A Sepsi OSK döntetlent játszott Miriuta László csapatával

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 18:50
A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után folytatódott a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is: a Liga 1 alsóházi rájátszásának 3. fordulójában a Sepsi OSK 1–1-es döntetlen játszott a Miriuta László által dirigált Hermannstadttal.

ROMÁN LIGA 1
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–1 (Fülöp I. 25., ill. Yazalde 46.)
Az állás:
7. Viitorul 24 pont, 8. Sepsi OSK 20, 9. Hermannstadt 18 ROMÁN LIGA 1
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–1 (Fülöp I. 25., ill. Yazalde 46.)
Az állás:
7. Viitorul 24 pont, 8. Sepsi OSK 20, 9. Hermannstadt 18

ÖSSZEFOGLALÓ

A 96 napos kényszerszünet alatt sem szokott le a döntetlenekről a Sepsi OSK, amely a román bajnokság újrakezdésének alkalmával a Hermannstadttal osztozott meg a pontokon az alsóházi rájátszás erdélyi rangadóján. A hivatalosan zárt kapus mérkőzést azért megtekintette néhány hazai szurkoló: egy részük a Stadion utca túloldalán levő tömbházak erkélyeiről, mások a létesítmény egyik kapuja mögül néztek újra focimeccset.

A nagyszebeni csapat öt rendszeresen játszó légiósa (Gabriel Debeljuh, Kévin Rimane, Jo Santos, David Caiado és Tiago Almeida) állt ki, akik az előírt számú koronavírusteszt hiányában nem léphettek pályára. Nélkülük Miriuta László együttese a középpályán próbálta megtörni az aktívabb szentgyörgyi csapatot, de a sok szabálytalansággal tarkított első félidő egyetlen igazi futballt hozó akciójából, Pavol Safranko és Fülöp István kényszerítőzése után utóbbi hét méterről laposan a hálóba lőtte a labdát. 1–0

Fülöp István gólja

A szünetben Miriuta hármat cserélt, és friss emberei közül Yazalde első labdaérintéséből ki is egyenlített, 18 méterről bombázva a hazai hálóba a kapusa által vaktában előrevágott és a Sepsi-védők által elnézett labdát (1–1). Innen kezdve pedig hiába ment előre a Sepsi, támadói megjátszhatatlanok voltak, egyedül Fülöp István átlövéseiben volt benne a gólveszély, de ezek közül az egyetlen pontosat védte Figueiredo szebeni kapus.

Yazalde gólja

Így aztán maradt a rájátszásban harmadik, a szezon során pedig már a 15. döntetlen a Sepsi számára, de a szebeniek sem vesztettek még meccset a playoutban.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

A nagyszebeni csapat szünet után fél perc alatt kiegyenlített, ám utána már kapura sem lőtt. A Sepsi viszont hiába támadott, Fülöp István egyedül nem tudta megnyerni a meccset, így a székelyföldi csapat az idény során immár 15. döntetlenjét játszotta.

93. perc: Véget ért a mérkőzés.

90. perc: Három perc a ráadás.

88. perc: Petrescu helyére Tatar állt be.

85. perc: Villant két sárga lap, Romario Pires és Vasvari is kapot egyet-egyet.

84. perc: Dimitriov ívelte be jobbról a labdát, Achahbar 12 méterről, kapásból rálőtte, de nagyon fölé ment.

83. perc: Fülöp István 30 méterről is rálövi, de a labda a kapu fölé megy.

76. perc: Fülöp István jobbról beívelt szöglete után Carnat fejelt estében, erőtlenül kapura, így Figueiredo könnyedén megfogta a labdát.

73. perc: Kettős csere Sepsinél: Fülöp Lóránd és Stefanescu helyett bejött Diaz és Carnat.

73. perc: Balan helyett Dobrosavlevici a pályán.

69. perc: Védés! Fülöp István 20 méterről célozta meg a jobb alsó sarkot, ám Figueiredo vetődve szögletre ütötte a labdát.

64. perc: Előreívelt szebeni szabadrúgás után Romario Pires 10 méteres kapáslövését blokkolta a Sepsi védelme.

57. perc: Bouhenna 40 méterről próbálkozott, de a lapos lövése után jócskán a kapu mellé ment a labda.

46. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A HERMANNSTADT! A szebeni kapus, Figueiredo előrevágott labdája átszállt a szentgyörgyi védők felett, Pinto Yazalde pedig első labdaérintéséből 18 méterről, a kinn álló Niczuly felett a hálóba bombázott. 1–1

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Hármat cserél Miriuta: Stoica helyett Luchin, Cordea helyett Busu, Dalbea helyett Yazalde.

Az első félidőben inkább erőből próbálta legyűrni egymást a középpályán a két csapat, ennek következtében sok volt a szabálytalanság, gólhelyzet viszont alig akadt, az is többnyire pontrúgásból. Az egyetlen igazán focira emlékeztető akcióját viszont kihasználta a Sepsi, Fülöp István találatát leszámítva nem is volt kaput eltaláló lövés.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő.

45. perc: Egy perc hosszabbítás.

45. perc: Stefanescu 22 méterről, jobbról rálőtt labdája egy szebeni védőn megpattanva ment alig a kapu fölé. A szöglet után Bouhenna alig két méterről, de nagyon éles szögből mellé fejelte a labdát.

42. perc: Petrescu lőhetett szabadrúgást mintegy 30 méterről, kissé jobbről, de a hazai sorfalba vágta a labdát.

37. perc: Oprut bal oldali bedobása után Petrescu elé pattant a labda, aki 16 méterről, középről méterekkel a kapu fölé lőtt.

35. perc Fülöp Lóránd állt be Dumitrer helyére.

33. perc: Dumitert kell ápolni, a Sepsi támadója jelzi, hogy cserét kér.

25. perc: GÓÓÓL! VEZETÉST SZERZETT A SEPSI! Egy hosszú szentgyörgyi támadás végén, Fülöp István és Safranko kényszerítőzése után előbbi egyedül maradt a szebeni kapussal szemben, és hét méterről jobbal, laposan a kapu jobb alsó sarkába passzolta a labdát. 1–0

17. perc: Fülöp ravasz, lapos bal oldali szöglete után Achahbartot a tizenegyes pontnál, a lövés pillanatában blokkolták a vendégvédők.

A mérkőzés hivatalosan zárt kapus, de egy tucatnyi szentgyörgyi szurkoló talált egy olyan kaput, amely mögül belátni a pályára, és onnan biztatja a hazai csapatot.

3 perc: Fülöp István íveli be balról szabadrúgást a szebeni kapu elé, Bouhenna előtt lepattan a labda, de nem tudja eltalálni.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Az alapszakaszban a Sepsi otthon 3–0-ra nyert, Nagyszebenben 2–2 döntetlennel zárult a mérkőzés.

A mérkőzés játékvezetője Marius Avram lesz.

A Sepsi kezdőcsapata: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Stefan - Achahbar, Vasvari, Fülöp I. – Dumiter, Safranko, Stefanescu. Vezetőedző: Leo Grozavu

A Hermannstadt kezdőcsapata: Figueiredo – Voda, Viera, Stoica, Oprut – Dalbea, Romario Pires – Petrescu, Dumitriu, Cordea – Balan. Vezetőedző: Miriuta László

Köszöntjük kedves olvasónikat, hamarosan kezdődik a Sepsi OSK–FC Hermannstadt mérkőzés a román Liga 1 alsóházi rájátszásának 3. fordulójában. Tartsanak velünk!

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után Miriuta László csapatával találkoznak a sepsiszentgyörgyiek (Fotó: Sepsi OSK/Facebook, archív)
A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után Miriuta László csapatával találkoznak a sepsiszentgyörgyiek (Fotó: Sepsi OSK/Facebook, archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik