Egy pontot szerzett Medgyesen (is) a Sepsi OSK

Vágólapra másolva!
2021.09.27. 16:55
null
(Fotó: Tókos Csaba – archív)
Egy hét alatt második erdélyi riválisa védekezte ki a Sepsi OSK-t: a székelyföldi csapat az UTA után a Gaz Metan ellen is gól nélküli döntetlent játszott.

ROMÁN LIGA 1
10. forduló
Gaz Metan–Sepsi OSK 0–0
Medgyes, Gaz Metan Stadion, 500 néző. V: Calin
Gaz Metan:
Valceanu – Gabriel Moura, Matricardi, Matias, Trif (Velisar, 80.) – Alceus, Francisco Júnior – Horsia (Iancu, 61.), Deaconu (I. Filip, 87.), Gradinaru (Chamed, 80.) – Irobiso (Morar, 61.). Vezetőedző: Ilie Poenaru
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Aganovic, Eder G. (Bojics, 70.), Paun – Barbut (Csuncsukov, 61.), Luckassen (Askovszki, 89.), M. Stefanescu (Tamás N., 69.). Vezetőedző: Leo Grozavu

Az állás: 1. CFR 27 pont, 2. Botosani 21, 3. Farul 18, 4. FCSB 18, …12. Sepsi 9, …14. Gaz Metan 7

ÖSSZEFOGLALÓ

Medgyesen szinte teljesen üres stadion fogadta a csapatokat, néhány száz csendesen szemlélődő hazai néző mellett a futballhangulatot a végig éneklő-doboló szentgyörgyi tábor biztosította a játékosok számára. Kedvenceik azonban a szokottnál óvatosabb felfogásban léptek pályára, és bár az első félidőben 63 százalékban birtokolták a labdát, védőik szokatlanul sokat járatták a saját térfelükön. Egy ilyen figyelmetlen hátrapassz hozta meg a Gaz Metan egyetlen helyzetét, Eder Gonzalez labdáját Ovidiu Horsia elcsípte, de 12 méterről nem találta el a Sepsi kapuját.

A vendégek sokáig főleg a balhátvéd, Rares Ispas beadásaira építettek, a félidő második felében pedig az átlövésekre váltottak, de Octavian Valceanu medgyesi kapus Adnan Aganovic, Radoszlav Dimitrov, majd Marius Stefanescu próbálkozását is hárította, és a félidő végén Kevin Luckassen fejese után is megfogta a labdát. A másik oldalon Niczuly Roland is látványos vetődéssel védte Ronaldo Deaconu lapos távoli lövését.

Hazai pálya ide vagy oda, de a medgyesiek szünetben minden támadó szándékukat feladták, teljesen átengedve a Sepsinek a kezdeményezést. A vendégek pedig köszönték a lehetőséget, és felhagyva addigi óvatos játékukkal, szinte percenként lőtték Valceanu kapuját. A hazai kapus azonban immár nemcsak a távoli lövéseket hárította, hanem Stefanescu közeli fejesét is, Cvetelin Csuncsukov pedig szintén fejjel a léc fölé küldte a labdát.

A szentgyörgyiek szerettek volna büntetőt is kapni, amikor Razvan Gradinaru könyökére pattant a labda, de Iulian Calin játékvezető tovább engedte a játékot. A 70. perc után pedig kifulladt a Sepsi lendülete is, főleg mivel a csapat motorjait, Stefanescut és Eder Gonzalezt lecserélte Leo Grozavu vezetőedző. Innen kezdve már csak vaktában ívelgette előre a labdát a vendégcsapat, de helyzetbe már nem kerültek csereként beálló támadói – így zsinórban ötödik bajnoki mérkőzésén is csak egy ponttal gazdagodott. 0–0

PERCRŐL PERCRE


90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+1. perc Tamás Nándornak
sárga lap labdaelrúgásért.

Három perc a ráadás.

89. perc Stefan Askovszki be, Luckassen le, ékcsere a végére.

87. perc Újabb csere, Ioan Filip be, Deaconu le.

86. perc Vlad Morar odacsúszik a 16-os bal sarka előtt Aganovicnak, szabadrúgás és sárga lap.A sértett beadását nem éri el középen Luckassen.

84. perc Csuncsukov jobbal 17-ről a rövid felső sarok mellő lő beadás címén.

81. perc Matiast megelőzi Luckassen, de jő a hazai kapus. Szépen indított most Paun.

80. perc Mihai Velisar és Nasser Chamed be, Trif és Gradinaru le.

78. perc Veszélyes beadások mindkét kapu előtt, majd Matias lök hatalmasat Luckassenen, ápolás.

74. perc Bogdan Mitrea lerántja középen Deaconut, sárga lap neki is.

72. perc Adnan Aganovic kap sárga lapot Gabriel ellökéséért.

69. perc Tamás Nándor be, a mezőny legjobbja, Stefanescu le, Petar Bojics meg Ederrel pacsizhat. Szélső helyett szélső, szűrő helyett támadó középpályás.

66. perc Luckassen lövése életerős, de 17-ről, kissé balról ballal éppen a kapust találja el, majd Csuncsukov fejeli hétről a léc fölé Stefanescu jobb oldali beadását.

61. perc Dragos Iancu be, Horsia le, Vlad Morar meg Irobisót váltja, a vendégeknél Cvetelin Csuncsukov váltja Barbutot.

56. perc NINCS 11-ES! Ispas beadását követőn Stefanescu fejel tízről kapura, de vetődve kiüti a labdát Valceanu kapus, majd Dimitov elől Gradinaru könyökkel ment, ám a bíró nem adott rá 11-est!

54. perc Stefanescu jobbról éles szögből a kapus öléhez lövi a labdát.

53. perc Stefanescu jobbról most laposan középre gurít, Aganovic jobbal 16-ról kapura lő, de belevetődik a labda útjába Matias. A korner után Dimitrov jobbal feladja a kapusnak a labdát, 12-ről.

52. perc Stefanescu nem sokkal lő a bal alsó mellé ballal középről, 19-ről, egy jó csel és egy Eder-passz után.

51. perc Mezőnyharccal. De 65 százalékos sepsis labdabirtoklási aránnyal.

46. PERC FOLYTATJUK!

JÖTTEK-MENTEK: 2020-ban Deaconu ment a Sepsitól a Gaz Metanhoz, onnan Boubacar Fofana az OSK-hoz, szintén ingyen.

E párharc legjobb góllövői: Hadnagy Attila, Iulian Cristea, Gabriel Vasvari 2-2

Egy kis örökmérleg: 10 mérkőzés, 3 GM- és 3 OSK-sikerrel, 9, ill. 11 rúgott góllal.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Stefanescu jobb oldali, ballábas kornerét a kapu elé fejeli Mitrea, ment fejjel Ninaj elől Irobiso.

44. perc Stefanescu lő ballal 23-ról nagy erővel a kapushoz.

A hazaiak régi honlapjának a címe eladó éppen, akit érdekel...

42. perc Luckassen fejeli a kapushoz 12 méterről Eder jobb oldali beadását.

41. perc Dimitrov jobbal nem sokkal lő Ispas passza után a léc fölé 22-ről, középről.

40. perc Deaconu szépen megy el a jobbon, de beadása a kapus ölében köt ki.

36. perc Sárga lap Francisco Júniornak és Kevin Luckassennek. Előbbi kegyetlenül felvágta utóbbit, előbbi meg ellőkte előbbit idegi alapon.

A Sepsi ellen 7 meccsen 3 kanadai pontot termelt.

Deaconu 1-szeres román válogatott, az idényben 7 bajnokin 4 gólpasszt adott. Anno 25 meccsen 1 gólt lőtt a Sepsiben, a Feyenoordan és Hagi csapatában is játszott korábban.

34. perc Horsia passzol jobbról középre, Deaconu ballal majdnem a bal alsóba lő 24-ről, középről, Niczuly azonban odaér végül a labdára, vetődve.

30. perc Több beadást is megúsznak a hazaiak, majd összefejel Gabriel és Stefanescu. Kettős ápolás.

26. perc Ispas passzából Aganovic jobbal a bal alsóba lőne középről, 23-ről, nagyot véd azonban a hazai kapus, a kipattanó meg éppen csak hosszú az ötösre befutó Luckassennek.

25. perc Ispas és Stefanescu passzolgat a jobbon, Eder nem tud lőni aztán az ötös bal sarka elől.

Aki a változatosság kedvéért nigériai-portugál, a Pacos Ferreira neveltje.

21. perc Ez igen, Niczuly elfekteti egy pazar csellel a bal szélen a rárontó Irobisót.

60 százalékban a vendégeké a labda.

18. perc MELLÉ, Hosria megindul az Edertől a 16-os előtt megszerzett labdával, két csel után öt zöld mezes és a kapus közül ballal, tíz méterről milliméterekkel a bal alsó mellé lő.

Gabriel Mourát éppen a Sepsi hozta Romániába, 2018-ban.

15. perc Gradinaru bal oldali beadása hosszú a jobbon felfutó Gabrielnek. Aki brazil-portugál, a jónevű
Guarany (!) neveltje, Cipruson és Portugáliában is légióskodott.

12. perc Stefanescu megindulna a jobbon, azonnal ellöki Trif. Aki elméri nem sokra rá Ninaj ívelését, Stefanescu jobbról jobbal bead, de kivetődik a hazai kapus, Valceanu.

Aki volt portugál U21-es és U19-es válogatott. A Benfica neveltje, az Evertonban is játszott.

10. perc Eder lő jobbal kapura kissé balról, 21-ről, bevetődve blokkol Júnior, a hazaiak 18 éves, Bissau-guineai légiósa.

A kezdés után a Sepsi volt aktívabb, most a hazaiaknál van sokkal többet a labda.

8. perc Deaconu szögletét elfejeli az ötös bal sarka elől Eder, Deaconu lőhetne 14-ről, de odalépnek neki.

5. perc Barbut nem lő ballal kapura egy jó csel után 14-ről, középről, Ispashoz passzol, de rossz a beadása.

2. perc Ronaldo Deaconu kap sárga lapot Dimitrov megrúgásáért.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Jó 500 néző, ebből vagy 100 szentgyörgyi, egyelőre csak ők hallatszanak.

Tiszta fehérben a hazaiak, tiszta zöldben a Sepsi.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője csapata honlapján: „Olyan csapattal találkozunk, amely szintén kevés pontot gyűjtött, így hazai pályán a saját közönségük előtt biztosan a győzelem megszerzésére törekednek. Természetesen az kevésbé fontos, hogy mit akar az ellenfelünk, az a lényeges, hogy mi mit szeretnénk megvalósítani. Minden mérkőzésből a lehető legtöbbet akarjuk kihozni, bízom benne, hogy a kupagyőzelem után a hozzáállásunk pozitív irányba változik. (...) Az ellenfelünk az edzőcsere után a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, a játékoskeretében vannak minőségi labdarúgók, akárcsak nálunk, mi pedig már bizonyítottuk, hogy nehezen legyőzhető csapat vagyunk idegenben”.

Szünet után az első vendégkontránál Ionut Larie bokán rúgta Kevin Luckassent, és bár az eset a tizenhatoson kívül történt, Radu Petrescu büntetőt ítélte a Sepsinek, amelyet Bogdan Mitrea értékesített egykori csapata ellen. A vezetés birtokában a székelyföldi csapat sikeresen tördelte a játékot, többször is lesre állítva a hazai támadókat. Igaz, a végén Jefte így is egyedül törhetett kapura, de lövése után a Niczuly lábáról felpörgő labda a keresztlécre pattant. A másik oldalon Petar Bojics lőtt mellé hasonlóan tökéletes helyzetből, de ez már nem befolyásolta a Sepsi továbbjutását.

A hibák is főként abból jöttek, hogy néha túlpörögtek a játékosok. A kapusoknak csak a Sepsi játékosai adtak munkát: Kevin Luckasen és Tamás Károly kiugrásai után Laurentiu Branescu hárított látványosan, míg a szentgyörgyi Niczuly Rolandot saját csapattársa, Nicolae Paun dolgoztatta meg egy szöglet után. A konstancai támadók, Adrian Petre és Andrei Ciobanu lövései viszont kevéssel mellé mentek.

Mivel a Liga 1-es csapatok többségétől eltérően mindkét edző főként a bajnokságban is rendszeresen játszó futballistáit küldte pályára a Farul–Sepsi összecsapáson (bár a góllövőlistát vezető Jefté Betancor csak a padon kezdett a hazaiaknál), jó iramban zajlott a játék a pályán.

A Román Kupában szakadt meg a Sepsi OSK több mint két hónapos nyeretlenségi sorozata, ráadásul egy olyan pályán, ahol a bajnokságban idén még gólt sem szereztek az ellenfelek: a Farul ovidiui otthonában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik