Liga 1: idénybeli legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 22:07
A rájátszás utolsó hazai mérkőzésén a szezon legsúlyosabb vereségét szenvedte el szombat este a Sepsi OSK a román élvonalban, az FCSB 5–1-es győzelme után biztossá vált, hogy a székelyföldi csapat a hatodik helyen zárja második élvonalbeli idényét.

A meccs előtt a sepsiszentgyörgyi klub elbúcsúztatta az utolsó mérkőzésén pályára lépő Hadnagy Attilát, a klubigazgatóvá előléptetett 39 éves csatár 80-as számú mezét vissza is vonultatja a Sepsi OSK. A Liga 1 legidősebb játékosa az utolsó húsz percre állt be, így 224 élvonalbeli találkozóval és 41 góllal zárta le a pályafutását.

„Végigvakációztuk a rájátszást” – ismerte be egy szombati televíziós interjújában Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa, és csapata néhány órával későbbi játékával megerősítette a szavait, minimális ellenállást sem kifejtve az FCSB ellen. A 6. percben Florinel Coman szerzett labdát a felezővonalnál, zavartalanul végiggyalogolt vele a Sepsi térfelén, majd kitette jobbra Ioan Horának, aki mintegy tíz méterről a rövid felső sarokba bombázott. Három perccel később Mihai Roman a védők gyűrűjéből lőtt váratlanul kapura, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. A hazaiak még ezt követően is csak ritkán tudtak kitörni a kényelmesebb tempóra váltó FCSB szorításából.

A második félidő is két gyors vendégtalálattal indult, az öt perc alatt duplázó Coman ezzel a szezon mind a négy mérkőzésén jegyzett gólt a Sepsi ellen. A hazaiak első életerős lövésére a 60. percig kellett várni, ekkor Ibrahima Tandia bombáját védte Cristian Balgradean, míg nem sokkal később a francia támadó még jobb helyzetből fölé bikázta a labdát. Végül Joseph Mensah közel 30 méterről eleresztett, egy védőn megpattanó bombájával úszta meg azt a szégyent a Sepsi, hogy hazai pályán lőtt gól nélkül zárja a tavaszi idényt. Két perccel később Tandia a lécet találta el, ám hiába pörgött fel a szentgyörgyi támadójáték, a védelem átjáróház maradt: Fejér Béla kapus elgázolta a kiugró Olimpiu Morutant, a büntetőt pedig Raul Rusescu értékesítette.

A FCSB ezzel a győzelemmel még reménykedhet a bajnoki cím megszerzésében, ám a záró fordulóban csak akkor lesz tétje a listavezető CFR elleni küzdelmének, ha a kolozsváriak hazai pályán kikapnak az Universitatea Craiovától. A CFR számára viszont már egyetlen pont is a címvédést jelenti a vasárnap esti találkozón.

Az alsóházban a Miriuta László edzette FC Hermannstadt az első győzelmét aratta a rájátszásban, a nagyszebeni gárda Stefan Blanaru gólja mellett öt kapufát is lőtt a sereghajtó Concordia Chiajna ellen. A szebeni csapat tavalyi feljutása óta először játszott a saját stadionjában, melynek felújítási munkálatai miatt eddig Marosvásárhelyen, majd Pitesti-en rendezte a hazai mérkőzéseit. A Hermannstadt 22 ponttal az osztályozót jelentő 12. helyen áll.

LIGA 1, FELSŐHÁZ, 9. FORDULÓ
Sepsi OSK–FCSB 1–5
(Mensah 74., ill. Hora 6., Roman 9., Coman 46., 50., Rusescu 80. – 11-esből)
Az állás: 1. CFR 47 pont, 2. FCSB 45, 3. Craiova 36, 4. Viitorul 33, 5. Astra 24, 6. Sepsi 20.

ALSÓHÁZ, 9. FORDULÓ
FC Hermannstadt–Concordia Chiajna 1–0 (Blanaru 33.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik