Nem tudott a dobogóra felkapaszkodni a Sepsi

Vágólapra másolva!
2021.05.20. 19:30
null
(Fotó: Tókos Csaba)
Az utolsó forduló eredményétől függetlenül a negyedik helyen végez majd a román labdarúgó-élvonalban a Sepsi OSK, miután csütörtök este vereséget szenvedett az Academica Clinceni-től. A székelyföldi csapat ezzel hárompontos hátrányba került az Universitatea Craiovával szemben, amely szerdán 1–0-ra nyert a legjobbjait a bajnoki esélyek elvesztése után máris vakációra küldő FCSB ellen. A pontegyenlőség pedig nem kedvezne a Sepsinek, amelynek pontszámát felfele kellett kerekíteni az alapszakasz utáni felezésnél.

 

LIGA 1, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS
9. FORDULÓ
Clinceni−Sepsi 2–1 (1–1)
Calaras,Comsa Stadion,zárt kapuk mögött. V:Popa
Academica:
A. Paun – Achim, Bilali, Patriche, Parvulescu (Adrian Popa, a szünetben) – Moulin (D. Ventura, 86.), Cascini – Cordea, Csandarov (Dumitriu, 66.), Tanase (Pasov, 76.) – Csuncsukov (Rusescu, 74.).Vezetőedző:Ilie Poenaru
Sepsi OSK:Niczuly – R. Dimitrov (Fülöp L., 69.), Ninaj, Mitrea, Stefanescu – B. Fofana (Achahbar, 58.), Vasvari, Purece (Petrila, 58.) – Aganovic, Dumiter, Eder (Golofca, 58.).Vezetőedző:Leo Grozavu
Gólszerző:Tanase (15.), Csuncsukov (54.), ill. Aganovic (13.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A dobogóra hajtó Sepsi egyből nekiment ellenfelének, agresszív letámadással helyezve a hazai tizenhatos környékére a játék súlypontját, ám az Academica vertikális futballja miatt az első húsz percben felváltva jöttek a helyzetek. Előbb Marius Stefanescu lőtt éles szögből a Clinceni kapuja fölé, majd a hazaiak kapitánya, Razvan Patriche fejelhetett szabadon az ötös sarkáról, de a kapuval párhuzamosan küldte a labdát.

Aurelian Paun, a Clinceni újonc kapusa Andrei Dumiter egyéni akciójánál még meg tudta akadályozni a szentgyörgyi gólt, a védést követő szögletnél viszont nem tudott hárítani: Dumiter fejese is kapura ment, de a kapu előtt Adnan Aganovic is belebólintott a labdába, becsapva ezzel a fiatal hálóőrt.

A Sepsi azonban csak két percig vezetett, mert Florin Achim előreküldött labdáját Cristian Tanase szép ívű fejesel küldte a bal felső sarokba. A gólok után az iram nem csökkent, a helyzetek száma viszont igen, Florin Purece, illetve Tanase sikertelen átlövései után a szabálytalanságok kerültek előtérbe, az egyetlen kecsegtető vendégszabadrúgást viszont Bogdan Mitrea a sorfalba lőtte.

Szünet után a hazai letámadás is működött, a Sepsi elkezdett labdákat veszteni saját térfelén. Bautista Cascini átlövése után még kevéssel fölé ment a labda, de Cvetelin Csuncsukov már kilőtte a jobb felsőt – hiába reklamált lökést a labdát elvesztő Purece.

Hátrányban pedig hiába cserélt be négy friss támadót is Leo Grozavu, a Sepsi edzője, az Academica lezárta a kapuja felé vezető utat. Az egyre fantáziátlanabbul támadó Sepsi pedig így csak távolról lődözgetett, de Aganovic, majd Fülöp Lóránd átlövéseit védte Paun, Mitrea újabb szabadrúgása kevéssel ment mellé, Stefanescut pedig Georgi Pasov blokkolta. A kapu elé csak a legvégén, szögletekből jutottak el a székelyföldiek, de Fülöp fölé fejelt, Dumiterről pedig mellé pattant a labda.

A Sepsi negyedikként akkor játszhat osztályozót az európai kupaszereplésért, ha Craiova nyeri a szombati kupadöntőt az Astra Giurgiu ellen. Ebben az esetben a székelyföldi csapat május 30-án hazai pályán küzdhet meg az Európai Konferencialiga-indulásért a Chindia Targoviste és a Viitorul párharcának győztesével.2–1

Az állás: 1. CFR 51 pont, 2. FCSB 45, 3. Universitatea Craiova 40, 4. Sepsi OSK 37

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Ioan Dumiter kap sárga lapot Cascini ellökéséért.

Három perc a ráadás.

90. perc MELLÉ, MELLÉ, Petrila bal oldali szöglete nem az igazi, Patriche fejese pláne nem az, Vasvari emelését Dumiter ballal az ötös bal sarkán, Pasov mellett... egyszerűen nem találja el rendesen! A labda eldöcög a jobb alsó sarok mellett...

87. perc Aganovic jobb oldali beadásába belelép a kapu előtt Bilali, Petrila jobb oldali szögletét a léc fölé fejeli hétről Dumiter.

86. perc Mezőnyharc, mezőnyharc... Denis Ventura be, Moulin le. Frania légiós helyett szlovák légiós.

80. perc Stefanescu lő ballal kapura 22-ről, bevetődik Cascini, a Fülöp-szögletet a bal sarok mellé fejeli Achahbar, hétről.

77. perc MITREA! Lő nem sokkal a bal felső mellé egy 23 méterről, kissé jobbról járó szabadrúgást, ballal. Paun hiába repült.

Az áprilisi meccsen Pasov volt a mezőny legjobbja!

74. perc Csuncsukov lejön, Raul Rusescu váltja, a sokszoros román válogatott ék. Georgi Pasov be, Tanase le, nem lett éppen gyengébb a Clinceni.

72. perc Petrila passzát Fülöp jobbal 18-ról, középről feladja Paun kapusnak.

69. perc Ninaj blokkolja Csuncsukov jobblábas, 14 méteres lövését, Tanase íveléését követően.

69. perc Fülöp Lóránt be, Dimitrov le, védő helyett középpályás.

66. perc Csandarov le, Lucian Dumitru be a Clinceni-nél.

64. perc Többet van a Sepsinél a labda, de céltalan keresztpasszok nem szülnek majd gólt, az egészen biztos.

58. perc Eder, Fofana, Purece le, Catalin Golofca, Anass Acharbar és Claudiu Petrila be. Hármas sepsis csere.

55. perc Purece felkelt a földről már, gól a gól. Azért kapott egy kis medvepuszit...

Mitrea elég gyámoltalanul lépett ki a gólszerzőre a 16-osról.

54. PERC BOMBAGÓLLAL VEZET A CLINCENI, CVETELIN CSUNCSUKOV a jobb felsőbe bombázza 23-ról, jobbal a Purecétől elvett labdát. 2–1!

53. perc Aganovic célozza meg 19 méterről a jobb alsó sarokot, Paun vetődve kiüti a kapufa mellől a labdát.

52. perc Vasvari tiport rá Moulin lábfejére, megúszta a sárga lapot.

49. perc Fofana veszti el a labdát saját tizenhatosa előterében, amelyet Cascini bombáz 23 méterről kevéssel a jobb felső sarok fölé.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Pirvulescu helyett Adrian Popa a hazaiaknál.

Amihez a Craiova kupagyőzelme vagy megelőzése esetén még egy sztályozót kellene sikeresen megvívnia a Sepsinek a Liga 1 alsóházi döntőjét megnyerő

„Nekünk aranyként csillogna a bronzérem, a legmerészebb várakozásomat is fölülmúlná. Anyagilag nem tudjuk felvenni a versenyt a bajnokság három topcsapatával, a playoff ban mégis mindegyiket legyőztük” – mondta a sportvezető, hozzátéve, a következő szintlépés a nyári európai kupaszereplés lenne.
csapat ellen.

Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke a Nemzeti Sportnak hétfőn elárulta, nem aludt jól a vasárnapi összecsapás után. „A játék csodálatos volt, de ott hibáztak a fi úk, hogy kettő nullás vezetésük után nem ültek rá az eredményre, a harmadik gólt is be akarták lőni. Ezt most mi szúrtuk el, de nem lehetek csalódott, legfeljebb az eredmény miatt” – mondta lapunknak Diószegi László, aki szerint ha mindkét hátralévő mérkőzését megnyeri csapata a Clinceni és a Botosani ellen, meglehet a nem is remélt harmadik hely.

A mérkőzés után Becali a sorozatos sérülésekben látta a katasztrofális rájátszásszereplés okát (nyolc mérkőzésből mindössze hármat nyert meg az alapszakaszt az élen záró együttese), ugyanakkor a Digi Sport televízióban elmondta: Nem zavarja az eredménytelenség, amíg jó pénzért tudja eladni a játékosait. A meccset közvetítő riporter, Emil Gradinescu szerint az FCSB „középkori és állattartási elvek alapján vezetett csapat”.

Egyedül Kolozsváron örültek a Sepsi és az FCSB vasárnapi döntetlenjének (2-2) a Liga topcsapatai közül. Bukarestben eközben bűnbakkeresés zajlik, hiszen az egykori Steaua Hat éve képtelen bajnokságot nyerni. A román sajtó elsősorban Gigi Becali tulajdonost látja felelősnek, aki a szentgyörgyi meccsen is furcsa cseréket rendelt el bukaresti palotájából szakmai stábnak: alig fél óra után, még 0-0-s állásnál a csatár Alexandru Buziuc állt be a belső védőként bevetett középpályás, Dragos Nedelcu helyére.

Egy kis örökmérleg: 7 találkozó, 3 sepsis sikerrel és két iksszel, 7 sepsis és academicás rúgott góllal.

E párharc legjobb góllövői:
Hadnagy Attila 3
Marius Stefanescu 2


45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

45. perc
Niczuly kirúgása eljut kollegájáig, Paunig.

43. perc Bilali ki is dőlt, ő mentett fejjel. Igen kemény! Ápolás.

42. perc Szabadrúgás minimálisan jobbról, 20 méterről. Cascini a sorfal alá fekszik... Mitrea ballal a sorfal tetejébe lő.

41. perc Amir Bilali kap sárga lapot, buktatta a 16-os előtt Dumitert.

37. perc Cascini és Tanase variál a balon igen sokat, Dimitrov szereli őket, majd eladja.

36. perc Kőkemény belemenésekkel és sunyi lökésekkel operál a Clinceni. Dumiter beadása a kapusé, Fofana távolija a labdaszedőké.

33. perc Aganovic szereli a szépen meginduló Csandarovot, kap is egyet. Ápolás.

Tanase remek gólja nem véletlen, 42-szeres román válogatott, Törökországban és Kínában is légióskodott a 34 éves játékos.

30. perc Stefanescu kap nagyot a balon Achimtól.

Áprilisban az OSK egy nullára nyert a mostani házigazda ellen, Nouvier góljával.

26. perc Paun vetődik ki Dumiter elé Fofana távoli indítására.

23. perc Parvulescut kell ápolni a partvonal mellett.

JÖTTEK-MENTEK! Dragos Huiban 2016 elején ingyen igazolt Szentgyörgyre. Ma más steauás.

21. perc Tanase tör előre középen, futtából küldi kapura a labdát 21 méterről, Niczuly fogja a középre tartó játékszert.

19. perc Purece próbálkozik 23 méterről, a labda a jobb alsó sarok mellett megy el.

15. PERC ITT EGY ÚJABB! Achim íveli jobbról előre a labdát, amelyet CRISTIAN TANASE az ötös bal sarka elől, hét méterről, gyönyörű ívben fejel Niczuly felett a hosszú, azaz a bal felső sarokba. 1–1!

Elsőre Dumiternek adták a gólt, de kiderült, szándékosan fejelt a labdába Aganovic.

13. PERC ITT A GÓL! Purece jobb oldali szöglete után Dumiter fejel kapura tíz méterről, a kapu előtt álló ADNAN AGANOVIC is beleér a labdába, amely a bal sarokba köt ki. 0–1!

13. perc Dumiter tör be a tizenhatos bal oldalánál, három védő gyűrűjéjéből lő kapura, de Paun kitolja szögltre a léc alá tartó labdát:

10. perc Achim előreívelt szabadrúgása az ötös bal sarkán üresen találja Patrichét, de a hazaiak csapatkapitánya előrevetődve keresztbe elfejeli a labdát a kapu előtt. HELYZET VOLT, nem is kicsi.

3. perc Dimitrov jobb oldali beadását kifejeli Bilali, a túloldalon Stefanescu begyűjti a labdát, és éles szögbŐl a kapu fölé vágja

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Tiszta kékben az Academica, piros-fehérben a Sepsi.


A CFR sikere egyben a székelyföldi csapat negyedik helyét is biztosította, de mint Diószegi László tulajdonos lapunknak elmondta, mindent megtesznek a dobogós helyezésért. Ehhez a szentgyörgyi együttesnek több pontot kell szereznie a Craiovánál, mivel pontegyenlőség esetén riválisa lesz a
harmadik, a Sepsi pontszámát ugyanis a rájátszás előtti felezésnél felfelé kellett kerekíteni.

Leo Grozavu vezetőedző együttese csütörtök este a hatodik Academica Clinceni ellen játszik, de nem a Bukarest környéki község pályáján, amelynek nincs világítása, hanem a calarasi-i Ion Comsa Stadionban.

A Voluntari elleni gól nélküli döntetlennel a nyolcadik helyen zárta az idényt az aradi UTA. Szerdán az is eldőlt, hogy a Poli Iasi és a szombaton kupadöntőt játszó Astra Giurgiu esik ki a Liga 2-be,
a Hermannstadt és a Voluntari pedig osztályozót játszik a bennmaradásért a másodosztály
harmadik (CS Mioveni) és negyedik helyezettje (Dunarea Calarasi vagy FK Csíkszereda) ellen.

Az élcsoport: 1. CFR 51 pont − már bajnok, 2. FCSB 45 (8 mérk.), 3. Sepsi 37 (9−6, 8), 4. Craiova 37 (8−11, 8)

Az első és a második hely sorsa kedden már eldőlt a román élvonalban, a FC Botosani otthonában aratott győzelmével a kolozsvári CFR sorozatban negyedik (összesen a hetedik) bajnoki címét szerezte meg. A harmadik hely viszont még kiadó, a Sepsi és a Craiova egyaránt 37 ponttal várta a felsőházi rájátszás utolsó előtti fordulóját.

Az Academica Clinceni ellen játszik csütörtökön fontos mérkőzést a román élvonalban a Sepsi.

Hiába szerzett idén negyedszer is pontot a FCSB ellen a Sepsi OSK, a székelyföldi csapat joggal mérgelődhetett a vasárnap esti mérkőzés után: az utolsó tíz percben kétgólos előnyről bukta el a győzelmet és a dobogóra kerülést.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CLINCENI–SEPSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik