Liga 1: a Sepsi a CFR-t is legyőzné a bajnokesélyesek közül

2021.05.10. 13:01
null
A Sepsi a CFR-t is legyőzné a bajnokesélyesek közül (Fotó: sepsiosk.ro)
A Sepsi a bajnokesélyesek közül az FCSB-t és a Craiovát is megverte már, most az éllovas CFR-t szeretné legyőzni a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) felsőházi rájátszásának 7. fordulójában.

 

Már a rájátszás első hat fordulójában teljesítette Diószegi László klubelnök minimális elvárását, a tíz pont megszerzését a Sepsi OSK, ám a háromszéki vállalkozó másik nagy vágya, a címvédő CFR legyőzése még nem sikerült. Hétfő kora este Kolozsváron próbálkozhat újra a székelyföldi csapat, a Liga 1 idei utolsó erdélyi rangadóján.

A CFR immár listavezetőként várja a találkozót, az évad nagy részében harmadik, majd második helyen álló címvédő tíz napja előzte meg a FCSB-t. A hatszoros bajnok kolozsváriak szerezték eddig a legtöbb pontot (13) a playoffban, a Sepsi és a FCSB egyaránt tíznél tart.

A Sepsi a rájátszásban már legyőzte a másik két bajnokesélyest, az FCSB-t és az Universitatea Craiovát, de a CFR ellen eddig 11 bajnoki mérkőzésen csak két pontot szerzett. Közülük az egyiket augusztusban, éppen Kolozsváron (0–0), 2021-ben viszont mindkét szentgyörgyi meccsén 1–0-ra győzött a bajnok.

Leo Grozavu, a negyedik helyen álló Sepsi edzője elsősorban hiúsági kérdésként tekint a mérkőzésre, nem tartja túl valószínűnek, hogy a harmadik Craiova hibázzon annyit az utolsó négy fordulóban, hogy csapata ledolgozhassa 4 pontos hátrányát.

„Mindig megpróbáljuk legyőzni a CFR-t, aztán várjuk a következő mérkőzést, hogy legyen esélyünk újra próbálkozni – nyilatkozta online sajtótájékoztatóján a szakember. – De mi csak négy éve vagyunk az élvonalban, ezalatt a CFR végig bajnok volt. Tapasztalt, pragmatikus, európai kupákban megedződött csapat ellen játszunk, amelyet nagyon nehéz megverni. Ahhoz is mindent bele kell adnunk, hogy egyáltalán legyen esélyünk ellene, s még akkor sem biztos a siker.”

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ
18.00:
CFR Cluj–Sepsi OSK – élőben az NSO-n!

A felsőház állása: 1. CFR 45 pont (6 mérk.), 2. FCSB 43 (6 m.), 3. Craiova 37 (7 m.), 4. Sepsi 33 (6 m.), 5. Botosani 31 (7 m.), 6. Academica Clinceni 25 (6 m.)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek