A meccs előtt a sepsiszentgyörgyi klub elbúcsúztatta az utolsó mérkőzésén pályára lépő Hadnagy Attilát, a klubigazgatóvá előléptetett 39 éves csatár 80-as számú mezét vissza is vonultatja a Sepsi OSK. A Liga 1 legidősebb játékosa az utolsó húsz percre állt be, így 224 élvonalbeli találkozóval és 41 góllal zárta le a pályafutását.

„Végigvakációztuk a rájátszást” – ismerte be egy szombati televíziós interjújában Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa, és csapata néhány órával későbbi játékával megerősítette a szavait, minimális ellenállást sem kifejtve az FCSB ellen. A 6. percben Florinel Coman szerzett labdát a felezővonalnál, zavartalanul végiggyalogolt vele a Sepsi térfelén, majd kitette jobbra Ioan Horának, aki mintegy tíz méterről a rövid felső sarokba bombázott. Három perccel később Mihai Roman a védők gyűrűjéből lőtt váratlanul kapura, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. A hazaiak még ezt követően is csak ritkán tudtak kitörni a kényelmesebb tempóra váltó FCSB szorításából.

A második félidő is két gyors vendégtalálattal indult, az öt perc alatt duplázó Coman ezzel a szezon mind a négy mérkőzésén jegyzett gólt a Sepsi ellen. A hazaiak első életerős lövésére a 60. percig kellett várni, ekkor Ibrahima Tandia bombáját védte Cristian Balgradean, míg nem sokkal később a francia támadó még jobb helyzetből fölé bikázta a labdát. Végül Joseph Mensah közel 30 méterről eleresztett, egy védőn megpattanó bombájával úszta meg azt a szégyent a Sepsi, hogy hazai pályán lőtt gól nélkül zárja a tavaszi idényt. Két perccel később Tandia a lécet találta el, ám hiába pörgött fel a szentgyörgyi támadójáték, a védelem átjáróház maradt: Fejér Béla kapus elgázolta a kiugró Olimpiu Morutant, a büntetőt pedig Raul Rusescu értékesítette.  

A FCSB ezzel a győzelemmel még reménykedhet a bajnoki cím megszerzésében, ám a záró fordulóban csak akkor lesz tétje a listavezető CFR elleni küzdelmének, ha a kolozsváriak hazai pályán kikapnak az Universitatea Craiovától. A CFR számára viszont már egyetlen pont is a címvédést jelenti a vasárnap esti találkozón. 

Az alsóházban a Miriuta László edzette FC Hermannstadt az első győzelmét aratta a rájátszásban, a nagyszebeni gárda Stefan Blanaru gólja mellett öt kapufát is lőtt a sereghajtó Concordia Chiajna ellen. A szebeni csapat tavalyi feljutása óta először játszott a saját stadionjában, melynek felújítási munkálatai miatt eddig Marosvásárhelyen, majd Pitesti-en rendezte a hazai mérkőzéseit. A Hermannstadt 22 ponttal az osztályozót jelentő 12. helyen áll.

LIGA 1, FELSŐHÁZ, 9. FORDULÓ
Sepsi OSK–FCSB 1–5
(Mensah 74., ill. Hora 6., Roman 9., Coman 46., 50., Rusescu 80. – 11-esből)
Az állás: 1. CFR 47 pont, 2. FCSB 45, 3. Craiova 36, 4. Viitorul 33, 5. Astra 24, 6. Sepsi 20.

ALSÓHÁZ, 9. FORDULÓ
FC Hermannstadt–Concordia Chiajna 1–0 (Blanaru 33.)