Liga 1: omlásveszély! A FCSB a szövetség edzőközpontjában fogadja a Sepsit

Vágólapra másolva!
2020.12.21. 08:31
null
Az Eb egyik helyszínének számító bukaresti stadiont lezárták, mivel bármelyik percben beomolhat (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Egy nap híján öt hónappal a Román Kupa döntője után hétfő este ismét találkozik a FCSB és a Sepsi OSK, ezúttal a Liga 1 idei utolsó fordulójában.

 

Kezdjük a legérdekesebb hírrel: a FCSB–Sepsi OSK bajnokit a Román Labdarúgó-szövetség mogosoaiai edzőközpontjában rendezik meg, miután kiderült, hogy a National Arena tetőszerkezete bármelyik percben beomolhat. A jövő nyári Európa-bajnokság egyik helyszínének számító bukaresti stadiont egyelőre lezárták, és mivel a FCSB-nek nincs saját létesítménye, a szövetségtől bérelt pályát. A tető ügyében pedig egymásra mutogat az alig két hónapja hivatalban levő jelenlegi, illetve az előző városvezetőség.

A szeptember végén megválasztott Nicusor Dan főpolgármester szerint megengedhetetlen, hogy nincs karbantartási szerződése a 35 millió euróba kerülő, ki- és behúzható tetőszerkezetnek, elődje, Gabriela Firea viszont azzal védekezik, hogy a szavatossági időszakban ilyenre nem volt szükség.

A Liga 1 két leggólerősebb csapata így a „román Telkiben”, edzőpályán csap össze. A listavezető FCSB 36 góljából Dennis Man (12) és Florin Tanase (9) kiemelkedően sokat szerzett, miközben a negyedik helyen álló székelyföldiek 23 találatán tizenhárom különböző játékos osztozik, és Pavol Safrankónak négy is elég a házi gólkirályi címhez. A bukaresti csapatnak győznie kell, ha az élen akarja zárni az alapszakasz első felét, ellenkező esetben a kedden összecsapó CFR–Universitatea Craiova győztese megelőzheti, a Sepsi pedig még jobban tapadni szeretne a dobogós hármasra.

Bogdan Mitrea, a szentgyörgyiek védője szerint hozzáállás és a szervezettség döntheti el a rangadót.

„Két szupersiker, a Medgyes és az UTA elleni után vagyunk, de ez lesz egy hét alatt a harmadik meccsünk. Eddig sikeres nekünk ez az ősz, lassan indultunk be, de aztán jöttek az eredmények, és reméljük, hogy most is tudunk pontokat szerezni” – nyilatkozta Mitrea, aki 2016 őszén kilenc mérkőzést játszott a bukaresti csapatban.

ROMÁN LIGA 1
15. FORDULÓ
19.30:
FCSB–Sepsi OSK – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik