Liga 1: „pontosan” mutatkozott be László Csaba a Sepsi padján

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 19:54
null
Döntetlennel indult az új idény (Fotó: Facebook)
Gól nélküli döntetlennel mutatkozott be a román élvonalban és a Sepsi OSK vezetőedzőjeként László Csaba, a szentgyörgyi csapat a FC Voluntari otthonában szerzett pontot a Liga 1 nyitó mérkőzésén.

 

A Bukarest melletti kisváros stadionjában alig pár száz néző lézengett a 2019–2020-as idény nyitányán, a hangulat csak a 30. perc után emlékeztetett futballmérkőzésre, amikor a román főváros környéki utak hétvégi dugójában elakadó vendégszurkolók is megérkeztek a találkozóra. Fontos dolgokról nem maradtak le, mert a két csapat lassú és unalmas focival „szórakoztatta” a közönséget, kaput eltaláló lövésekig csak az első félidő utolsó percében jutott el mindkettő, de egyikben sem volt különösebb erő.

Az iram szünet után sem pörgött fel, csak a Voluntari birtokolta még többet a labdát, ám a három frissen igazolt hátvéddel (Radoszlav Dimitrov, Razvan Tincu és Hrvoje Barisic) felálló Sepsi védelmét a 70. percig nem tudták zavarba hozni. Akkor Igor Armas fejese után védett nagyot Niczuly Roland, aki két perccel később Cristian Costin kemény lövése után is kiütötte a rövid sarokra tartó labdát. Sokat elmond a színvonalról, hogy ez a két védés elég is volt a Sepsi kapusának, hogy megkapja a találkozó legjobbjának járó díjat.

A mérkőzés képe csak az utolsó tíz percre fordult meg, ekkor a Sepsi vált veszélyessé, de Dylan Flores kapáslövésénél, majd a csereként beálló Nicolae Carnat egyéni akciója végén is védett Bozsidar Mitrev, a Voluntari kapusa. A Sepsi ezzel először kezdte pontszerzéssel a bajnokságot, hiszen első két Liga 1-es évében egyaránt 1–0-ra elvesztette a nyitó mérkőzését.

LIGA 1
1. FORDULÓ

FC Voluntari–Sepsi OSK 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik