Liga 1: a Sepsi elszenvedte második vereségét az idényben

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.10.20. 19:03
Második idei vereségét is hazai pályán szenvedte el a Sepsi OSK a román élvonalban, az Astra Giurgiu a válogatott szünetben kinevezett új edző, Bogdan Andone első mérkőzésén győzött Szentgyörgyön.

Az FCSB-től augusztusban alig nyolc mérkőzés után menesztett korábbi Ferencváros-játékos előző csapatához hasonlóan most is támadójátékosokkal tömte tele kezdőjét, és az Astra egyből neki is esett a Sepsinek. Razvan Tincu, a hazaiak középhátvédje alig másfél perc játék után sárga lapot kapott, társai pedig csak négyes összefogásban tudták megállítani a kapu előtt cselezgető Denis Alibecet. Utóbbi éles szögből leadott lövéssel is próbálkozott, de Fejér Béla lábbal védett. A túloldalon Georgi Kitanov már nem volt ilyen magabiztos: Marius Stefanescu beadása után Goran Karanovics közeli, de középre tartó lövése után a középre tartó labda a bolgár kapus keze között talált utat a hálóba.Goran Karanovics közeli, de középre tartó lövése után a középre tartó labda a bolgár kapus keze között talált utat a hálóba.

A vezetés után a Sepsi átvette a kezdeményezést, és jóval többet birtokolta a labdát, de a további beadások már nem találták meg a kapu előtti embereket. A jó negyedórára bealvó Astra pedig hirtelen két perc alatt fordított: előbb egy szöglet után Tincu válláról saját kapujába pattant a labda, majd Constantin Budescu pöckölte estében a hálóba Alibec védelem mögé beemelt labdáját. A hazaiaknak még a szünet előtt volt esélyük egyenlíteni, ám a giurgiui védők Sztefan Velev közeli lövésénél és Stefanescu csukafejesénél is menteni tudtak.

A jóval statikusabb második félidőben az Astra a labdát és a területet is átengedte a Sepsinek, amelynek játékából azonban telkesen hiányzott a fantázia. A beadások rendre átszálltak a tizenhatoson, a távoli lövések mellé mentek, az vendégek pedig bíztak Budescu váratlan húzásaiban. A korábbi válogatott középpályás pedig két ravasz, oldalról kapura küldött labda után jobbról, erőből lőtte Mihai Radut fejére a labdát, aki tíz méterről a kapu jobb oldalába küldte.

De a Sepsi reményeit is Budescu hozta vissza, amikor Dylan Flores szabadrúgásánál a sorfal tagjaként kézzel ütött bele a labdába, a büntetőt pedig Gabriel Vasvari gólra váltotta. A 90. percben azonban hiába járt volna újabb tizenegyes Nicolae Carnat buktatása miatt a Sepsinek, Marian Barbu játékvezető műesésnek könyvelte el az esetet. Carnat utolsó lövése is mellé ment, így a Liga 1 döntetlenkirályának számító szentgyörgyiek ezúttal pont nélkül maradtak. 2–3

Liga 1, 13. forduló
Sepsi OSK–Astra Giurgiu 2–3
(Karanovics 14., Vasvari 80. – 11-esből, ill. Tincu 31. – öngól, Budescu 33., Radut 75.)
Az élcsoport: 1. CFR 27 pont, 2. Viitorul 25, 3. Craiova 23, ...5. Astra 19, ...9. Sepsi 15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik