Liga 1: Miriutáék a 96. percben kiharcolták az osztályozót!

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 20:34
null
A 96. percben jött a dráma (Fotó: Facebook)
Drámai mérkőzésen menekült meg a biztos kieséstől a Miriuta László edzette FC Hermannstadt, amely az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában a 96. percben szerzett góllal nyerte meg a Dunarea Calarasi elleni alsóházi csatát, és előzte meg a táblázaton riválisát. A nagyszebeni együttes egyelőre nem lélegezhet fel, még hátravan az osztályozós ütközet.

A találkozót kis híján le sem játszották, mert vasárnap délután akkora zápor zúdult Nagyszebenre, hogy a fű pillanatok alatt eltűnt a víz alatt. A stadion munkásai a tűzoltókkal és szurkolókkal karöltve próbálták lapáttal és tömlőkkel eltakarítani a vizet a pályáról, Ovidiu Hategan játékvezető kétszer is elhalasztotta a kezdést, hogy végül tényleg az utolsó pillanatban alkalmasnak ítélje a körülményeket – mivel a szebeni stadionnak nincs világítása, 19 óra utáni kezdéssel már nem lehetett volna játszani.

A labda persze így is el-el akadt a tócsákban, de a pálya állapota végül nem befolyásolta a küzdelmet. Kiemelkedő színvonalról persze szó sem volt a Liga 1 két leggyengébb támadójátékával rendelkező csapat összecsapásán, de gyorsan kiderült, hogy csak a Hermannstadtnak fontos a győzelem, míg a Dunareának a döntetlen is jó.

A vendégek a meccs nagy részében túlélésre játszottak, bízva a védelmükben, amelyet elsősorban sorozatos szöglet- és szabadrúgásokkal helyezett nyomás alá a házigazda.

A fontos események azonban mind az utolsó negyedórára maradtak. Steliano Filip egy pazar kapáslövéssel szerzett vezetést a Dunareának (0–1), ekkor már a szebeni nézők egy része is feladta és elindult haza, de a csapat nem: öt perccel a vége előtt Tsoumou fejesével egyenlített (1–1), majd a hosszabbítás 6. percében a csereként beállt Ivan Lendric gyötörte a kapuba a győztest gólt (2–1).

A két találat között egy nagyobb csetepaté is kialakult a kispadok előtt, amely után a bíró a lecserélt szebeni csatárt, Stefan Blanarut, valamint a Calarasi edzőjét, Dan Alexát is kiállította.

A Hermannstadt 27 ponttal a 12. helyen zárt, megelőzve másodosztályba kieső Dunareát (25) és a Concordia Chiajnát (19). A szebeniek számára nem ért véget a szezon: kétmeccses osztályozót játszanak a Liga 2 harmadik helyén végző kolozsvári Universitatea ellen.

LIGA 1
ALSÓHÁZ, 14. (UTOLSÓ) FORDULÓ

FC Hermannstadt–Dunarea Calarasi 2–1 (Tsoumou 85., Lendric 96., ill. Filip 77.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik