Liga 1: a CFR elleni vereség után távozik az FCSB edzője

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.12.23. 17:53
Távozik posztjáról Nicolae Dica, a FCSB labdarúgócsapatának edzője – jelentette be vasárnap délután Gigi Becali, a bukaresti klub tulajdonosa.

A Liga 1 második helyén álló együttes szombaton hazai pályán kapott ki 2–0-ra az éllovas kolozsvári CFR-től, és Becali szinte a meccs lefújásának pillanatában, élő televíziós bejelentkezésben távozásra szólította fel Dicát. A 38 éves edző vasárnap be is adta felmondását, és másfél év után távozik az egykori Steaua kispadjáról. Dica irányításával a FCSB májusban második lett a román élvonalban, az Európa Ligában pedig az előző szezonban a legjobb 32 közé jutott, idén viszont az utolsó selejtezőkörben elbukott a Rapid Wiennel szemben (1–3 és 2–1).

Becali vasárnap már tárgyalt két lehetséges utódjelölttel, Dan Alexával (Dunarea Calarasi) és Mihai Tejával (Gaz Metan), de bukaresti sajtóhírek szerint Laurentiu Reghecampf és Dan Petrescu is a kiszemeltjei között van. Az egyesült arab emírségekbeli Al-Vahdától (Dzsudzsák Balázs egykori klubjától) nemrégiben menesztett Reghecampf korábban már kétszer is volt a FCSB edzője (2012 és 2014 között, illetve 2016 elejétől 2017 májusáig), a jelenleg a kínai Kujcsou Hengfenget irányító Petrescu viszont éppen a CFR-rel nyerte meg a Liga 1 előző idényét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik