László Csaba: felemelő érzés újra Székelyföldön dolgozni

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 10:44
null
László Csaba (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Felemelő érzésnek nevezte László Csaba, a székelyföldi FK Csíkszereda labdarúgóklubjának alig több mint egy hete kinevezett új szakmai igazgatója, hogy szülőföldjén dolgozhat – adta hírül az MTI.

Az 58 éves, székelyudvarhelyi születésű szakember az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, szeretné ott kamatoztatni a pályafutása során megszerzett tudást és tapasztalatot, ahol a futballkarrierje elkezdődött.

„Régóta ismerjük egymást, a Székely Labdarúgó Akadémiáról is megvolt minden információm, így két-három nap egyeztetés után igent mondtam a felkérésre” – nyilatkozott László Csaba, aki pályafutása során többek között a magyar válogatottnál másodedzőként, a Ferencvárosnál vezetőedzőként, az ugandai nemzeti együttesnél szövetségi kapitányként is dolgozott.

„Komoly szakmai munka folyik itt, ebben szeretnék segíteni úgy az akadémiát illetően, mint a felnőttcsapat szempontjából. Remélem, hogy a klub ugyanolyan sikeres lesz velem, mint amilyen volt eddig nélkülem” – jelentette ki a szakember. László Csaba beszámolt arról, hogy elsődleges feladatai között a szakmai munka felügyelete, valamint az edzők és az első csapat segítése szerepel.

„A cél az, hogy sikeresek legyünk, előre tudjunk lépni, és én úgy gondolom, hogy ez sem rajtam, sem a klubon nem múlik majd. A célok eléréséért dolgozni kell, de én szeretek dolgozni” – fogalmazott a szakmai igazgató, akinek a csíkszeredai szerződése a következő idény végéig szól, de szerepel benne egyéves hosszabbításra vonatkozó opció.

„Nem akarok ennyire messzire tekinteni, hiszen csak most kezdtem el a munkát. Először nézzük meg, hogy hogyan tudunk együtt dolgozni, és ha van siker, akkor tudunk közösen gondolkodni a folytatásról” – mondta László Csaba. Az FK Csíkszereda a húszcsapatos román másodosztályban szerepel, és hét forduló után a 6. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik