Labdarúgás: „Propaganda!” – reagáltak, mikor a volt Atlético-csatárt szóba hozták

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.17. 06:56
null
Diego Costa december óta készül csapat nélkül (Fotó: AFP)
A brazil Palmeiras valóban csatárt keres, de nem a madridiaktól télen távozott Diego Costában gondolkodik – árulta el Abel Ferreira, az együttes portugál vezetőedzője, miután több lap is összeboronálta a klubot a rutinos támadóval.

 

„Propaganga. Azt vettem észre, a menedzserek előszeretettel dobálóznak a klub nevével. Mint egy csapda, így könnyű kapós helyre kerülni a hírek között. Egyvalamit kijelenthetek: egyáltalán nem tárgyaltunk Diego Costáról" – idézte az ESPN Ferreirát a lehetséges átigazolással kapcsolatban.

Az Atlético Madrid december végén jelentette be, hogy szerződést bont a brazil születésű, de spanyol válogatott csatárral. A 32 éves futballista személyes okokra hivatkozva kérvényezte a megállapodás idő előtti felbontását.

Már akkor arról írtak, szinte biztosra vehető, hogy a támadó nem egy európai nagy csapatnál folytatja, a COPE értesülései szerint ugyanis rengeteg záradék van a szerződésében, amely tiltja, hogy riválishoz szerződjön. Ha például a Real Madridban, az FC Barcelonában vagy a Sevillában folytatná, 25 millió euró büntetést kellene fizetnie, de ha másik Bajnokok Ligájában szereplő együtteshez igazol, akkor is 5 millió eurót kell átutalnia az Atléticónak.

Diego Costa 2018-ban tért vissza az Atléticóhoz, két időszakból álló madridi karrierje során összesen 216 tétmérkőzésen szerepelt a klub színeiben, ezeken a találkozókon 83 gólt szerzett, és 36 gólpasszt adott. Nyert spanyol bajnoki címet, Király-kupát, Európa-ligát és háromszor európai Szuperkupát is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik