Liga 1: az idényben harmadszor váltott edzőt az FCSB

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.07.15. 16:37
Huszonnégy órával a Dinamo után a román élvonal (Liga 1) másik bukaresti csapata, az FCSB is új vezetőedzőt kapott, így a két nagy rivális már egyaránt a negyedik szakvezetőjénél tart a 2019–2020-as idényben.

A kupadöntőbe jutó, de a bajnokságban csak ötödik helyen álló, a legutóbbi öt fordulóban csak két pontot szerző FCSB tulajdonosa, Gigi Becali már hetek óta tervezte Bogdan Vintila leváltását, hogy Mihai Pintiliit nevezze ki a helyére. Ám az év elején visszavonult válogatott középpályásnak semmilyen edzői végzettsége nincs, így Becali a 45 éves Anton Petreát választotta, aki eddig kizárólag másodedző volt az FCSB-t 2012 és 2014, illetve 2015 és 2017 között edző Laurentiu Reghecampf stábjában. Reghecampf jelenleg Dubaiban, az al-Vaszl csapatánál dolgozik, ám segítői közül Petreát és Thomas Neuberth erőnléti edzőt átengedte korábbi klubjának.Bogdan Vintila leváltását, hogy Mihai Pintiliit nevezze ki a helyére. Ám az év elején visszavonult válogatott középpályásnak semmilyen edzői végzettsége nincs, így Becali a 45 éves Anton Petreát választotta, aki eddig kizárólag másodedző volt az FCSB-t 2012 és 2014, illetve 2015 és 2017 között edző Laurentiu Reghecampf stábjában. Reghecampf jelenleg Dubaiban, az al-Vaszl csapatánál dolgozik, ám segítői közül Petreát és Thomas Neuberth erőnléti edzőt átengedte korábbi klubjának.

A tavaly augusztusban kinevezett Vintilára a klub tartalékcsapatát bízta Becali. Az FCSB tavaly júliusban Bogdan Andone irányításával kezdte el az idényt, őt augusztus elején menesztettek, de utóda, Vergil Andronache is csupán három hetet kapott a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik