Egyre jobb formában: ismét nyert a Sepsi

Vágólapra másolva!
2021.04.28. 15:30
null
Gólöröm (Fotó: Tókos Csaba)
Három hónap után nyert ismét hazai pályán mérkőzést a Sepsi OSK, amely az Acadamica Clincenit-t győzte le szerda délután a román élvonal felsőházi rájátszásában (1–0).

ROMÁN LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
Sepsi OSK–Academica Clinceni 1–0
(1–0)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Chivulete
Sepsi:
Niczuly – Aganovic, Buhenna, Mitrea, Stefanescu – Eder (Kovács L., 63.), Vasvari – Nouvier ( F. Stefan, 83.), Achahbar (Purece, 63.), Petrila (Golofca, a szünetben) – Dumiter (Safranko, 68.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Clinceni: Ureche – Pasov (Andronic, a szünetben), Patriche, Gardos (Csandarov, 65.), Dobrescu (Longher, 87.) – Achim, Cascini, Ventura, Cordea – Csuncsukov (Pirvulescu, 73.), Rusescu. Vezetőedző: Marin Duna
Gólszerző: Nouvier (38.)


Leo Grozavu immár a Sepsi legtöbb élvonalbeli mérkőzésen (57) irányító edzőjeként forgatta fel a vasárnap a listavezető FCSB-t idegenben verő csapatát, hat új játékost küldve pályára. A friss erők azonban ugyanúgy beleütköztek a Clinceni térfelén felhúzott védőfalba, mint két hónappal ezelőtt, az alapszakaszban, amikor a vendégek 30 százalék alatti labdabirtoklással húzták ki a gól nélküli döntetlent Szentgyörgyön.

Ez viszont most csak a 38. percig sikerült, amikor Eder González szerzett labdát a kezdőkörben, és egyből visszalőtte a védők közt egyedül kilépő Bryan Nouvier elé, a tizenhatosra betörő francia szélső pedig a jobb alsó sarokba helyezte. A gól után fellazult az Academica védelme, a Sepsi percenként került helyzetbe, de Claudiu Petrila és Nouvier két-két lövése sem találta el kaput.

Amilyen folyamatos volt a játék az első félidőben, annyira töredezett a másodikban. A Sepsi inkább a labda járatására figyelt, a Clinceni pedig csak szögletekig jutott, lövésekig nem – miközben mindkét csapat sorozatos szabálytalanságok és sárgalapok árán akadályozta meg a másik ellentámadásait.

Az egyetlen igazi gólszerzési lehetőség Gabriel Vasvari távoli szabadrúgása volt a 90. percben, de a vendégek kapusa kitolta a léc alá tartó labdát.

A Sepsi hálóőrét, Niczuly Rolandot viszont századik élvonalbeli mérkőzésén egyszer sme tették komoly próbára a vendégek.

Az állás:
1. FCSB 39, 2. CFR 38, 3. Craiova 34, 4. Sepsi 30.


PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC DE NINCS BÜNTETÉS, MERT VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Safranko... nem lő jobbal az ötös jobb sarka elől, érthetetlen módon középre passzol, de ellenfélhez.

90+1. perc Purece lő jobbal 24-ről nem sokkal a bal alsó mellé!

Három perc a ráadás.

90. perc Patriche ellöki Safrankót, szabadrúgás jó 32-ről, Vasvari jobbal majdnem a léc alá bombázza a labdát, véd azonban szép mozdulattal Ureche.

88. perc Jobbal nagyon a jobb alsó mellé lő 25-ről, középről Purece.

87. perc Aleksandru Longher váltja a vendégeknél végül és a végére Dobrescut.

87. perc Mezőnyharc, hagy hazai fölénnyel.

Leo Grozavu vs. Ilie Poenaru: 5 mérkőzés az élvonalban, 2-2 sikerrel és egy iksszel.

REKORD. Leo Grozavu ma az 57. ligameccsén ül a Sepsi kiskapdján, ezzel megelőzi a helyi listán Eugen Neagoét (56 mérkőzés).

83. perc Nouvier le, Florin Stefan be.

80. perc Ventura jobb oldali beadását kitolja a léc alól Niczuly.

Ma eldől? A két csapat hatszor találkozott eddig, mindenféle eredményből 2-2 van. Titkos fegyver: a két csapat első, 2019-es találkozóján Cebotaru is betalált, a vége egy egy lett.

78. perc Megindul a balon Golofca, lőne ballal 14-ről, de ment előle a minden lében kanál Achim... szabályosan, tovább!

73. perc Paul Pirvolescu be, Csuncsukov le.

72. perc Golofca kissé balról jobbal félmagasan a túlsó, azaz a bal sarokba lőne, de véd vetődve Ureche.

68. perc Pavol Safranko váltja Dumitert, ékcsere a Sepsiben.

66. perc Ioan Dumiter kap sárga lapot műesésért, holott nagyot lökött rajta futás közben Achim! 11-es járt volna, ha van VAR.

Gardos 32 éves, 14-szeres román válogatott. 2014-ben 6.8 millió eurót fizetett érte a Southampton!

65. perc Gardos le, a bolgár Aszen Csandarov be a vendégeknél.

63. perc Kovács Lóránt váltja Edert, motorcsere. Achahbar meg Florin Purecével pacsizhat,

60. perc Razvan Andonic is kap egy sárga lapot, lökésért. Stefanescut.

59. perc Sárga lap a Cordeát lerántó Eder Gonzáleznek.

53. perc Golofca megindul a balon, de szereli őt a kapufa előtt Patriche. Ütközik Rusescu és Bogdan Mitrea, ápolás. Utóbbi kap egy sárga lapot is.

Rusescu a válogatottban 1 gólt lőtt, azt a magyaroknak...

Rusescu 34 éves, 9-szeres válogatott, játszott anno a Sevillában is.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Petrila helyett Catalin Golofca a Sepsinél, Pasov helyett Razvan Andronic az Academicánál. Szélső helyett szélső, védő helyett szélső ott.

Gólfotó: Tókos Csaba
Gólfotó: Tókos Csaba

Csapatmunka: Nouvier a Sepsi 18. gólszerzője ebben a szezonban. A támadó igen sokat várt az elsővel...

Jött-ment: 2015-ban az AC ingyen elengedte a Sepsihez Dragos Huibant, aki ma már a CSA Steaua profija.

E párharc legjobb góllövői:
Hadnagy Attila 3
Marius Stefanescu 2

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Két perc a ráadás.

44. percA jobb szélről jobbal okosan középre adó Aganovic passzából Petrila ballal tízről a léc fölé lő, de 11-es járt volna, mert Gardos megrúgta a 16-oson belül Dumitert.

43. PERC ZICCER, Nouvier jobbal azonban a bal felső fölé lő tízről, kissé balról, Vasvari mesteri passzából!

Az OSK az előző 16 bajnokiján 12-szer kapott gólt vagy gólokat.

41. perc Petrila most nem lő szinte ugyanonnan, középre ad, Nouvier sem lő, rossz a levétel, közbelép az ötös előtt Pasov. Bele is sérül, ápolás.

40. perc Fölé, Petrila jobbal a bal felső fölé emel kissé balról, 18 méterről. Nouvier szép, lapos passza után.

38. PERC VEZET A SEPSI, Eder remek passzával kilép BRYAN NOUVIER, és Pasov, ill. Patriche közül ballal, 13-ról a jobb alsóba lő, középről. 1–0!

36. perc Achahbar rálép véletlenül Patriche jobb bokájára, hosszasan ápolják a csk-t.

31. perc Achahbar ballábas, 22 méteres lövése meg kapuscsemege.

Cascini argentin, a másik szűrő, Ventura szlovák. Velük szemben Eder spanyol, Achahbar holland, Vasvari román.

29. perc Ellencsapás, Pasov keresztpasszát jobbal 17-ről a jobb alsó felé küldi meg Cascini, de véd vetődve Nisczuly.

27. perc ZICCER, Achahbar jobbal tízről azonban a bevetődő Patriche combjába vágja a labdát, amelyet a 16-os előtt a kapustól Nouvier vett el. Petrila aztán jobbal 19-ről nagyon a léc fölé lő.

25. perc Egy jobb oldali szöglet után Buhenna jobbal 14-ről feladja a kapusnak a labdát.

Hatvan százalékban a hazaiaknál a labda.

19. perc Egy jobb oldali Aganovic-beadást elér az ötös bal sarka előtt fejjel Mitrea, de csak gyertyát tud fejelni. Jő a vendégkapus.

17. perc Szép, Petrila a balon három embert is kicselez, és bár visszafelé tolják, jól passzol, Eder végül jobbal, 22-ről gyengén a jobb alsó mellé lő.

A Profi Liga alapszakasz utáni álomcsapatában Pasov lett a jobbhátvéd – jelzik a helyszínről.

13. perc Petrila szereli szépen a meginduló jobbhátvédet, Pasovot, de szabadrúgás. Pasov a két csapat előző egymás elleni mérkőzésen remekül futballozott.

Az előző hét hazai meccséből csak egyet nyert meg a Sepsi, januárban, és sorozatban hatszor nem tudott győzni!

10. perc Cascini passzát a jobb alsó mellé rúgja jobbal, 21-ről Rusescu.

Kellemes idő, süt a nap. Mezőnyharc.

3. perc Denis Ventura kap sárga lapot Aganovic megrúgásáért.

1. perc Petrila beadását nagy nehezen eléri Vasvari... erre kiderül. hogy les.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

Niczuly Roland 100. Liga 1-es meccse a Sepsi színeiben, ő az első aki eléri ezt a számot. Kap is egy szép kék, 100-as mezt ls egy nagy csokor virágot.

„Elég jól kezdtük a rájátszást, de a Clinceni és a Botosani ellen is nehéz mérkőzések várnak ránk. Egyrészt mert továbbra is háromnaponta vannak a meccsek, másrészt ott van az eddig felgyülemlett mentális és erőnléti terhelés. A szervezet automatikusan hajlamos a lazításra, ezért szükséges, hogy koncentráltak maradjunk, beszéltem is erről a fiúkkal” – mondta online sajtótájékoztatóján Leo Grozavu.

Az eset miatt a mérkőzés után is tiltakozó Valentin Cretu útban az öltöző felé kapott piros lapot Coltescutól, Ionut Pantirut pedig már az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, így a bukaresti csapat két újabb alapemberét vesztette el a csütörtöki, Craiova elleni rangadó előtt. Anton Petrea edző már arról beszélt a mérkőzés után, hogy a következő találkozókra a Liga 3-as tartalékcsapatból kell felhívnia játékosokat.

A mérkőzés egyik kulcsjelenetének főszereplője, Florin Tanaseelismerte, hogy nem járt volna büntető csapata számára, amikor a 75. percben, 1–1-es állásnál már csak Niczuly Rolanddal állt szemben, és átesett a Sepsi kapusának lábán. Sebastian Coltescu játékvezető előbb tizenegyest ítélt, ám asszisztense jelzésére változtatott döntésén, és sárga lapot adott a bukaresti támadónak. A góllövőlistát vezető Tanase szerint viszont ez sem volt jogos. „Csak a labdára léptem, és elestem. Kértem én büntetőt? Reklamáltam? Nem” – nyilatkozta a Telekom Sportnak a FCSB játékosa.

Cornel Sfaiter klubmenedzser pedig vissza is kérdezett a Look Sport riporterének, amikor a két erdélyi klub viszonyát feszegették, „Én is feltegyem a kérdést, hogy a Craiova miért képtelen tíz éve fontos mérkőzést nyerni a FCSB ellen?” – reagálta Sfaiter.

Ezt a vádat cáfolta a mérkőzés után megszólaló valamennyi Sepsi-vezető, Leo Grozavu edzőtől Diószegi László elnökig. „Nagyon jól játszottunk, megérdemeltük a győzelmet. Ugyanezt akartuk a CFR ellen is. Egyik csapathoz sem állunk közelebb, mint a másikhoz, se CFR-hez, se a Dinamóhoz, se a Steauához, se a Brassóhoz” – mondta Diószegi a Telekom Sport televíziónak.

A román sajtó elsősorban a bajnoki címért folyó párharc szempontjából tárgyalja a mérkőzést, kiemelve, hogy a roppant gyengén futballozó FCSB óriási esélyt szalasztott el előnye növelése, hiszen egy nappal előtte a második CFR is otthon kapott ki az Universitatea Craiovától. A sporttelevíziók kommentárjai pedig ezúttal is elismételték, hogy a Sepsi – amely négy nappal korábban otthon vesztett a kolozsváriakkal szemben – a CFR szövetségese, amelyet még sosem győzött le. Egyik legfőbb érvük, hogy az első gólt szerző Claudiu Petrila is a címvédőtől került kölcsönbe háromszékiekhez.

Két és fél évvel az eddigi egyetlen siker után vasárnap este másodszor, ráadásul idegenben verte meg a Sepsi OSK a román élvonal első számú sztárcsapatát, a listavezető FCSB-t. A székelyföldi együttes 2–1-es győzelme a játék képe alapján teljesen megérdemelt volt, a Sepsi kiváló erőnléttel, fegyelemmel és agresszív letámadásra épülő taktikával múlta felül a szinte kizárólag játékosai remek technikai képességeire építő FCSB-t.

A bajnokesélyes trió ellen egy hét alatt négy pontot szerző Sepsinél nőttek az elvárások, jóllehet a harmadik Craiovától még mindig hét pont választja el. Leo Grozavu vezetőedző tart is attól, hogy csapata a dobogósok elleni jó mérkőzések után a két mögötte álló ellenféllel szemben nem tud majd kellőképpen koncentrált futballal kirukkolni.

A Bukarest melletti község csapata az alapszakaszban az évad meglepetése volt a Liga 1-ben, ám a rájátszásban egyelőre nem szerzett pontot. Az Academica vezérkara egyébként nem is kért európai klublicencet a következő kiírásra, egyedüliként a felsőház csapatai közül. A székelyföldi együttesnek ebben az idényben eddig nem ment a Clinceni ellen, idegenben 2−0-ra kikapott, hazai pályán pedig gól nélküli döntetlent játszott.

A listavezető FCSB idegenbeli legyőzését követően szerdán a Clinceni együttesét fogadja a román élvonalban a Sepsi. Kevés pihenővel és egyetlen edzéssel készült az FCSB elleni bravúros siker után a következő bajnoki mérkőzésére a Sepsi, amely szerdán az Academica Clinceni-t fogadja.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–CLINCENI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik