Libertadores-kupa: Felipe Melót őrizetbe vehetik, ha belép a rendező területére

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.07. 15:55
null
Felip Melo 2017-ben megütötte az uruguayi Penarol játékosát (Fotó: AFP)
Felipe Melónak november 27-én jelenése van a Palmeirasszal az idei Libertadores-kupa döntőjében, melynek helyszínét Montevideo szolgáltatja. Ugyanakkor egy 2017-es ügy miatt a helyi rendőrségnek elfogatóparancsa van a korábbi brazil válogatottal szemben, így veszélybe kerülhet a Flamengo elleni játéka.

 

Még 2017-ben, a Penarol–Palmeiras Libertadores-kupa-csoportmérkőzésen történt, hogy Felipe Melót csapata 3–2-es győzelme után körbevették a hazaiak futballistái, mivel korábban azt mondta, ha szükséges, akkor felpofozza az ellenfél egyik játékosát.

A portugál Record információi szerint a tömegjelenet közben Melo – aki korábban többek között a Juventusban és az Interben is futballozott – beváltotta ígéretét, valóban megütött egy labdarúgót, Matías Miert, majd amikor a helyzet kiélezettebbé vált, a brazilok angolosan távoztak volna, ám azzal szembesültek, hogy nem tudják elhagyni a játékteret, mert a kapukat lezárták – eközben a Penarol-szurkolók különféle tárgyakat dobáltak irányukba, s megpróbáltak betörni a pályára.

A napilap hozzáteszi, a parázs hangulatú meccs után a montevideói hatóság meghallgatta volna a most 38 éves középpályást, ám Brazíliába való visszatérése miatt erre azóta sem került sor.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban egymás után a második évben rendeznek brazil házidöntőt, ráadásul ezúttal az előző két kiírás bajnoka csap össze egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik