Liga 1: nem hozott gólt a csúcsrangadó

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.04.14. 22:16
null
Nem hozott gólt a kolozsváriak és a bukarestiek rangadója (Fotó: prosport.ro)
Statikus, kevés helyzetet hozó taktikai csata végén gól nélküli döntetlennel zárult Kolozsváron a román élvonal rangadója a CFR és a FCSB csapatai között. A telt ház ugyan nem jött össze a fellegvári stadionban, végül mintegy 13 ezer néző gyűlt össze a találkozóra, akik közül a legvérmesebb szurkolók már jó egy órával a kezdés előtt rákezdtek a rivális szidalmazására.

 

 

Lang Ádám ezúttal is kimaradt a kolozsvári csapat meccskeretéből, a kétszázadik Liga 1-es meccsét megvívó Dan Petrescu edző továbbra is a Vinícius, Boli belsővédő-párost preferálta. A kolozsvári tréner megszokott biztonsági futballjánál is passzívabb taktikával küldte pályára csapatát, a CFR az első félidőben saját térfelére visszahúzódva várta és rombolta ellenfele támadásait.

A zárt védelmet a vendégek nem tudták feltörni, egyetlen helyzetüket Kévin Boli luftjának köszönhették, de Harlem Gnohéré sem találta el jól a labdát, így a kaput sem. A CFR a félidő utolsó másodperceiben jutott el először ellenfele kapujához, amikor egy szöglet után Paulo Vinícius fejese után a labda a bal kapufáról pattant mellé.

A második félidőben a hazaiak ugyan feltolták védekezésüket és a labdaszerzések után próbáltak gyorsabban támadni, de néhány veszélyes beadás volt a legveszélyesebb akciójuk. A kapura tartó első kolozsvári „lövést” csak a 69. percben láthattak a nézők, de Cristian Manea mellel kapu felé tett, erőtlen labdája nem okozott gondot Balgradeannak.

A bukaresti kapus csak a csereként beállt Thierry Moutinho lövésénél volt verve, a 19 méterről eleresztett labda a jobb kapufát döngette meg. A döntetlen konzerválta a két csapat közti hárompontos különbséget – öt fordulóval a szezon vége előtt.

LIGA 1, FELSŐHÁZ, 5. FORDULÓ
CFR–FCSB 0–0

Az állás: 1. CFR 38 pont, 2. FCSB 35, 3. Craiova 30, 4. Viitorul 29, 5. Astra 21, 6. Sepsi 20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik