Bukarestben szerezte meg első győzelmét a Sepsi!

BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI   JÁNOS (percről percre)BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 16:00
null
A Sepsi három góllal három pontot szerzett (Fotó: Sepsi OSK/Facebook, archív)
A romániai alsóházi rájátszásban megszerezte első győzelmét a Sepsi OSK, ráadásul a szentgyörgyiek a Dinamo Bucuresti otthonában nyertek, három gólt szerezve, a 38. perctől emberhátrányban futballozva.

ROMÁN LIGA 1
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
Dinamo Bucuresti–SEPSI OSK 1–3
(0–1)
Bukarest, Dinamo Stadion, zárt kapuk mögött.V: Coltescu
Dinamo: Piscitelli – Kostrna (Kilyén, a szünetben), Grigore, Puljic, Sin – Mrziljak, Filip (Montini, a szünetben) – Mihalu (Lazar, 31.), Fabbrini, Sorescu (Moldoveanu, 82.) – Perovics (D. Popa, 64.). Vezetőedző: Adrian Mihalcea
Sepsi: Niczuly – Dimitrov (Csiszér, 54.), Buhenna, Tincu, Stefan – Vasvari, Kovács L. (Velev, 54.) – Carnat (Celea, 41.), Fülöp I. (Karanovic, 69.), Stefanescu – Safranko (Fülöp L., a szünetben). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Moldoveanu (91.), ill. Safranko (1.), Vasvari (81. – 11-esből), Stefan (86.)
Kiállítva: Tincu (38.)

Az állás: 7. Viitorul 27 pont (egy mérkőzéssel kevesebbet játszva), 8. Sepsi 23, 9. Voluntari 21... 13. Dinamo Bucuresti 17

Elrontotta Adrian Mihalcea bemutatkozását a Dinamo vezetőedzőjeként a Sepsi OSK, amely több mint egy félidőt emberhátrányban játszva győzött vasárnap délután Bukarestben.

Akárcsak öt nappal korábban a Voluntari ellen, a Sepsi ismét első támadásból gólt szerzett: a Florin Stefan bal oldali beadására érkező Marius Stefanescu még a lécre sodorta a labdát, de a kipattanót Pavol Safranko előrevetődve a hálóba fejelte, bár közben bekapott egy balegyenest Ricardo Piscitelli kapustól. A Dinamo játékán érződött, hogy három és fél hónapja nem vívott mérkőzést, a Sepsi könnyedén támadásban maradt, de Stefanescu, Nicolae Carnat és Kovács Lóránt több ígéretes lehetőséget is túlbonyolított a hazai kapu előtt. Közben pedig az eső egyre sűrűbben zuhogott, az év leghosszabb nappalának délutánján a sötét felhők miatt még a reflektorokat is fel kellett kapcsolni Bukarestben.

A futballra egyre alkalmatlanabb gyep és a látást is korlátozó eső pedig a Sepsi védőit zavarta meg, a 38. percben egymásra váró Niczuly Roland és Razvan Tincu tálcán kínálta fel az egyenlítést a Dinamónak: a kifutó kapus a védőbe rúgta a labdát, aki csak lerántani tudta az üres kapura induló Diego Fabbrinit. Tincu megkapta idei harmadik piros lapját, a 11-esből viszont Szlavko Perovics a szentgyörgyi kapus lábát találta telibe.

A szünet után beszorult a székelyföldi csapat, de az ötlettelenül támadó Dinamo részéről Sorescu és Daniel Popa hiába került helyzetbe, Niczuly háromszor is lábbal védett. Az utolsó 25 percre pedig kifulladtak a hazai rohamok, a Sepsi viszont öt perc alatt két kontrát is gólig vitt végig: előbb Gabriel Vasvari értékesítette a Stefanescu elkaszálásáért kapott büntetőt, majd Florin Stefan saját labdaszerzése után betört balról a tizenhatosra, és kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A végén Robert Moldoveanu egy kézzel megszelídített labda belövésével még szépített, de a Dinamo így is zsinórban negyedik mérkőzését vesztette el, és az utolsó előtti, kieső helyen áll. 1–3

A mérkőzés összefoglalója

PERCRŐL PERCRE

94. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

91. PERC ROBERT MOLDOVEANU szépít, Popa rossz fejese után az ötös bal sarkán nem szabadít fel előle másodszorra sem Stefan, a cserecsatár meg ballal a jobb alsóba lő a kapus lába között. 1–3!

90. perc HOPP, Stefan bal oldali beadását nem sokkal teszi négy méterről a jobb alsó mellé Karanovic! ZICCER!

Négy perc a ráadás.

A Dinamónak ez zsinórban a negyedik veresége, a rájátszásban még nem szerzett pontot, kieső helyen áll.

88. perc Sárga lap Valentin Lazarnak Stefanescu felrúgásáért.

86. PERC DE NAGY GÓL! FLORIN STEFAN labdát szerez a balon a felező környékén, megindul, nem támadják, a 16-osra belépve ballal a bal alsóba lő! Mintegy 12 méterről: 0–3!

82. perc Sorescu le, az U21-es válogatott Robert Moldoveanu váltja. Nincs több csere ma.

81. PERC AZ ÁLLÁS MEG NULLA KETTŐ, VASVÁRI GABRIEL jobbal okosan a jobb alsó sarokba emel. 0–2!

79. PERC BÜNTETŐ! Stefanescut szereli az ötös bal sarkán becsúszva a nála sokkal-sokkal nagyobb Puljic, szabályosan inkább, mint szabálytalanul, a játékvezető azonban 11-est ítél.

77. perc Stefanescu emeli jobbról középre a labdát, de túl magasan Karanovicnak.

74. perc Fabbrini passzát nem lövi el Sorescu 14-ről, elnyomják a védők.

72. perc Vasvári nagyon keményen letalpalja a középpályán Sorescut, de még csak sárga lap sincs.

72. perc Stefanescu 17 méterről rálőtt labdája egy védő lábán pattan meg, és csak centikkel száll a hazai kapu fölé.

Február 9-én, az alapszakaszban a Sepsi éppen a svjci U21-es válogatott ék, Karanovic duplájával nyert 2–1-re a Dinamo otthonában. 22 meccsen 10 gólt szerzett az idényben, 997 perc alatt.

69. perc NANA! A Sepsi kispadjánál elszámolták a cseréket, két játékost is be akarnak küldeni, pedig már csak egyet lehet. Végül Fülöp István helyett jön a házi gólkirály Goran Karanovic.

Popa 25 éves, volt U21-es válogatott kerettag.

65. perc EZ SINCS BENT!
Popa első labdaérintésből gólt lőhetne, de a 3 méterről, jobbról a szöget jól záró Niczulyba lőtte a labdát. A Sepsi kapusa aztán Fabbrini 30 méterről rálőtt labdáját is megfogta, ezt már könnyebben.

64. perc Perovics helyett Daniel Popa a pályán a Dinamónál.

60. perc Sárga lap Fülöp Istvánnak, aki hátulról buktatta Fabbrinit.

57. perc Sorescu centerez jobbról, az alapvonalról, Lazar 8 méterről, kapásból jócskán fölé vágja a labdát.

A két edző, Adrian Mihalcea és Leo Grozavu 1996 és 1998 között csapattárs volt a Dinamóban.

54. perc Kovács és Dimitrov helyett beáll Sztefan Velev és Csiszér Balázs.

53. perc Montini balról érkező beadása után Sorescu most szinte ugyanonan fejjel próbálkozik, Niczuly jobbra elvetődve hárítani tud!

52. perc KIMARAD! A Dinamo támadói addig botladoznak a Sepsi kapuja előtt, amíg Sorescu már csak Niczullyal állt szemben, de 7 méterről rálőtt labdát lábbal védi a kapus.

48. perc Sárga lap Marius Stefanescunak.

48. perc A Fülöp testvérek kontrája, István indítja Lórándot, aki 17 méterről rálövi, a középre tartó labdát nehezen fogja csak meg Pisciteli.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc A Dinamóban Kostrna helyett Kilyén Szabolcs, Filip helyett Mattia Montini a pályán. Kilyén ősszel még a Sepsinél játszott, de a Viitorul most a Dinamónak adta kölcsö.

46. perc Safrankót Fülöp Lóránd váltja.

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Négy perc a ráadás.

44. perc Kristian Kostrna kap sárga lapot belemenésért. Mintha Fülöp lett volna az áldozat.

Visszatérve még Safrankura: a válogatottjában a hazai meccsükön pár percet játszott ellenünk.

Razvan Tincunak ez a harmadik piros lapja a szezonban.

41. perc A balszellő Carnat helyére a középső védő Daniel Celea áll be a Sepsinél. Ő 187 centiméter magas, jó lesz ívelésekkor a magassági fölénye.

Ez a Dinamo első kihagyott 11-ese ebben a szezonban.

39. perc Perovics jobbal nagy erőből, de középre lőtt büntetője után a balra elvetődő NICZULY jobb lábáról kipattan a labda!



38. perc Niczuly kapus felszabadítás helyett a kapura törő Fabbrinibe lövi a labdát a 16-oson, aki kapura tör, elesik RAZVCAN TINCU mellett, 11-es és piros lap a védőnek!

34. perc Piscitelli felszabadítása majdnem tökéletes indjtás Lazarnak, de a vizes füvön felgyorsuló labdára végül Niczuly vetődik rá.

33. perc
Fülöp kap egy sallert a felezőnél Filiptől.

Safranko 29 meccsen 7 gólnál jár az idényben, és 3 gólpassznál, ő hatszoros szlovák válogatott.

33. perc
Safrankót ismét leküldi ápolásra a játékvezető, mert vérzik a feje a vendégek egy szem ékének.

Lazar 30 éves, egyszeres válogatott, még gólt is lőtt akkor a moldávoknak, nemrégiben tért vissza közel-keleti légióskodásából.

31. perc Csere a Dinamónál, a meghúzódott Mihaiu helyett Valentin Lazar lép pályára, szemmel láthatóan nem túl boldogan, lévén elképesztően szakad az eső, és már igencsak mocsaras a pálya. Ez is a Sepsi malmára hajtja a vizet.

28. perc Carnat kavargat a Dinamo tizenhatosának jobb oldalán, visszateszi a labdát Vasvárinak, aki 18 méterről csúnyán fölé lő.

26. perc Sárga lap Rasid Buhennának, aki a bal szélen kiugró Fabbrinit buktatja, látványos mozdulattal, előrevetődve. Buhenna algériai U23-as válogatott, van francia útlevele is, a Sedan neveltje.

25. perc Puljic és Safranko felugrás közben összefejel a felezővonal közelében, mindkét játékost ápolni kell. Puljic és Mrzljak horvát, Perovics szerb, Kostrna szlovák.

23. perc Kovácsot indítja a balon Stefan, két védő szereli a volt újpestit az ötösön, nagy közelharc után. A középpályás nemrégiben épült fel súlyos sérüléséből.

21. perc Stefanescu beadására Carnat érkezik, de felugrás közben támaszkodik Sinre, így szabadrúgást kap a Dinamo.

20. perc Fabbrinit fellökik, szabadrúgás, a beadást elfejeli Buhenna a támadók elől.

Zuhog az eső Bukarestben, olyan sötét felhők dalmahodnak a város fölött, hogy fel kellett gyújtani a reflektorokat!

17. perc Carnat két bal oldali beadása után is az utolsó pillanatban ment az ötös előterében Fülöp elől Grigore.

A hazai kapus, Piscitelli volt olasz U21-es válogatott, ha valakinek ismerős a neve, Riccardo a Milan nevelése.

Továbbra is a Sepsi támad, de a legutóbbi akcióig nem jutott el lövésig.

8. perc Carnat emel balról Safranko elé, de kijön és lábbal ment a hazai kapus.

8. perc Öngólhelyzet!
Carnat bal oldali beadása majdnem a rövid sarokba pattan az ötös előtt álló Mihaiuról. A szöglet éppen csak elsuhant az ötösön felugró Fülöp feje fölött!

7. perc Sorescu tör be balról a tizenhatosra, éles szögből rálövi ballal, már az ötös csücske elől, Niczuly kapus kiüti a rövid sarokra tartó labdát.

Látszik, hogy a Dinamo 3 és fél hónapja nem játszott, egyelőre csak a Sepsi támad.

4. perc
Carnat tűzi rá 30-ról, a léc alá tartó labdát Piscitelli kapus szögletre tolja.

Sin nagyon elegánsan még ballal megpróbálta lerúgni a levegőben lévő gólszerző bal veséjét...

1. perc VEZET A SEPSI! Stefan centerez balról, a védő mögül berobbanó Stefanescu a lécre sodorja a labdát jobb lábbal a bal alsó elől, a kipattanót PAVOL SAFRANKO előrevetődve befejeli. Mindketten belesérülnek, előbbi Sinnel, utóbbi a kapussal ütközött, de ápolás után folytatják. 0–1!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a Sepsi tiszta fehérben.

A befolyása azonban a régi, mint az Leo Grozavu, a Sepsi edzője elmondta: a hazaiaknak sikerült elérniük, hogy szombat helyett vasárnap legyen a találkozó, és erről csak csütörtökön értesítették a szentgyörgyieket. „Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de mostanában sok a bírói tévedés, erre számítok a inamo pályáján is” – nyilatkozta a szakvezető.

A székelyföldi csapat két hazai mérkőzésén csak egy pontot szerzett a Liga 1 alsóházi rájátszásában. Hét közben dőlt el, hogy lesz meccs Bukarestben. Ekkord erült ki, hogy egyik Dinamo-játékos sem kapta el a fertőzést a koronavírusos szertárostól. A Dinamo most játszik először március eleje óta, és az utolsó előtti helyen álló, pénzügyi gondokkal küszködő együttes ég nem szerzett pontot a rájátszásban.

A sok negatív teszt után valami pozitívat is várunk! – fogalmazta meg vágyát az egyik Sepsi-szurkoló a klub Facebook-oldalán a Dinamo elleni vasárnapi mérkőzés előtt.

Az alsóházi rájátszásban egyelőre nyeretlen szentgyörgyi csapat vasárnap Bukarestben lép pályára.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A A DIN. BUCURESTI–SEPSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik