Liga 1: harmadik meccsét is megnyerte a rájátszásban a CFR

Vágólapra másolva!
2019.03.30. 23:08
Harmadik mérkőzését is megnyerte a román élvonal rájátszásában a CFR, a kolozsvári csapat ezúttal az Astra Giurgiut múlta felül hazai pályán. A címvédő tíz hónap után visszatérő edzője, Dan Petrescu még a kispadra sem nevezte Lang Ádámot, a magyar védő helyett a trénerrel együtt Kínából visszatérő francia Kevin Boli került a kezdőcsapatba.

Az első félidőben folyamatos, ám kevés helyzetet hozó foci zajlott a pályán, a több kulcsjátékosát is a szerdai, szintén kolozsvári Román Kupa-elődöntőre „pihentető” Astra sikerrel szorította ki az oldalvonalak mellé a CFR támadásait. Szünetben viszont Petrescu becserélte Thierry Moutinhót, a svájci-portugál játékos pedig a középcsatár mögötti pozícióból rendre áttörte a vendégek védelmét. Egy ilyen akcióból jött a győztes gól is, a Moutinho blokkolt lövése után kipattanó labdát Mihai Bordeianu lőtte kapásból, mintegy 18 méterről a jobb alsó sarokba.Mihai Bordeianu lőtte kapásból, mintegy 18 méterről a jobb alsó sarokba.

Az Astra hátrányban is csak a kontralehetőségeket leste, így a második félidőben egyetlen kaput találó lövése sem volt, a CFR viszont növelhette is volna a különbséget, ha Bilel Omani és Ciprian Deac pontosabban céloz. A riválisai közül legalább eggyel viszont biztosan növelte előnyét, hiszen a második Universitatea Craiova és a harmadik FCSB vasárnap este egymás ellen játszik.

LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS
3. FORDULÓ
CFR–Astra Giurgiu 1–0
(Bordeianu 60.)
Az élcsoport: 1. CFR 36 pont, 2. Craiova 29, 3. FCSB 28, ...5. Astra 21

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik