Rekordgyőzelem Sepsiszentgyörgyön, hat gól az ellenfél kapujában!

Vágólapra másolva!
2022.04.04. 16:55
null
Közel 2000 néző előtt ütötte ki ellenfelét az OSK (Fotó: Tókos Csaba, archív)
A már biztos kieső Academica Clinceni-t hat góllal küldte haza a Sepsi OSK a román labdarúgó-élvonal alsóházában.

ROMÁN LIGA 1
OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
3. FORDULÓ
Sepsi OSK–Academica Clinceni 6–0 (3–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 1800 néző. V: C. Popa
Sepsi OSK:
Niczuly – R. Dimitrov, Balasa, Mitrea, A. Dumitrescu – Eder González (Vasvari, 60.), Paun – Askovszki (Barbut, 61.), Aganovic (Fülöp I., 70.), Stefanescu (Golofca, 70.) – Luckassen (Tudorie, 76.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Clinceni: Ureche – Rufati, Corinus (Obedeanu, 67.), C. Ion, Holzmann – Vrdoljak, Cvetkov – Florica (Iana, 82.), Dima (Mboko, a szünetben), R. Ion – Dumitrache (Jerdea, 67.). Vezetőedző: Daniel Popa
Gólszerző: Luckassen (10.), Florica (öngól), Paun (45+1.), Aganovic (67.), Tudorie (85.), Mitrea (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ötéves élvonalbeli szereplése legnagyobb arányú győzelmét aratta hétfő délután a Sepsi OSK, hatot vágva a román élvonal utolsó előtti helyén álló Academica Clinceni-nek. Amely az előző székelyföldi rekordnak, a 2019. december 19-én elért 4–0-nak is elszenvedője volt, és a jövő idényre érvényes licenc nélküli, pontlevonásokkal sújtott, adósságokkal teli klubként a megszűnés határán táncol.

A vendégcsapat hitehagyottságát már az első percekben kihasználta a Sepsi, amelyben a középcsatár Kevin Luckassen mellett az először kezdő belső védő, Mihai Balasa volt a legveszélyesebb támadó, a pontrúgások utáni fejeseivel. Egy-egy kimaradt lehetőség után ők szállították a gólokat is, előbb a holland csatár lőtt közelről a kapuba az Academica védőinek tétovázását kihasználva, majd a román bekk szöglet utáni fejese nyomán Luca Floricáról saját kapujába pattant a labda.

Kétgólos előnyben visszavett kicsit a Sepsi, de játékosai így is könnyen és gyakran helyzetbe kerültek.

Sztefan Askovszki azonban a lécet, Adnan Aganovic pedig a bal kapufát találta el, utóbbi következő lövését pedig a gólvonalról vágta ki Alekszandar Cvetkov. A harmadik hazai gól végül az első félidő legvégén jött össze, Radoszlav Dimitrov mélységi passza után Nicolae Paun éles szögből lőtte el a labdát a kapus lába között.

A szünet után már a vendégeknek is akadt komoly lehetősége, de Valentin Dumitrache fejese után Niczuly Roland kezébe ment a labda, Cvetkov átlövését pedig Andres Dumitrescu blokkolta. Szentgyörgyi oldalon ekkor rendre Adnan Aganovic került helyzetbe, de másodszor is a kapufát találta el, ezúttal fejjel, aztán 20 méterről fölé lőtt. Negyedik próbálkozásra viszont összejött a gól a veterán horvát középpályásnak, Luckassen erőszakos letámadása és labdaszerzése után került kihagyhatatlan helyzetbe, és lőtt a jobb alsó sarokba.

Játszik a csapat! – kántálta ekkor a székely tábor, hiszen valódi macska-egér játék folyt a pályán, az ellenfél térfelén megszerzett hazai labdákkal, és a tizenhatos előterében olykor túlbonyolított passzokkal.

Az ötödik gól kétszer is Andrei Ureche kapust lábon lövő Andrei Tudorie lábában maradt, de Golofca lapos beadása után már a cserecsatár sem hibázott. A végén Fülöp István szögletéből Bogdan Mitrea is fejelt egyet, tovább növelve az új klubrekordot, és önbizalmat szerezve a felsőház élmezőnyének sorrendjét meghatározó Botosani, UTA és Rapid elleni háromhetes sorozatra. 6–0

Az állás: 7. Rapid 29 pont, 8. Botosani 29, 3. Sepsi OSK 27

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+1. perc Vasvari jobbal nem sokkal lő a bal felső sarok mellé 25-ről.

Három perc a ráadás.



90. PERC ÉS ÚJABB GÓL, Fülöp ad be jobbal jobbról, BOGDAN MITREA a bal felső sarokba fejeli a labdát középről, az ötösről. Vrdoljak mellől: 6–0!

89. perc Dimitrov jobb oldali beadását kiejti a kapus, szöglet.

87. perc Rufati bátran előretör, kissé jobbról 11-ről azonban a kapushoz lő.

85. PERC EZ MÁR BENT VAN, a Fülöp által indított Golofca bal oldali, lapos beadását ALEXANDRU TUDORIE jobbal a léc alá vágja, három lépésről, középről, az üres kapuba. 5˜–0!

84. perc Fülöp bal oldali beadása a kapu tetején landol, majd Fülöp jobb oldali szögletét Paun hétről nem sokkal fejeli a léc fölé!

83. perc Dumitrescu emel az ötösre Tudorie elé, a csatárt megelőzi azonban Ureche kapus. Kivetődött.

80. perc Kimarad, Tudorie kissé balról, jobbal a kapusba lő, Balasa csodás indítását követően.

A Sepsi a szezon során mindössze 29 játékost vetett be, 19-en szereztek kanadai pontot, a vendégektől 47-en játszottak már, ebből 23 a légiós, ez utóbbi ligarekord!

76. perc Alexandru Tudorie be, Luckassen le. Ékcsere.

75. perc Barbut a 16-oson... de szereli őt a védő Ion.

A két csapat először 2019-ben találkozott egymással, egy egy lett a mérkőzés végeredménye.

72. perc Golofca a bal szélen, lövés helyett bead, de pontatlan.

70. perc Dimitrov jobbal a jobb alsó mellé lő 10-ről, éles szögből.

70. perc Fülöp István és Catalin Golofca is a pályán, Stefanescu és Aganovic mehet pihenni.

Négy góllal csak egyszer nyert eddig a Sepsi a Liga 1-ben, 2019. december 10-én, éppen a Clinceni ellen.

67. PERC ÚJABB GÓL, a Cvetkovot keményen szerelő Luckassen ad be a jobb oldalról jobbal laposan, ADNAN AGANOVIC a jobb alsóba lő az ötös jobb sarka és a tétova Holzmann mellől. 4–0!

67. perc Corinus és Dumitrache le, Robert Jerdea és Marian Obedeanu be.

65. perc Vasvari távoli lövése távolról sem veszélyes.

61. perc Marius Stefanescu kap sárga lapot C. Ion megrúgásáért.

60. perc Gabriel Vasvari be, Eder le, Askovszkit meg Cristi Barbut váltja.

56. perc HELYZET, Mboko jobb oldali beadását hatról a kapus keze közé fejeli középről Dumitrache!

55. perc Aganovic jobbról a léc fölé lő 22-ről.

54. perc KAPUFA! Eder megmenti, balról ballal középre ad, jobbal az ötösre emel Askovszki, a jobb oldali kapufa tövére fejeli onnan a labdát Aganovic!

54. perc Paun távoli ívelése kapuscsemege, a kidobás után Holzmann eladja, Eder meg nem lő 16-ról, nem lő 14-ről, majd miközben a kapust nézi, jobbal felszabadít a lendülő bal lába elől...

52. perc Stefanescut felrúgja a balon Robert Ion, sárga lap.

48. perc Stefanescu bal oldali beadását Luckassen a bal sarok mellé fejeli, visszafelé, gyakorlatilag.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Dima le, Ayrton Mboko be. Ék helyett jobbhátvéd.

JÖTT-MENT! A most 32 éves Dragos Huiban 2016 elején ingyen ment a Sepsihez az AC-től.

E párharc legjobb góllövői:
Hadnagy Attila 3
Marius Stefanescu 3
Nicolae Paun 2


45+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!



45+1. PERC ELDŐLT, Askovszki középről, 15-ről jobb külsővel indítja NICOLAE PAUNT, aki jobbról jobbal éles szögből, hat méterről a kapus lába között a kapuba lő. Potya góllal 3–0!

45. perc Stefanescu beadását Askovszki mellre veszi, jobbal ötről, picit jobbról kapura teszi, Ureche verve... de C. Ion blokkol a gólvonalon.

44. perc Corinust kell ápolni, összefejelt Paunnal, előtte Luckassen tört kapura, de balra sodródott, majd nagyon rosszul adott be.

42. perc Dimitrov szereli a balon becsúszva a Holzmannt, ám szabadrúgás. A sértett beadását R. Ion a bal alsó mellé sodorja az ötösről.

38. perc Aganovic indítja jobbról Luckassent, akit megelőz a kapus, Ureche, de les.

Már csak 63 százalékban a hazaiaknál a labda.

36. perc KAPUFA, Stefanescu és Aganovic játszik össze, a visszagurítás után utóbbi ballal a bal oldali kapufa tövére lő, 14-ről, picit balról. A vetődő kapus ujjheggyel beleért picit.

A vendégek nagy hiányzója az osztrák bekk, Mladen Jutric.

35. perc Askovszki felrúgásáért sárga lap Andrei Dimának, a 16 (igen, tizenhat) esztendős csatárnak.

31. perc Stefanescu veszélyesen indul meg a bal oldalon, de szereli őt a bevetődő, harcias Vrdoljak. Stefanescu beadása rossz, Askovszki távolija meg pláne az.

27. perc Holzmann lő jobbal 24-ről jócskán a léc fölé egy szabadrúgást.

Egy kis örökmérleg! 10 mérkőzés, 5 sepsi és 3 AC-s sikerrel, 12, ill, 6 rúgott góllal.

22. perc
Paun ad be jobbról jobbal, az ötösön nagyon rosszul találja el fejjel a labdát Mitrea, C. Ion értő szorításában.

17. perc LÉC, Askovszki ballal csak milliméterekkel véti el a jobb felső sarkot 16-ról, középről.

17. perc Balasa nyolcról a bal alsó sarok mellé fejeli Eder jobb oldali beadását. De les volt.

14. PERC ÉS KÉTGÓLOS MÁRIS AZ ELŐNY! Egy bal oldali, ballábas Stefanescu-szögletet középről, hét méterről a bal alsó felé fejel meg BALASA, és LUCA FLORICA hasáról a bal alsóba pattan a labda. ÖNGÓLLAL 2–0!

12. perc Micsoda mentés, Askovszki lőne jobbal 11-ről, picit jobbról, de érkezik egy merész és pontos becsúszással Cvetkov.

65 százalékban a hazaiaknál a labda.



10. PERC VEZET A SEPSI, KEVIN LUCKASSEN jobbal a kapu közepébe lő öt méterről, középről. De micsoda előzmények után: egy balról jövő Stefanescu-beadást elszed előle az ötösön Corinus, de az előtte álló Cvetkovba lő, Askovszki odalép, és Luckassen elé pattant a labda. A többit már elmeséltük: 1–0!

6. perc Ballal a bal alsó mellé lő 24-ről, picit balról Stefanescu.

5. perc MICSODA VÉDÉS!!
! Dimitrov jobb oldali beadását nem jól veszi le a 16-os előtt Luckassen, de Eder kiharcol egy szabadrúgást, amelyet ő ad be... Balasa hétről gyönyörű mozdulattal fejel kapura, de balra elvetődve kikapja a léc alól a labdát Ureche!

1. perc Helyzettel, Aganovic indítását az ötös jobb sarkáról jobbal a jobb alsó mellé rúgja Luckassen, az elécsúszó C. Ion elől.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

Az élcsoport: 1. Rapid 29 pont (7−1), 2. Botosani 29 (6−3), 3. Arad 26, 4. Sepsi 24 (2 mérk.)

Cristiano Bergodi szentgyörgyi edző szerint az évad végén az erőnlét lesz a döntő ebben a négy csapatot (a negyedik az UTA) érintő küzdelemben. A Dinamo elleni 0−0 után azonban a többiek ellen nem veszíthet pontokat a Sepsi, ezért az olasz tréner a Clinceni ellen is összeszedett játékot vár.

Az alsóház első két – európai kupaindulásért rendezendő osztályozót érő – helyét megcélzó Sepsinek jól jött, hogy a Botosani 3−0-ra kikapott a hétvégén a Rapidtól, mert győzelme esetén két pontra megközelíti ezt a két együttest.

GYAKORLATILAG MÁR KIESETT CSAPATOT FOGAD hétfőn a Sepsi OSK a román élvonal alsóházában: az utolsó előtti helyen álló Academica Clinceni adósságai miatt ugyanis nem kapott Liga 1-es licencet a következő idényre. A korábbi játékosaival és edzőivel szemben felálló tartozások miatt négy pont levonásával is sújtott Bukarest környéki gárda a pályán a legkevesebb pontot (14) szerezte az idényben, de mivel a medgyesi Gaz Metantól még több pontot (32) vett el a szövetség, nem utolsó.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–ARGES MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik