Öt góllal nyert az Arges otthonában a Sepsiszentgyörgy!

Vágólapra másolva!
2022.11.05. 13:55
null
(Fotó: Facebook/Sepsi OSK - archív)
A román Liga 1 17. fordulójában az Arges otthonában 5–0-ra nyert a Sepsi OSK.

ROMÁN SUPERLIGA
17. FORDULÓ
Arges–Sepsi OSK 0–5 (0–2)
Pitesti,
Nicolae Dobrin Stadion. Vezette: Kovács István
FC ARGES:
Straton – Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Latovlevici (Cretu, 31.) – Serban (D. Bertrand, a szünetben), Rajnov (Meza Colli, a szünetben), Alceus – Isfan, Garita (Célestine, 64.), Calcan (Pirvu, 55.). Vezetőedző: Marius Croitoru
SEPSI OSK: Niczuly – Balasa (Ciobotariu, a szünetben), Ninaj, Tamás M., Dumitrescu – Paun, Jonathan Rodríguez (Francisco Júnior, 78.) – M. Rondón (Tudorie, 70.), Matei, Stefanescu (Barbut, 78.) – Safranko (Varga R., 70.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Matei (28., 37. – mind a kettőt 11-esből), M. Rondón (52.), Safranko (68.), Tudorie (89.)

Alaposan elrontotta a FC Arges ünnepét a Sepsit OSK, ötgólos győzelmet aratva az 1500. élvonalbeli bajnoki mérkőzését játszó pitesti-i együttes otthonában.

Az Arges két szögletet is rúghatott az első két percben, hogy aztán a Sepsi letámadása teljesen kapuja elé szorítsa a hazai csapatot. A pitesti-i védőknek állandó gondot okozott a labdakihozatal, többnyire a felezővonalig sem jutottak el vele, nyomás alatt inkább az oldalvonalon kívülre rugdosták. A szentgyörgyi játékosok így állandó vendégek voltak az Arges tizenhatosán belül, bár lövéshez ritkán jutottak az első 25 percben. A hazai védelemből végül a legtapasztaltabb játékos, a Kisvárdán is megfordult Iasmin Latovlevici ingott meg először, aki előbb átengedte a labdát Nicolae Paunnak, majd buktatta a Sepsi középpályását – Cosmin Matei pedig higgadtan belőtte a büntetőt. Nyolc perccel később a másodikat is, amelyet Marius Stefanescu felrúgásáért kapott a Sepsi, a szétesés jeleit mutató Arges-védelemnek azonban Mario Rondón kétszer is megkegyelmezett az első félidő végén.

A második játékrész elején viszont már belőtte a ziccerét a venezuelai csatár, egy mintaszerű kontrát fejezve be Paun labdaszerzése és Pavol Safranko passza után. Az Arges csak egy óra elteltével lőtt először és utoljára Niczuly Roland kapujára, de Arnold Garita erőtlen próbálkozását nehéz komoly helyzetnek minősíteni. A Sepsi viszont nem állt le, Stefanescu csípett el az ellenfél tizenhatosa előtt egy pontatlan felszabadítást, és tökéletesen szolgálta ki a kapu elé érkező Pavol Safrankót.

A gól után a szlovák csatárt váltó Varga Roland is egyből helyzetbe került, de önzetlenül (és sikertelenül) passzolni próbált, következő kísérletét pedig a hazai védők blokkolták. A legvégén a cserecenter Alexandru Tudorie is betalált Paun indítása nyomán, így a Sepsi négy egymást követő egygólos vereség után egy ötgólos sikerrel tért vissza a felsőházi rájátszásért zajló csatába.

PERCRŐL PERCRE



90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Egy perc a ráadás.



89. PERC ÚABB SEPSI-GÓL, ALEXANDRU TUDORIE! Paun a felezővonalról küldi előre a labdát a védők mögé befutó Tudoriénak, aki kissé balról elteszi a kifutó kapus mellett a hosszú alsó sarokba a labdát. 0–5!

86. perc Paun küldi rá 18 méterről, keményen a labdát, Straton látványos vetődéssel kiüti az a gólvonal elől.

Az Arges már feladta ezt a meccset.

A lent említett 1500. bajnoki azért nagy szám, szó szerint, mert összesen csak 5 román csapat jutott el eddig.


78. perc Cristi Barbut be, Stefanescu le. Rodríguezt Francisco Júnior váltja.

A júliusi hazai meccs 4–0 volt a Sepsinek.

Cristiano Bergodi edző veretlen az Arges ellen: 5 siker és 2 iksz a mérleg. Illetve hat...

71. perc
Tudorie passzát ballal 12-ről ballal Varga az eléfekvő Dobrosavlevicibe vágja. Ismét Tudorie passzolt, most balról, Varga hétről jobbal Cestorba lő.

70. perc Pavol Safranko le, Varga Roland be, Rondónt meg Alexandru Tudorie várja.



68. PERC NULLA NÉGY, Stefanescu ballal középre passzol, laposan, PAVOL SAFRANKO Cestort megelőzve ballal egy méterről, a jobb kapufa elől a kapu közepébe lő. Előtte Cestor és Dobrosavlevici hibázott nagyot: 0–4!

64. perc Enzo Célestine be, Garita le. Auxerre-nevelés a csereember, francia-olasz. Az ő testvére, Julien Mexikóban játszik, a Club Leónban.

63. perc Az első hazai helyzet, Garita jobbal tízről a kapus elé töri Pirvu balról jövő, lapos passzát.

59. perc Bertrand tör be jobbról a szentgyörgyi tizenhatoson belülre, de Tamás Márk megállítja, csak szöglet lesz.

Az Argesnek ez az 1500 meccse a román élvonalban. És César Meza Colli is játszott Romániában, a Craiovánál is – jelentik a helyszínről.

A 34 éves Meza Colli az Arges csapatkapitánya, a paraguayi légiós testvére, César a Neftchi Bakuban keresi a kenyerét.

52. PERC EZ ELDŐLT, MARIO RONDÓN kissé balról, hét méterről jobbal a bal, azaz a túlsó sarokba emel, félmagasan. A felező előtt nem értette meg magát a két imént beállt csereember, Paun szerelt, Matei indított, Safranko jobbal jobbról középre adott: 0–3!

47. perc Rondón beadását Paun az ötös elől középre fejeli, Straton balra elmozdulva véd.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Denis Ciobotariu be, Balasa le a vendégeknél. Rajnov és Serban helyett Daniel Meza Colli és Dorian Bertrand a hazaiaknál.

2020-ban Alexandru Greab, 2017-ben Costinel Tofan került ingyen Sepsiből az Argeshez.

E párharc legjobb góllövői:
Cosmin Matei 3
Cristian Dumitru 2

45+6. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+5. perc
Matei elhúz a Pisa-nevelés francia, Cestor mellett a jobb szélen, jobbal szépen emel középre, az ötösre, azonban onnan a kapus ölébe fejeli a labdát Rondón.

A 10. helyről a 7.-re ugrott az OSK, per pillanat.

Öt perc a ráadás.

45. perc
Rondón megindul, ballal kissé jobbról, 17-ről nem sokkal lő a bal alsó mellé. 23 meccs a Sepsiben, 7 góllal. Az előző 5 bajnokiján 0 kanadai pontot szerzett!

40. perc Gyönyörű akció végén Safranko csodapasszát Rondón ballal hatról a kapusba rúgja... de les.

37. PERC COSMIN MATEI jobbal a jobb alsóba gurít, Straton balra el. Elmejáték: 0–2!

35. perc Stefanescu cselezget tizehenhatoson belül, az ötös bal sarka előtt nekimegy Dobrosavlevici, ez is 11-es! De ketyeg a VAR. Nem volt lesen Paun indításakor a szélső.

A Sepsinek javult kicsit az idei büntető-hatékonysága, 11-ből már 5 lett gól...

31. perc Latovlevici helyett Geani Cretu a pályán. Nem sérült le a bekk.

28. PERC COSMIN MATEI jobbal a bal alsó sarokba lő, Straton jobbra el. 0–1!

27. PERC BÜNTETŐ! Rodríguez rossz keresztpasszát Latovlevici Paunnak veszi le a 16-oson, majd fel is rúgja a középpályást. A hazaiak sem vitatkoznak, de azért megnézi a VAR.

Egy kis örökmérleg: 5 meccs, 1 Arges- és 2 OSK-sikerrel, 4, ill. 7 rúgott góllal.

Szégyelld magad! - kiabálták az imént Kovácsnak a Sepsi szurkolói, egy Rondón elleni szabálytalanság miatt.

21. perc Cestor ad egy sallert Stafanescunak, de nincs sárga lap. A Sepsi-tábor magyarul üzen neki, és Kovács sporinak is.

20. perc Isfan jobb oldali beadásába belelép Dumitrescu, kontra, Stefanescu elé kilép a 16-os elé a rutinos Straton.

16. perc Matei megindul, a passz jó, az ötös bal sarka elől ballal kapura lő Stefanescu, blokkol bevetődve Dobrosavlevici. Majd a hasához kapva elterül. Matei balról jobbal kapura tekeri a kornert, de figyel Straton.

A Sepsi-keret átlagéletkora 25 év és két hónap, a hazaiak 23 hónappal idősebbek átlagban.

12. perc Paun lő gólt, lesről, majd Rodríguez fejel 11-ről a jobb alsó mellé a jobb szélen meginduló Tamás beadását követően.

10. perc Matei jobbról az ötös bal sarkára emel, Paul kapura fejeli a labdát, balra eldőlve fogja azt Straton.

9. perc Újabb szép támadás, Rondón sarkaz az ötösről, a bal alsó előtt tisztás Serban.

8. perc Szépen vetődik ki Matei jobb oldali beadására a hazai kapus, Straton, fejespárbaj következik, majd Safranko mellel indítja csodásan Stefanescut, de közbelép az ötösön Rajnov.

5. perc Safronov megindul középen, de szereli 16-os előtt Rajnov, és hazaadja a labdát.

A szerződése felbontásáról pedig kijelentette: „Ez a Kisvárda döntése volt. Lehet, nem volt már szükségük rám. Valószínűleg segítettem is pénzügyileg a klubnak a távozásommal.” 36 éves, ebben az idényben ez a 12. mérkőzése.

2. perc Balasa kifejeli a kapu elől Latovlevici bal oldali, ballábas szögletét: igen, Latovlevici meg Kisvárdán alkotott emlékezeteset. Nem a pályán, mert 2 hónap alatt egyszer sem játszott, de szép emlékekkel és egy szponzorautóval távozott.

1. perc Balasa szereli a bal oldalon meginduló Calcant, aki az Újpest és a Mezőkövesd légióslegendája.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta zöldben.

Kétharmados vb-brigád, Kovács István és Ovidiu Artene asszisztens is ott lesz Katarban – jelenti Boros Miklós.

Győzelmek után persze könnyebb motiválni a játékosokat, de biztatni kell őket, lelket önteni beléjük. A játékkal elégedett vagyok, eljutunk a kapu elé, csak a helyzetek maradnak ki, pedig volt, hogy csupán a kapussal álltunk szemben” – idézte Cristiano Bergodi, a Sepsi vezetőedzőjének szavait a klubhonlap.

Sepsi: végre nem topcsapat az ellenfél! Négy vereség a román élvonal topcsapatai ellen, csupán egyetlen szerzett gól a Sepsi OSK októberi mérlege, ám ezúttal nem topcsapat ellen kell játszania. A szombat délutáni ellenfél, az FC Arges mindenesetre így is közvetlen riválisnak számít a felsőházi rájátszásért zajló harcban. „Hiszem, hogy lezárjuk rossz sorozatunkat.






ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ARGES–OSK MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik