Liga 1: Bukarest-verést hozott a Mikulás Sepsiszentgyörgyre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.05. 21:21
null
Bukarest-verést hozott a Mikulás Sepsiszentgyörgyre
A román labdarúgó-bajnokság (Liga 1) hétközi fordulójában a Sepsi OSK pazar kontrajátékkal négyet vágott a második helyen álló FCSB-nek. Az egykori Steaua először játszott a székelyföldi városban, a Sepsi pedig először verte meg a bukaresti sztárcsapatot.

 

Induljon a banzáj – harsogták a stadion hangszórói jó fél órával a kezdés előtt, ám a rangos ellenfél ellenére a szokottnál kevesebb, mintegy háromezer néző gyűlt csak össze az egykori BEK-győztes első háromszéki látogatására. A pályán sem úgy indultak a dolgok, mintha nagy focigála alakulgatna, a vizes, jeges füvön inkább korcsolyáztak, mint futottak a játékosok. A körülményekhez a Sepsi játékosai alkalmazkodtak gyorsabban, Tandia többször is megkeverte a bukaresti védelmét, de védenie már Fejér Bélának, a Sepsi kapusának kellett először, Filipe Teixeira lapos átlövésénél.

Az első félidő közepétől már a kezdeményezést is átvette a FCSB, de hamar meg is bánta: a Sepsi négy percen belül két tökéletes kontrát is végigvitt. Előbb Stefan Florin tört be balról a tizenhatosra, és keresztlabdáját a becsúszó Vasvari Gabriel lőtte a hosszú sarokra, a gólvonalon botladozó Mihai Balasa pedig beljebb segítette a labdát (1–0). A gólszerző aztán jobbról adta vissza a gólpasszt, a rövid oldalra berobbanó Stefan pedig piruettből sarokba terelte a labdát (2–0).

A Sepsi lendülete a második félidőre is kitartott, Vasvari pedig a gól és gólpasszt után egy büntetőt is kiharcolt, amelyet Tandia Ibrahima váltott gólra (3–0). A sérülések miatt Teixeirát és Dennis Mant is elveszítő vendégcsapat azonban háromgólos hátrányban kezdett igazán veszélyesen támadni, és a csereként beálló Florinel Coman ívelt fejesével gyorsan szépített is (3–1).

Az ezt követő percekben nagyon beszorult a Sepsi, de Coman szabadrúgásánál Fejér kitolta a jobb alsóba tartó labdát. A két játékos újabb párharcát is a hazai kapus nyerte meg, amikor lábbal hárított, de Raul Rusescu szabadrúgása már utat talált a bal alsóba (3–2).

A végjátékban a szurkolók a már csak minimálisra olvadó előny megőrzését várták kedvenceiktől, a Sepsi azonban végigvitt egy kontrát, az éppen csak beálló Joseph Mensah pedig első labdaérintéséből bevágta a negyediket is (4–2) – a lefújás után Az éjjel sohasem érhet véget volt az aktuális sláger. Na, meg a Székely Himnusz, amely ezúttal is kijárt a székelyföldi csapatnak.

LIGA 1
18. FORDULÓ

Sepsi OSK–FCSB 4–2 (Vasvari 32., Stefan 36., Tandia 53. – 11-esből, Mensah 93., ill. Coman 61., Rusescu 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik