Liga 1: ponttal tért vissza az élvonalba az UTA Arad

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 16:32
null
Döntetlennel kezdett az élvonalban az UTA Arad (Fotó: Török Attila – a kép illusztráció)
Az újonc UTA Arad 1–1-es döntetlenre végzett a Viitorullal a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 1. fordulójában – az aradiak 12 év után játszhattak ismét tétmérkőzést az első osztályban.

 

Az élmezőnybe várt Viitorul otthonában elért döntetlennel tért vissza 12 év után az UTA a román élvonalba, az aradi együttes elsősorban fegyelmezett védekezésének köszönhette a pontszerzést a Liga 1 talán leginkább támadó szellemű csapatának otthonában.

A 35 fokos hőségben megvívott mérkőzésen Bálint László György edző öt új igazolást (Horatiu Moldovan, Alexandru Benga, Alexandru Albu, Nelut Rosu és Ioan Hora) is nevezett az aradi kezdő tizenegybe, miközben a hazaiaknál csak olyanok léptek pályára, aki eddig is a Viitorul játékosai voltak. Az összeszokottságnak köszönhetően a Viitorul az első perctől kezdve az aradi térfélen birtokolta a labdát, de helyzetekig közel 30 percig nem jutott eljutni. A jobbhátvéd Radu Boboc felfutása kellett az első veszélyes lövéshez, ám Moldovan kapus kiütötte a rövid felsőre tartó labdát. Aradi részről az egy évtizede még az FC Kölnben futballozó Alexandru Ionita lőtt alig fölé mintegy húsz méterről, felvezetve a szünet előtti percek gyors gólváltását.

Előbb Albu koccantotta össze az aradi tizenhatosra betörő Stefan Bodisteanu bokáit, a büntetőből pedig az előző Liga 1-es szezon gólkirálya, Gabriel Iancu lőtt lazán a jobb alsó sarokba. Az UTA viszont a középkezdés után rögtön meglepte a Viitorul védelmét, Albu jobbról középre lőtt labdája elment ugyan Ionita mögött, azonban a teljesen magára hagyott Valentin Buhacianu 12 méterről a bal alsó sarokba vágta.

A döntetlennel roppant elégedett UTA a második félidőben is kizárólag a saját térfele védelmére koncentrált, ezt viszont olyan sikeresen tette, hogy Moldovannak csak egyszer kellett védenie, a 82. percben Bradley de Nooijer lapos, középre tartó átlövését. Igaz, húsz perccel korábban Virgil Ghita két méterről sem találta el az aradi kaput, de az egyetlen aradi lehetőségnél is csúnyán az égbe lőtt a csereként beállt Vlad Morar. Az aradiak csupán a ráadáspercekben támadtak ki, ám hiába harcoltak ki több szögletet is, Cristian Melinte kísérletét blokkolták a hazai védők.

JÁTÉKOSMOZGÁS AZ UTA-NÁL
Érkezett:  Ioan Hora (Gaz Metan), Nelut Rosu (Gaz Metan), Alexandru Albu (Chiajna), Vlad Morar (Voluntari), Erico da Silva (brazil, Sabail), Horatiu Moldovan (Ripensia), Alexandru Benga (Chindia), Dragos Tescan (Turris), Denis Rusu (Soimii Lipova)
Távozott:  Stephan Coulibaly (elefántcsontparti, Ripensia), Andrei Rus (Petrolul), Romario Moise (Astra), Radu Crisan (Astra), Cristian Puscas, Soufiane Jebari, Alexandru Ciucur

ROMÁN LIGA I
1. FORDULÓ
Viitorul–UTA Arad 1–1
(Iancu 43. –11-esből, ill. Buhacianu 45.)
KÉSŐBB
17.00: Sepsi OSK–CS Universitatea Craiova – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik