Liga 1: higgadt játékkal győzött Botosani-ban a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.04.10. 18:59
null
Higgadt játékkal győzött Botosani-ban a Sepsi (Fotó: Sepsi OSK, Facebook)
Egy gyors góllal és higgadt játékkal győzött vasárnap délután Botosani-ban a Sepsi OSK a román Liga 1 alsóházi rájátszásában, amely ezzel a sikerrel meg is előzte ellenfelét a tabellán.

A felsőházról az alapszakasz utolsó húsz percében lemaradó Botosani idegesen kezdte a mérkőzést, az Eder Gonzálezt elkaszáló Jajá Silva már a 15. másodpercben sárga lapot kapott. Ugyanakkor a Sepsi első helyzetéből betalált: Marius Stefanescu saját térfeléről indította Alexandru Tudoriét, aki mindkét hazai belső védőt kicselezte a tizenhatosban, mielőtt 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A télen igazolt csatár egyelőre nagyon bevált Szentgyörgyön: 11. mérkőzésen már a hatodik gólját szerezte.

A gól után gyorsan leült a meccs, a kivárásra játszó Sepsi könnyedén megállította a hazai rohamokat, de kényelmes tempójú támadásai végén sem Catalin Golofca fejese, sem Bogdan Mitrea távoli szabadrúgása nem okozott gondot Eduard Pap kapusnak. Stefanescu pedig hiába emelte át 40 méterről a messzire kirohanó Papot, a labda elkerülte az üresen maradt kaput. Az unalmas, de feszült hangulatú első félidő végén George Gaman játékvezető borzolta a kedélyeket, mert előbb büntetőt ítélt a hazaiaknak, de aztán visszavonta ítéletét, mert a reklamáló vendégcsapat mellett Sebastian Gheorghe partjelző is meggyőzte, hogy Mitrea vállát találta el a labda.

A meccs képe a szünet után sem változott, a Sepsi gyakran már a hazai térfélen megszerezte a labdát, és ezekből rendre eljutott a Botosani kapujáig. Pap azonban mindent védett, Golofca kemény lövéseit, Tudorie fejesét, majd saját csapattársa, Eduard Florescu öngólba tartó csúsztatását is. A másik oldalon csak Jajá Silva átlövése után volt dolga Niczuly Rolandnak, miközben társai jobbnál jobb lehetőségeket puskáztak el a túloldalon: Mitrea az ötösről sem találta el a kaput, az egyedül kilépő Tudorie pedig a kivetődő kapusba vágta a labdát.

A végén a csereként beálló Kevin Luckassen közeli lövése is elakadt a Papban, de a kihagyott helyzetek ezúttal nem bosszulták meg magukat, mert egy szögletet leszámítva a Botosani a ráadásban sem jutott el a szentgyörgyi kapu elé.

A piros lap viszont végül nem maradt el a rengeteg reklamálást hozó meccsen: a Sepsi cserekapusát, Razvan Begant küldte el Gaman a kispadról. A mintegy két tucatnyi székely szurkolók örömét azonban ez sem rontotta el, hiszen csapatuk egyre jobban áll az európai kupaszereplést érő osztályozóért zajló küzdelemben.

AZ ÖSSZEFOGLALÓ


LIGA 1, ALSÓHÁZ
4. FORDULÓ

FC Botosani–Sepsi OSK 0–1 (Tudorie 3.)
Az élcsoport: 7. Rapid 32 pont, 8. Sepsi 30, 9. Botosani 29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik