Liga 1: eseménytelenül, gól nélkül a Sepsi Hagiék ellen

Vágólapra másolva!
2019.04.01. 21:35
null
Hétfő este sem szakad meg a Sepsi idei hazai nyeretlensége (Fotó: Manases Sándor)
Megérezték a sepsiszentgyörgyi futballrajongók, hogy hétfő este sem szakad meg csapatuk idei hazai nyeretlensége, mert alig kétezren tekintették meg a Viitorul elleni igencsak eseménytelen találkozót a román élvonal rájátszásában.

 

Meglehetősen furcsa döntést hozott Gheorghe Hagi, a vendégek tulajdonosa és vezetőedzője: teljes kezdőcsapatát kicserélte az előző fordulóhoz képest, nyolc leggyakrabban pályára lépő játékosa el sem utazott Sepsiszentgyörgyre. Az ok a konstancai együttes csütörtöki, Universitatea Craiova elleni kupaelődöntőjében rejlik, a dobogós helyektől a CFR elleni hazai vereség (0–1) után leszakadt Viitorul számára immár a második számú sorozat élvez elsőbbséget.

A pályán viszont egy pillanatig sem tűnt fel, hogy a tartalékok játszanak a vendégeknél, a Viitorul az első félidő javát a Sepsi térfelén töltötte. A lövések azonban távolról és közelről is pontatlanok voltak, a legnagyobbat a hét méterről célt tévesztő Viitorul-kapitány, Achim hibázta. A szentgyörgyiek kontrázni próbáltak, de csupán Stefan elfutásai teremtettek veszélyt, beadásait Flores és Nouvier is lekéste a kapu torkában.

A szünetben becserélt Vasvarival már ki tudta egyenlíteni az ellenfél addigi mezőnyfölényét a Sepsi, de helyzetig csak Tandia jutott, aki két labdaszerzés utáni akciója végén is a kapus fölé lőtt. A túloldalon a Viitorul braziljai közül Rivaldinho betalált ugyan, de lesen volt, majd Eric ollózott fölé. A kapusoknak csak a legvégén kellett védeniük egyet-egyet: előbb a szentgyörgyi Niczuly ütötte ki Casap szabadrúgása után a labdát a bal alsó sarok elől, a másik oldalon Tordai fogta meg a féléves kihagyás után visszatérő Fülöp István lövését.

LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ

Sepsi OSK–FC Viitorul 0–0
Az állás: 1. CFR 36 pont, 2. FCSB 31, 3. Craiova 29, 4. Viitorul 23, 5. Astra 21, 6. Sepsi 20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik