Liga 1: Miriuta László visszatért korábbi klubjához

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.01.07. 12:05
null
Miriuta László visszatér Nagyszebenbe (Fotó: Koncz György, archív)
Ismét Miriuta László lett az FC Hermannstadt vezetőedzője – a nagyszebeni klub kedd délelőtt jelentette be, hogy a csapatot az előző idényben osztályozón az élvonalban tartó, majd Kisvárdára távozó szakember visszatér a Liga 1 tizedik helyén álló együtteshez.

 

Az erdélyi klubot ősszel előbb Costel Enache, majd Eugen Neagoe irányította, utóbbi viszont hiába hozta ki sikerrel a csapatot a közvetlen kiesőhelyekről, még karácsony előtt lemondott posztjáról, mert a klubvezetés anyagi okokból nem tudta garantálni számára a kért erősítéseket.

Bár Iuliu Muresan, a Hermannstadt elnöke a felkészülés kezdetéig kivárt az új edző megnevezésével, nyílt titok volt, hogy egyetlen jelöltje az a Miriuta, akivel nemcsak a tavalyi idényben dolgozott együtt, hanem 2014-ben, majd a 2016–2017-es évadban Kolozsváron is. Miriuta szerződése egyelőre csak fél évre szól, egyéves hosszabbítási opcióval, a cél a minél jobb bajnoki helyezés elérése, bár a felsőházi rájátszásra, azaz a legjobb hat közé kerülésre már matematikai esélye sincs a Hermannstadtnak.

„Egy olyan városba tértem vissza, amelyet nagyon jól ismerek, akárcsak az embereket és a csapatot. Többen is maradtak azok közül, akikkel tavaly együtt dolgoztam, a keret mégis jobb, mint egy évvel korábban. Akkor a játékosok 90 százaléka újonc volt az élvonalban, ezért is volt nehéz dolgunk, a nyáron érkezettek jóval tapasztaltabbak” – mondta bemutatásakor Miriuta, aki immár jóval kedvezőbb körülmények között dolgozhat, hiszen befejeződött a városi stadion gyepének és a nézőterének felújítása, így december óta van otthona a csapatnak. „Tavaly még edzőpályánk sem volt, most konditermünk is van” – foglalta össze a változásokat Miriuta, aki szerint erősítésként mindössze két-három új játékosra, elsősorban egy jobbhátvédre van szükség.

A Hermannstadt péntektől a spanyolországi Marbellában edzőtáborozik, ahol négy felkészülési mérkőzést is játszik, köztük január 17-én a Puskás Akadémia csapatával. A további ellenfelek a svájci FC Winterthur (január 14.), az orosz FK Krasznodar (január 20.) és az Eszék (január 23.) lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik