A Sepsi OSK a FCSB elleni döntetlennel zárta az évet

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.12.21. 19:20
null
A Sepsi ikszelt a listavezető FCSB-vel (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK, archív)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 15. fordulójának hétfői játéknapján a listavezető FCSB 1–1-es döntetlent játszott a Sepsi OSK-val, így a szentgyörgyi együttes történelme során először szerzett idegenben pontot a bukaresti riválisa ellen – ennek ellenére a helyzetek alapján a székelyföldi csapat lehet kevésbé elégedett a döntetlennel.

ROMÁN LIGA 1
15. FORDULÓ
FCSB–SEPSI OSK 1–1 (1–1)
Mogosoaia,
Nemzeti Futballközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Horatiu Fesnic
FCSB: Vlad – Cretu, Miron, Cristea, Ov. Popescu (Pantiru, 63.) – Morutan, Perianu (Simion, a szünetben), Olaru – Man (Buziuc, 83.), Coman, Oct. Popescu (Vina, 74.). Vezetőedző: Anton Petrea
Sepsi: Niczuly – Delijannidisz, Buhenna, Mitrea, Stefan – Fofana, Vasvari, Aganovic (Purece, 78.) – Csiszér (Nouvier, 14., Golofca 78.), Safranko (Fülöp L., 78.), Stefanescu (Petrila, 62.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Cristea (30.), ill. Fofana (37.)

Az élmezőny állása: 1. FCSB 34 pont, 2. Universitatea Craiova 31, 3. CFR 30, 4. Sepsi 27

ÖSSZEFOGLALÓ

A román szövetség mogosoaia-i edzőközpontjában rendezett találkozón Sepsi az első perctől kezdve erőszakos egészpályás letámadással fékezte meg a Liga 1 legjobb támadógépezetét, így a FCSB akcióból egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni az első félidőben. Az erőszakosság csak a pontrúgásoknál ütött vissza, Octavian Popescu büntetőgyanús földrevitelét még megúszta a szentgyörgyi csapat, de két perccel később, Florinel Coman baloldali szabadrúgása után Iulian Cristea négy méterről, szabadon fejelhetett a kapuba (1–0). Erre viszont azonnal jött a Sepsi válasza, Florin Stefan balról beadott labdáját Boubacar Fofana 15 méterről lőtte a jobb also sarokba (1–1), és az egyenlítés után két perccel három bukaresti védő kellett Bryan Nouvier lövésének blokkolásához.

Cristea gólja

Fofana gólja

A Sepsi a második félidőben már hátrább húzódva, kontrákra játszott, de a védelme ekkor sem engedett lövéseket a bukarestieknek. A kapusok közül így sokáig csak a hazai Andrei Vladnak akadt csak dolga, akit két perc alatt négy kemény lövéssel tett próbára Nouvier és Pavol Safranko is, de ő valamennyit hárította. Az utolsónál a kipattanóra érkező Adnan Aganovics fellökéséért a székelyföldi csapat is szeretett volna tizenegyest kapni,de Horatiu Fesnic játékvezető ezt az esetet sem látta szabálytalannak.

Az egyre kapkodóbb éllovas csak az utolsó percben, Olimpiu Morutan révén tudta megingatni a Sepsi védelmét, de a két közeli lövésnél előbb Niczuly Roland kapus, majd a gólvonalon álló Panajotisz Delijjanidisz megmentette a döntetlent. A FCSB már az egy ponttal is őszi bajnok lett a Liga 1-ben, a Sepsi OSK pedig a negyedik helyen áll az alapszakasz felénél.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Vina állított meg szabálytalanul egy kontrát, villant a sárga lap.

90+1. perc: Óriási védés! Morutan került ziccerbe, de a közeli lövése után Niczulyban elakadt a labda.

90. perc: Három perc a ráadás.

87. perc: Morutan próbálkozott egy lövéssel a tizenhatoson belül, de Vasvariban elakadt a labda.

83. perc: Cserélt a FCSB, Mant Buziuc váltotta.

A Sepsi a Liga 1 egyetlen csapata, amely ősszel az öszses cserelehetőségét kihasználta.

78. perc: Hármas csere a Spesinél: Nouvier, Aganovic és Safranko le, Golofca, Purece és Fülöp Lóránd be.

75. perc: Cseréltek a bukarestiek, Octavian Popescu helyére Vina állt be.

74. perc: Újabb Sepsi-helyzetek! Vlad egymás után két védést is bemutatott, majd tizenegyest reklamáltak a szentgyörgyiek, a játékvezető spíja azonban néma maradt.

72. perc: Dupla védés! Előbb Nouvier, majd Safranko próbálkozott, de Vlad mind a tizenhatoson kívülről, majd a tizenhatoson belülről érkező lövést is hárította.

69. perc: Mitrea kapott sárga lapot, miután felrúgta Morutant.

63. perc: Cseréltek a bukarestiek is, Ovidiu Popescu helyére Pantiru állt be.

6

2. perc: Cserélt a Sepsi, Petrila érkezett Stefanescu helyére.

61. perc: Ovidiu Popescu is besárgult.

56. perc: Nouvier próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de a labda elsuhant a jobb oldali kapufa mellett.

53. perc: Stefanescu kapott sárga lapot, miután a felezővonalnál ütközött Cristeával.

51. perc: Stefanescu rúgta meg Cretut a tizenhatoson belül, a bukresti védőt ápolni is kellett.

A szünetben Cretunak osztott ki a játékvezető egy sárga lapot, továbbá Leo Grozavu is kapott egyet, ráadásul neki ez volt a második, így edző nélkül maradt a Sepsi.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben cserélt a FCSB: Simion állt be Perianu helyére.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–1 az állás

45. perc: Két perc a ráadás.

39. perc: Nouvier próbálkozott egy lövéssel a tizenhatoson belülről, a bukaresti védők azonban blokkoltak.

37. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A SEPSI! Stefan egy remek csel után balról tört be a tizenhatoson belülre, majd Boubacar Fofana elé tálalt, a guineai középpályás pedig 15 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 1–1

36. perc: Aganovic szabadrúgása után Buhenna középre fejelte a labdát, amelyet végül Vlad szedett össze az öt és felesen belül.

30. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A FCSB! Coman bal oldali szabadrúgása után a berobbanó, a védőjét magáról leszakító Iulian Cristea közelről a kapuba fejelte a labdát. 1–0

29. perc: A bukaresti kispadnál is kiosztott egy sárga lapot a játékvezető. A FCSB erőnléti edzője, Thomas Neuberth kapta.

17. perc: A másik oldalon a Nouviert rúgták fel. Aganovic szabadrúgása után oldalra rúgták a labdát a bukarestiek.

16. perc: Stefan buktatta Olarut a jobb szélen. A szabadrúgás nem volt igazán veszélyes, felszabadítottak a szentgyörgyiek.

14. perc: Cserélt a Sepsi, Csiszér helyére, Nouvier állt be.

13. perc: Ezúttal Safranko maradt a földön. Grozavu reklamált, a játékvezető ezt egy sárga lappal jutalmazta.

11. perc: Delijannidisz maradt a földön, miután Coman odarúgott neki. Ápolni kell a görög védőt.

10. perc: Popescu ugrott volna ki, de szabálytalankodott a védőjével szemben.

6. perc: Lesen állítottak meg egy bukaresti csatárt.

5. perc: A bal oldali szöglet után Fofana fejelte nem sokkal a kapu mellé a labdát.

4. perc: Delijannidisz jobb oldali beadása után szögletre tisztáztak a bukarestiek.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Pirosban a FCSB, fehérben a Sepsi.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az FCSB–Sepsi OSK mérkőzés a Liga 1 15. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Egy nap híján öt hónappal a Román Kupa döntője után hétfő este ismét találkozik a FCSB és a Sepsi OSK, ezúttal a Liga 1 idei utolsó fordulójában.

Kezdjük a legérdekesebb hírrel: a FCSB–Sepsi OSK bajnokit a Román Labdarúgó-szövetség mogosoaia-i edzőközpontjában rendezik meg, miután kiderült, hogy a National Arena tetőszerkezete bármelyik percben beomolhat. A jövő nyári Európa-bajnokság egyik helyszínének számító bukaresti stadiont egyelőre lezárták, és mivel a FCSB-nek nincs saját létesítménye, a szövetségtől bérelt pályát. A tető ügyében pedig egymásra mutogat az alig két hónapja hivatalban levő jelenlegi, illetve az előző városvezetőség. A szeptember végén megválasztott Nicusor Dan főpolgármester szerint megengedhetetlen, hogy nincs karbantartási szerződése a 35 millió euróba kerülő, ki- és behúzható tetőszerkezetnek, elődje, Gabriela Firea viszont azzal védekezik, hogy a szavatossági időszakban ilyenre nem volt szükség.

A Liga 1 két leggólerősebb csapata így a „román Telkiben”, edzőpályán csap össze. A listavezető FCSB 36 góljából Dennis Man (12) és Florin Tanase (9) kiemelkedően sokat szerzett, miközben a negyedik helyen álló székelyföldiek 23 találatán tizenhárom különböző játékos osztozik, és Pavol Safrankónak négy is elég a házi gólkirályi címhez. A bukaresti csapatnak győznie kell, ha az élen akarja zárni az alapszakasz első felét, ellenkező esetben a kedden összecsapó CFR–Universitatea Craiova győztese megelőzheti, a Sepsi pedig még jobban tapadni szeretne a dobogós hármasra.

Bogdan Mitrea, a szentgyörgyiek védője szerint hozzáállás és a szervezettség döntheti el a rangadót.

„Két szupersiker után vagyunk, a Medgyes és az UTA ellenin, de ez lesz egy hét alatt a harmadik meccsünk. Eddig sikeres nekünk ez az ősz, lassan indultunk be, de aztán jöttek az eredmények, és reméljük, hogy most is tudunk pontokat szerezni” – nyilatkozta Mitrea, aki 2016 őszén kilenc mérkőzést játszott a bukaresti csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik