Fülöp Lóránd 2
Pavol Safranko 2
Yazalde 2
Peter Gál-Andrezly 1

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Fernández szépen jön ki Fortes elé Dalbea indítása után.

42. perc Jo Santos balról középre emel Fortes elé, légies mozdulattal ment előle az utolsó pillanatban Dimitrov. Jo Santos jobb oldali kornerét tízről a jobb alsóba fejelné Fortes, de ment Fernández egy szép vetődéssel.

41. perc Mezőnyjáték, nagy hazai fölénnyel, de helyzetek, sőt lövés nélkül.

Karanovic sérült, az egyetlen FCSB-ben játszott meccsén sérült meg 10 perc játék után. A Liberec elleni El-selejtezőre adta kölcsön őt és Caiadót a Szeben, mikor tele volt koronavírusossal a FCSB – teszi hozzá Boros kolléga Romániából.

Inkább a hangszóróból jön, jelentik a helyszínről.

Kintről behallatszik a hazai drukkerek hajrázása, most a Tavaszi szél c. örökzöld van soron.

33. perc Mayoral passzával megindul középen Fortes, de ment előle az utolsó védő, Mitrea.

Titkos fegyver otthon maradt: Goran Karanovic szeptemberben ingyen került a Sepsitől a szebeniekhez. A Sepsiben 33 meccsen 13 gólt lőtt! Új csapatában a mérleg 4/0.

29. perc Jo Santos balról jobbal a kapu elé lő, keményen, magasan, szépen kilép rá Fernández, majd Stefan lő a bal alsó mellé ballal, 24-ről.

26. perc Fortes lő jobbal a bal alsóba 13-ról nagyon ügyesen, de lesen kapta őt Mustivar szép jobb oldali beívelése.

25. perc Radoszlav Dimitrov bolgár, és kap egy sárga lapot Dalbea felborításáért.

23. perc Mentik a védők a bal alsó előtt Safranko bal oldali, jobblábas szögletét.

Ő spanyol, David Mayoral dettó, Romário Pires és Jo Santos brazil, Ousmane Viera elefántcsontparti (19-szeres válogatott), Addae és Baba Alhassan ghánai, Edson Pires bissau-guineai, Fortes és Caiado portugál, Elbers holland, Mustival haiti...

20. perc Ángel Bastos be, Voda le a vendégeknél.

19. perc Dimitrov jobb oldali beadását menti az ötösön a védők, nagy csatárban, majd Safranko lő jobbal 23-ról a kapus elé.

A vendégmester a 35 éves spanyol Rúbén Albés, a Celta B és a Murcia volt mestere. A Valladolidnál volt segédedző.

14. perc Pereira (azaz Figueiredo) kapus cselezget a balon, Fülöp majdnem szereli.

12. perc Mitrea ment szépen a balon Addae elől. A szögletet Jo Santos a jobb sarok mellé fejeli az ötösről, ZICCER VOLT! Addae adott be jobbról nagyon szépen.

10. perc Fofana mutat be a 16-os előtt remek mentést.

9. perc Csere, V. Mitrea le, Anass Achahbar be, ennyit a fiatalszabályról.

8. perc Aganovic nagyot rúg Mustivarba, ápolás.

5. perc Fülöp bal oldali beadása Stoicáé középen.

4. perc B. Mitrea balról jobbal a bal alsó mellé lő, éppen csak lemaradt a labdáról a berobbanó névrokona.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta feketében.

A Sepsinél 7 változás van a múlt heti meccshez képest, ez a Sepsi 125. meccse az első osztályban.

Egy kis örökmérleg: 6 találkozó, 1 szentgyörgyi és 2 szebeni sikerrel, 9:9 rúgott góllal.

A két együttes eddig hat alkalommal mérte össze erejét a bajnokságban, háromszor osztozkodtak a pontokon, a Sepsi OSK mindössze egyszer tudott győzni ellenük. A piros-fehér mezesek 2019. szeptember 19-én Gabriel Vasvari, Nicolae Carnat és Peter Gál-Andrezly találataival 3–0-ra nyertek a szebeniek ellen. Ha a direkt eredmények nem is, de a papírforma a negyedik helyen állomásozó Sepsi OSK mellett szól, tudniillik a 15 pontos alakulat utóbbi három hazai meccsét megnyerte, míg a 12. helyet elfoglaló Hermannstadt nem tudott nyerni legutóbbi négy találkozóján – olvashattuk ugyanott.

„Magunk mögött hagytuk azt a mérkőzést, most a soron következő feladatra koncentrálunk. Bízom benne, hogy a játékosok mentálisan rákészültek a szombati összecsapásra, mivel az újabb bajnoki szünet előtt nagy szükségünk van a jó eredményre, hogy jó hangulatban, magabiztosan tudjunk készülni a folytatásra” – idézte őt a hirmondo.ro.

Grozavu elismerte, őt is felelősség terheli a legutóbbi kudarcért, amiatt, hogy teljesen átszervezte a csapatot a Dinamo elleni győzelem után. Elmondása szerint, ezzel azt próbálta elkerülni, hogy elkönnyelműsködjék a találkozót, illetve az addig kevesebb lehetőséget kapott játékosokkal igyekezett felrázni a csapat játékát, sikertelenül.

„A csapategység hozta a sikereket, és eddig mindenki, aki lehetőséget kapott, igazolta, hogy helye van a csapatban, ha van is egy-két kisebb sérülés, vannak tartalékaink, nem okoz gondot, ha kiesik valaki” – mondta korábban a Sepsi edzője.

A Sepsi viszont bő keretének és az ebből adódó gazdag variációs lehetőségnek köszönhetően szárnyalt az elmúlt hetekben: a tizenkét szentgyörgyi gólból négyet is becserélt játékos szerzett. Leo Grozavu edző szerint a konkurencia ellenére is egységes a csapat, a győzelmek a jó hangulatot is garantálják a közös munkához.

„Hasonló ellenfél a Hermannstadt, mint a Clinceni volt, jól szervezett védelemmel és magas, rutinos játékosokkal – mondta a a szakvezető. – Meg kell találnunk a siker kulcsát, mert fontos, hogy a válogatott miatti szünetben jó hangulatban folytatódjon a felkészülés.”

A vendégeknek ráadásul csapatkapitányukat, a sárga lapok miatt eltiltott Ousmane Vierát is nélkülözniük kell – az elefántcsontparti védő tavaly nyáron éppen a Sepsitől szerződött Szebenbe. A szentgyörgyieknek nincsenek hiányzóik, ám az előző fordulóban, Clinceni-ben elszenvedett vereség után Leo Grozavu edző változásokat tervez.

Erdélyi riválist fogad a román élvonal tizedik fordulójában a Sepsi OSK, az FC Hermannstadt utazik Székelyföldre. Bár az idény előtt mindkét csapat a felsőházi rájátszásba, azaz a legjobb hat közé jutást célozta meg, egyelőre csak a negyedik helyen álló Sepsi tartozik az élmezőnybe, a mindössze két győzelmet arató Hermannstadt csupán a tizenkettedik.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–HERMANNSTADT LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik