Liga 1: edzőt buktatott Kolozsváron a Sepsi OSK

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 15:39
null
Magyarellenes rigmusok voltak hallhatóak a kolozsvári tábortól, két nappal később lemondott vezetőedzőjük (Fotó: Manases Sándor)
Edzőt buktatott Kolozsváron a Sepsi OSK: a székelyföldi csapat ellen elszenvedett hétfői 1–0-s vereség után szerdán lemondott az Universitatea edzője, Erik Lincar.


A 43 éves szakember annak ellenére távozik a SuperLiga újoncától, hogy kedd este még a folytatásról egyeztetett Emil Boc kolozsvári polgármesterrel – a város ugyanis a klub főrészvényese.

Lincar az előző idényben hétéves szünet után hozta fel az élvonalba az Universitateát, viszont hiába kezdte két bravúros döntetlennel (1–1 a FCSB és az Universitatea Craiova ellen), utána egymás után négyszer kikapott csapata. Sajtóhírek szerint már a Sepsi elleni mérkőzés előtt ultimátumot kapott a vezetőségtől, és kedden csupán a polgármester közbeavatkozása mentette meg a kirúgástól.

Csütörtökre már meg is lett az új szakvezető
A játékosként a Vasasban és a Ferencvárosban is megfordult Eugen Neagoe lett az Universitatea Cluj labdarúgó-csapatának új edzője, a szerdán lemondó Erik Lincar utóda. Az 55 éves román szakember, aki több egy éves szünet után vállalt újra munkát, korábban a FCU Craiova, a Pandurii Târgu Jiu, a Drobeta Turnu Severin, a Poli Iasi, a Sepsi OSK, a Dinamo, a Hermannstadt és az Astra Giurgiu szakvezetője is volt a román élvonalban, valamint ciprusi kluboknál (ASIL Liszi, Arisz Limasszol, Nea Szalamisz) is dolgozott. Neagoe a szezon végéig kötött szerződést a hat forduló után 2 ponttal a Superliga utolsóelőtti helyén álló kolozsvári klubbal, bennmaradás esetén hosszabbítási lehetőséggel.

EMLÉKEZTETŐ

ROMÁN SUPERLIGA
6. FORDULÓ
Universitatea–Sepsi OSK 0–1 (0–0)
Kolozsvár,
Cluj Aréna, 5500 néző. Vezette: Coltescu
Universitatea: Gorcea – Romeo, F. Ilie, D. Ispas, Pirvulescu (Briceag, 63.) – Romário Pires, Filip (Haita, 78.), Bic (Remacle, 63.) – Ely Fernandes (Boiciuc, a szünetben), Balan, Chipciu (Hlistei, 78.). Vezetőedző: Erik Lincar
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, R. Ispas (A. Dumitrescu, 76.) – Jonathan Rodríguez, N. Paun – Barbut (Askovszki, 69.), Aganovic (Achahbar, 76.), Gheorghe (Damascan, 88.) – Rondón (Tudorie, 69.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Rondón (52.)
Kiállítva: N. Paun (90+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik